ben hamileyken oğlum fotoğrafıma bakıp anne değişik görünüyorsun dedi. Haaa o orda makyajlısın saçın değişik dedi ben de dedimki tabi şimdi şişmanım bi de ondan öyle gelmiştir sana o da dediki haaa yok o aynı görünüyor saçından bi de güzel giyinmişsin ondan dediOooo süper haber.
Birbirimizi motive edelim.
Oğlum anne sen neden böylesin çok şişmansın dedi iyice içime dert oldu bu kilolar.
Bİ Kere utanıyorum falan bu düşünceden kurtul.Sabah 6:30 da uyanıyorum.
Hazırlanıp evden çıkıyorum (her şeyi akşamdan hazırlıyorum, mümkün olduğunca sessiz olmalıyım yoksa benim canavarlar uyanıyor)
8:30 da iş yerine gelmiş oluyorum.
1 fincan yeşil çay içiyorum.
Sakin günümdeyse öğleye kadar hiçbir şey yemiyorum.
Stresli günümdeyse simitler açmalar havalarda uçuyor
Öğleyin getirdiğim yemeği yiyorum. (12:30 gibi)
16:00 gibi kahve içiyorum çok açsam yanında bir şey atıştırıyorum ama kötü günümse çikolata ya da tatlı yiyorum.
Akşam 19:30 gibi akşam yemeğine oturuyorum.
Çocuklar uyuyunca da sade soda içiyorum.
İşler biraz yoğun, bir de teyzemin vefatından dolayı biraz duygusalım, mesela saat 10 da yeşil çayın yanında ceviz ve çubuk kraker yedim ve az önce yarım paket cips yedim.
Kendimden utanıyorum ama yaptım bunu
Şimdi de evden getirdiğim yemeği yiyeceğim (kabak-makarna-yoğurt)
hep aynı şeyi hazırlama.Ben kahvaltı hazırlamaya üşeniyorum akşamdan kalan yemeklerden getiriyorum.
Üst üste aynı yemekleri yemek bana iyi hissetmiyor.
Karnım doyuyor ama ruhum doymuyor :)
Ben de üşenmeyeyim kahvaltı hazırlayıp getireyim kendime.
Yarın 1. günüm olsun
seni de :) çok sevindimmmSeni burda görmek ne güzel
*kahvaltıyı akşamdan hazırlayıp sabah çantana koyabilirsin.Ben kahvaltı hazırlamaya üşeniyorum akşamdan kalan yemeklerden getiriyorum.
Üst üste aynı yemekleri yemek bana iyi hissetmiyor.
Karnım doyuyor ama ruhum doymuyor :)
Ben de üşenmeyeyim kahvaltı hazırlayıp getireyim kendime.
Yarın 1. günüm olsun
Ben de sabah 6-7 gibi kalkıyorum.Mesela Aralıklı Oruç ile de çok kg veren var. Ama bana uymuyor. ben erken kalkıyorum 10-11'e kadar midem kazınıyor.
İş yerinde 16-17 arası yemek yemem mümkün değil.
Eve 19'da gidiyorum, o da geç olmuş oluyor.
O sebeple bana 3 öğün aralarda 5 saat olan beslenme çok iyi uyuyor.
Kendi rutinini oluştur.MERiN_
Kahvaltı, akşam yemeği saatlerin neler.
Zararlı şeyleri biliyorsun zaten onlar haricinde sevdiğin sağlıklı yiyeceklerden menüler oluştur.
Elbette, işe yarayan şekilde bir plan çizmeliyiz kendimize.Ben de sabah 6-7 gibi kalkıyorum.
çabuk acıkan insülin direnci olan biriyim.
ama iki öğün beslendiğimde el ayak titremelerim yok, halsizlik yok.
yıllardır diyetisyenler gezmiş ve defalarca 10-15 kg vermiş biri olarak 'en faydalısı benim için bu'. ki bunu kendim keşfettim. en sonunda. mesela ben ara öğünlü beslendiğimde sürekli o saati gözlüyordum , bu da yıpratıyor ve doyumsuzlaştırıyordu beni.
herkesin alışkanlıkları, yaşam döngüsü, sevdiği ve kendine iyi gelen şeyler başka dediğin gibi kendi ritmini bulmalı insan.
Ahh bu çocuklar hem çok dikkatliler hem de çok acımasızlar.ben hamileyken oğlum fotoğrafıma bakıp anne değişik görünüyorsun dedi. Haaa o orda makyajlısın saçın değişik dedi ben de dedimki tabi şimdi şişmanım bi de ondan öyle gelmiştir sana o da dediki haaa yok o aynı görünüyor saçından bi de güzel giyinmişsin ondan dediay gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Suya yüklediğiniz misyon çok iyi bunu aldım kaydettim ruhuma şifa olsun içtiğim sular.Bİ Kere utanıyorum falan bu düşünceden kurtul.
Canın istedi yedin. ve geçti. geri dönemezsin.
Şimdi biraz durup düşünmen lazım. Zayıfken hissettiğin mi yoksa tatlı/cips yediğinde mi daha çok mutlu eder seni?
Eğer zayıfken daha mutlu olurum diyorsan, bir kere abur cuburlarını sağlıklı atıştırmalıklarla değiştir. Tatlıyı hurmayla, tuzlu yediğin şeyleri çiğ kuruyemişle yer değiştir.
Modun düşük olduğunda suya gömül. su içini yıkıyormuş gibi düşün, seni temizlediğini düşün.
