Oooo süper haber.
Birbirimizi motive edelim.
Oğlum anne sen neden böylesin çok şişmansın dedi iyice içime dert oldu bu kilolar.
ben hamileyken oğlum fotoğrafıma bakıp anne değişik görünüyorsun dedi. Haaa o orda makyajlısın saçın değişik dedi ben de dedimki tabi şimdi şişmanım bi de ondan öyle gelmiştir sana o da dediki haaa yok o aynı görünüyor saçından bi de güzel giyinmişsin ondan dedi ay gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Bİ Kere utanıyorum falan bu düşünceden kurtul.
Canın istedi yedin. ve geçti. geri dönemezsin.

Şimdi biraz durup düşünmen lazım. Zayıfken hissettiğin mi yoksa tatlı/cips yediğinde mi daha çok mutlu eder seni?
Eğer zayıfken daha mutlu olurum diyorsan, bir kere abur cuburlarını sağlıklı atıştırmalıklarla değiştir. Tatlıyı hurmayla, tuzlu yediğin şeyleri çiğ kuruyemişle yer değiştir.

Modun düşük olduğunda suya gömül. su içini yıkıyormuş gibi düşün, seni temizlediğini düşün.

Bi kere biz mükemmel olmaya ya da her şeye yetişmeye çalıştığımızda modumuz düşer, o sebeple her şeyin olduğu kadar olması gerektiğini yaz kafana. her şeye yetişemezsin, nesin sen Terminatör mü? Hayır. İnsansın. Duygusal olarak çökeceksin de, sonra ayağa kalkıp parti de yapacaksın.

çok çiğnenen salatalar insanı yemek yemekten bıktırıyor. o sebeple bol bol havuç turp, mor lahana vs ile salata yap.

rejimi düşünme, paranoya yapma. olduğu kadar diyeceksin kendini kendin iyileştireceksin.

hep aynı şeyi hazırlama.
omlet yap
menemen yap
mercimek böreği / pırasa böreği yap. ekmek gibi karbonhidrat krizini bastırıyor ve tok tutuyor. Karatay mercimek böreği veya karatay pırasa böreği yazarsan tarifler çıkar. içinde un yok. mercimek/pırasa, yumurta, ekşimik/lor, maydonoz, dereotu, baharat vs var. Bazen ben haşlanmış yeşil mercimekten börek yapıyorum. o da çok keyifli bana göre. ilk anda az miktarla yap beğenmezsen atmak zorunda kalma.

muz, avokado bir de kakao ile puding yaptım kendime canım tatlı istediğinde.
muz, tahin, ceviz ezip dondurdum kendime dondurma yaptım.

kendin kullanacağın sağlıklı yiyecekleri seç ve kendince şeyler uydur
baharat kullan tatlandırmak için.

*kahvaltıyı akşamdan hazırlayıp sabah çantana koyabilirsin.

*bir de yemekler için şöyle, önceki günden kalanları yemesende, kavanozluk salata tarifleri var refikanın mutfağı'nda. ordan birkaç kavanoz hazırlayıp hafta içi götürebilirsin . (sosları hazırlayıp ayrı kapta bekletmek ve yiyeceğin gün salatayla karıştırmak kalıcılığı arttırır.)

Ben de sabah 6-7 gibi kalkıyorum.
çabuk acıkan insülin direnci olan biriyim.
ama iki öğün beslendiğimde el ayak titremelerim yok, halsizlik yok.
yıllardır diyetisyenler gezmiş ve defalarca 10-15 kg vermiş biri olarak 'en faydalısı benim için bu'. ki bunu kendim keşfettim. en sonunda. mesela ben ara öğünlü beslendiğimde sürekli o saati gözlüyordum , bu da yıpratıyor ve doyumsuzlaştırıyordu beni.
herkesin alışkanlıkları, yaşam döngüsü, sevdiği ve kendine iyi gelen şeyler başka dediğin gibi kendi ritmini bulmalı insan.

Elbette, işe yarayan şekilde bir plan çizmeliyiz kendimize.
Ben de ara öğünlü yapamıyorum, şu saatte bu, bu saate bu diye, ne hazırlayacağımı şaşırıyorum. :)

<iframe width="560" height="315" src="YouTube" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ahh bu çocuklar hem çok dikkatliler hem de çok acımasızlar.