Bi kere biz mükemmel olmaya ya da her şeye yetişmeye çalıştığımızda modumuz düşer, o sebeple her şeyin olduğu kadar olması gerektiğini yaz kafana. her şeye yetişemezsin, nesin sen Terminatör mü? Hayır. İnsansın. Duygusal olarak çökeceksin de, sonra ayağa kalkıp parti de yapacaksın.
çok çiğnenen salatalar insanı yemek yemekten bıktırıyor. o sebeple bol bol havuç turp, mor lahana vs ile salata yap.
rejimi düşünme, paranoya yapma. olduğu kadar diyeceksin kendini kendin iyileştireceksin.
Aslında iş yerinde tam düzen kurdum diyorum hop bir değişiklik geliyor.hep aynı şeyi hazırlama.
omlet yap
menemen yap
mercimek böreği / pırasa böreği yap. ekmek gibi karbonhidrat krizini bastırıyor ve tok tutuyor. Karatay mercimek böreği veya karatay pırasa böreği yazarsan tarifler çıkar. içinde un yok. mercimek/pırasa, yumurta, ekşimik/lor, maydonoz, dereotu, baharat vs var. Bazen ben haşlanmış yeşil mercimekten börek yapıyorum. o da çok keyifli bana göre. ilk anda az miktarla yap beğenmezsen atmak zorunda kalma.
muz, avokado bir de kakao ile puding yaptım kendime canım tatlı istediğinde.
muz, tahin, ceviz ezip dondurdum kendime dondurma yaptım.
kendin kullanacağın sağlıklı yiyecekleri seç ve kendince şeyler uydur
baharat kullan tatlandırmak için.
Bir zamanlar bunu yapıyordum.*kahvaltıyı akşamdan hazırlayıp sabah çantana koyabilirsin.
*bir de yemekler için şöyle, önceki günden kalanları yemesende, kavanozluk salata tarifleri var refikanın mutfağı'nda. ordan birkaç kavanoz hazırlayıp hafta içi götürebilirsin . (sosları hazırlayıp ayrı kapta bekletmek ve yiyeceğin gün salatayla karıştırmak kalıcılığı arttırır.)
Suya yüklediğiniz misyon çok iyi bunu aldım kaydettim ruhuma şifa olsun içtiğim sular.
Ben her şeyi ölçülü yiyerek ne güzel yaşayıp gidiyordum bir anda hipotiroid ve insülin direnci terimleri hayatıma giriş yaptı aynı yeme düzeninde iki buçuk ayda 18 kilo aldım.
Düzenim alt üst oldu ve bu yeni durumda öyle anlar geldi ki aç gezdiğim halde kilo aldım.
Kasım ayından beri kilomu sabitlemeyi başardım şimdi sırada bu kilolardan kurtulmak var.
Kendime her yönden iyi davranmaya ve iyi bakmaya niyet ettim
Aynı durum benimde sorunum.Bende Polikistik Over var. bel bölgesi yağlanması yapıyor.
Hipotiroidi var.
Sürekli oturarak çalışıyorum.
İnsülin direncim yokmuş geçen ölçümlerde çıkmadı ama aşırı yeme isteğim var.
Abur cubur ve tatlı bağımlısıyım.
Duygusal anlamda hemen etkilenip kendimi yemeğe verebiliyorum.
Eğer haftaya hazırlıklı girersem gayet motive ilerliyorum ama hazırlık yapmazsam yemek planım yoksa karışıyor her şey.
1 yıldır düzenli spor ve nispeten düzenli beslenme benim adetlerimi de düzenledi.
keşke bozmadan ilerleyebilsem. Ama olmuyor. bir yerde başa dönüyorum.
Selam bi an bu cümleleri ben yazdım sandım. Polikistik over var bende de. Duygusal açlık, aşırı yeme isteği. Dikkat edip bırakınca kat kat yeme.Bende Polikistik Over var. bel bölgesi yağlanması yapıyor.
Hipotiroidi var.
Sürekli oturarak çalışıyorum.
İnsülin direncim yokmuş geçen ölçümlerde çıkmadı ama aşırı yeme isteğim var.
Abur cubur ve tatlı bağımlısıyım.
Duygusal anlamda hemen etkilenip kendimi yemeğe verebiliyorum.
Eğer haftaya hazırlıklı girersem gayet motive ilerliyorum ama hazırlık yapmazsam yemek planım yoksa karışıyor her şey.
1 yıldır düzenli spor ve nispeten düzenli beslenme benim adetlerimi de düzenledi.
keşke bozmadan ilerleyebilsem. Ama olmuyor. bir yerde başa dönüyorum.
Kilolu değilim ama beslenme şeklim şöyleGünaydın,
Aramızda çook kilolu olan var mı?
93 kilo olmuşum
Stres olunca sürekli bir şeyler yiyenlerdenim.
Var mıdır bana minimalist yeme ile ilgili tavsiyeleriniz?
Elinize sağlıkÇarşaflar değişti
Balkonlar yıkandı
Çamaşır yıkandı katlandı yerlendi
Banyo wc yıkandı
Koltuk örtüleri yıkandı ve yeniden serildi
Fırın temizlendi
ütü masasının ayağı kırıldı , tamir edilecek ütü yapamadım
mutfak dolabı silinmedi
ben hamileyken oğlum fotoğrafıma bakıp anne değişik görünüyorsun dedi. Haaa o orda makyajlısın saçın değişik dedi ben de dedimki tabi şimdi şişmanım bi de ondan öyle gelmiştir sana o da dediki haaa yok o aynı görünüyor saçından bi de güzel giyinmişsin ondan dediay gülsem mi ağlasam mı bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?