Suya yüklediğiniz misyon çok iyi bunu aldım kaydettim ruhuma şifa olsun içtiğim sular.

Ben her şeyi ölçülü yiyerek ne güzel yaşayıp gidiyordum bir anda hipotiroid ve insülin direnci terimleri hayatıma giriş yaptı aynı yeme düzeninde iki buçuk ayda 18 kilo aldım.

Düzenim alt üst oldu ve bu yeni durumda öyle anlar geldi ki aç gezdiğim halde kilo aldım.

Kasım ayından beri kilomu sabitlemeyi başardım şimdi sırada bu kilolardan kurtulmak var.

Kendime her yönden iyi davranmaya ve iyi bakmaya niyet ettim

Aslında iş yerinde tam düzen kurdum diyorum hop bir değişiklik geliyor.
Bugün kararlar aldım ya az önce görevlendirme yazım geldi önümüzdeki üç gün başka yerde görevliyim duruma göre 30 eylüle kadar uzayabilirmiş.

Bu defa bahanem olmasın bu sabah 93,35 kg geldim 30 eylülde bu kilonun altında olmayı hedefliyorum.
Kilo belirtip kendimi kısıtlamak istemiyorum şimdiki halimden daha az kiloda ve daha sağlıklı olmaya niyet ediyorum

Bir zamanlar bunu yapıyordum.
Yeniden başlayabilirim
teşekkür ederim

Bende Polikistik Over var. bel bölgesi yağlanması yapıyor.
Hipotiroidi var.
Sürekli oturarak çalışıyorum.
İnsülin direncim yokmuş geçen ölçümlerde çıkmadı ama aşırı yeme isteğim var.
Abur cubur ve tatlı bağımlısıyım.
Duygusal anlamda hemen etkilenip kendimi yemeğe verebiliyorum.

Eğer haftaya hazırlıklı girersem gayet motive ilerliyorum ama hazırlık yapmazsam yemek planım yoksa karışıyor her şey.
1 yıldır düzenli spor ve nispeten düzenli beslenme benim adetlerimi de düzenledi.

keşke bozmadan ilerleyebilsem. Ama olmuyor. bir yerde başa dönüyorum.

Selamlar
Dün mutfaktaki detayli işlerle ilgilendim
Ocak fırın davlumbaz raflar
Dolap içleri kapakları bir kısmını pazar günü yapmıştım temizledim
Sabahta kahvaltı sonrası dışarıda duran çaycı kasiklik gibi eşyaları yıkadım
Süpürdüm sildim
Sonra sırayla tüm odaları topladim Süpürdüm sildim.
Banyo wc temizlendi
Camasir yıkandı katlandı

Ev eski düzenine geri döndü

Telefonla veya başka birseyle ilgilenmedim çok oyalıyor
Öğlen yemeği hazırladım exra isler çıktı arada.
Eylül banyo yaptı

Şimdi kahvemi içip dinleniyorum

Detay isteyen bazı işler kaldı yavaş yavaş yapacagim.
Ama yarın gunluk isler dışında başka iş yapmayı düşünmüyorum

Aynı durum benimde sorunum.
Artık sürdürülebilir sağlıklı bir hayat diliyorum hepimize

Selam bi an bu cümleleri ben yazdım sandım. Polikistik over var bende de. Duygusal açlık, aşırı yeme isteği. Dikkat edip bırakınca kat kat yeme.

Günaydın,
Aramızda çook kilolu olan var mı?
93 kilo olmuşum
Stres olunca sürekli bir şeyler yiyenlerdenim.
Var mıdır bana minimalist yeme ile ilgili tavsiyeleriniz?
Kilolu değilim ama beslenme şeklim şöyle

2 öğün besleniyorum
Sabah sadece kızımla eşime hazırlıyorum.
Acıkınca peynir zeytin yesillik yumurta canim ne isterse artık 1 tabak hazırlıyorum.

Akşamda tek çeşit yemek yerim yanına salata varsa pilav
Pilav varsa ekmek yemem

Tatlı yemem canim isterse yerim ayda 1 o da

Su yerine çay kahve çok tüketiyorum onu çözmem gerek

Hamur işi bizim evde sevilmez ama haftada 1 poğaça börek alırım yufka severim dürüm yaparım.

Yemek yemeği pek seven biri değilim yani

Elinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…