ay aynı ben ya.. çok çok iyi niyetliyim, kullanıldığımı anlayınca topuk:)

yemek yapmıyorum eşim acıktığında kahvaltı gibi hazırlıyorum

eve 20:30 da geliyorum
duş almak vs 21:00 oluyor
eşim çay ve yemek işi çıkartıyor artık 5-10 dk hazırlıyorum.
kızımın kıyafeti maması oyunu derken 22:00 oluyor
çamaşır ser topla işi çıkıyor.
yani toplamda 3-4 saat evde vakit geçiriyorum.
o saatte süpürge açamıyorum mesela
komşular rahatsız olur diye
merdivenlerim kirli hava karanlıkta süpüremiyorum

neyse bugün mutfak işlerini yapıcam
1 mak kirli çamaşırlarım kaldı yıkatıcam

baya bi geç kıyormuşsun canım ya
haklısın o zaman dediğin gibi 3-4 saatte dinlenecen mi yemek mi yapacan çamaşır mı yoksa çocukla mı ilgilenecen
valla biz çalışan bayanların nedir bu dertleri ev hanımı olaydım yataydım 12 lere kadar ohhhh

yazları hep böyle malesef
tatilim de yok
hergün 1 saat temizlik yapayım
çok değişen birşey olmaz ama idare eder.

yazları hep böyle malesef
tatilim de yok
hergün 1 saat temizlik yapayım
çok değişen birşey olmaz ama idare eder.
bence her gün yarım saat bile ayırsan yeter sana da dinlenmeye vakit kalsın ya az da dağınık oluversin çalışıyorsun sonuçta sen canım.
her gün yarım saat bi odayı toplasan işlem tamam

Canım sen yanlış anlamışsın ya
Altın biriktiriyoruz başlığında kural yok ki. Biriktirdiğin miktarı söylüyorsun listeye yazılıyor. Eğer birikim yapamadıysan adının karşısına 0 yazmak yerine adını hiç yazmıyorlar. Amaç liste boş yere kalabalık olmasın.

Yani listeden çıkmak diye bir şey yok
Sen gel gene oraya. Sadece altın değil her türlü birikim yöntemi geçerli. Her türlü tasarruf yöntemi konuşuluyor.

Hanımlar ya bu poşet işini nasıl çözdünüz? Şimdi evdeki ün birikmiş poşetleri geri dönüşüme gönderdim diyelim bundan sonra poşet kullanmamak için ben yapabilirim?
Eve poşet girsin istemiyorum.
Gerçekten doğada çözünen poşet var mı? Sanki böyle bi şeyler görmüştüm. Çöp poşeti olarak kullanabilmek için

hatta liste için birileri sormuştu hoş olmayan şeyler yazdılar.
benim ihtiyacım taze kan :) orayı denedim bitti benim için. orada herkes birbirini tanıyor yeni tanışılacak topicler arıyorum :)

hatta liste için birileri sormuştu hoş olmayan şeyler yazdılar.
benim ihtiyacım taze kan :) orayı denedim bitti benim için. orada herkes birbirini tanıyor yeni tanışılacak topicler arıyorum :)

ve o kişi sensin :)

Ben market poşetlerini çöp poşeti olarak kullanıyorum
doğada çözünüyorlar.
biz toplu alışveriş yapıyoruz
yada eşim alır gelir.

ben evde olsam markete cıksam bez torba kullanabilirdim.
torbaları piknik için değerlendiriyorum.

Bazi posetlerde dogada cozunur yaziyor ama digerleri hakkinda fikrim yok. Genelde ufak seyler icin poset istemiyorum cantama atıyorum ama ister istemez poset birikiyor ve ozellikle cop icin lazim oluyor.
Toplu alisverisler icin file cantayla evden cikilabilir aslinda. Ben bazen uygulayabiliyorum tabi. Ufak bebegim oldugu icin genelde telefonla siparis veriyorum ve evde yeni bir poset daha oluyor. Gecenlerde koydeydim ve babaannemler domatesleri baglarlerken eski kiyafetlere ihtiyac duyuyordu. Aslinda eaki kiyafet ya da posetler kesilerek ip gibi yapilip boyle alanlarda kullanilabilir. Tanidik ciftci varsa islerine yarar. Zaten koylerde genelde her sey cok degerlendiriliyor. Plastik yogurt kovalari, kola siseleri atilmiyor. Iclerine turlu turlu seyler konuluyor.

Ben tatil yeri akçay da karar kıldım oteli artık bakıp hemen karar veririm...hem bursaya daha yakın heralde 2,5 saat sürer oğlumda yol kısa olunca problem çikarmaz

ve o kişi sensin :)
hamile olmasam şimdiye kadar açmıştım sayfamı ama iki çocuklu hayatımdan şimdiden korkuyorum. ilgilenemediğim bir sayfa olacak uzun süre onun için şimdilik açmak istemiyorum :)

ben çok fazla poşet almamaya özen gösteriyorum. şu ana kadar fazla poşet alıp çantama atmadım. küçük şeyleri (eczane, bijuteri, çorap vs için) çantama atıyorum. sağlam durumdaki market poşetlerini çöp poşetini olarak kullanıyorum. yırtık oluşan çöp poşetlerini ise, geri dönüşümleri biriktirmek için kullanıyorum.
giyim mağaza poşetleri de çok birikiyor, karton poşet olanlardan.

günaydınlar herkese
sabah işe gelirken bi bluz ve bir küpe attım
2 eşya daha evden gitmiş oldu haftasonu atmasam da olur
baya baya iyiye doğru gidiyor
deterjan konusunda da ikisi için olanlar varya hem renklilere hemde beyazlara kullanılabilen var mı kullanan memnun olan niye iki ayrı deterjan alıyorum ki
ya da hangi türlüsü ekonomik olur sizlere göre?

Günaydınlar
Dün evi temizledim
baya beklediğimden çok yer yaptım
bugun süpürme ve wc banyo kısımları var

kaş kalemi almam gerekiyor
güzel bir yüz temizleyici ve kremde bioderma çok beğenemedim la roche denicem.
tatil için terlik
şampuanımız da bitmek üzere doğal bir ürün arayışındayım
alışveriş listem uzun ama bu ayda böyle olsun :)

ben renkliler için sıvı kullanıyordum bitsin almam
beyazlar için toz
kızım için sabun tozu
ve yumuşatıcı bitsin almıcam. alırsam da küçük boy alırım.

ben renkliler için sıvı kullanıyordum bitsin almam
beyazlar için toz
kızım için sabun tozu
ve yumuşatıcı bitsin almıcam. alırsam da küçük boy alırım.
aslında sıvı deterjanı daha çok seviyorum ama fiyatına yetişemiyorum malesef
ekonomik diye toz alıyorum ama sıvı da çamaşır çıkınca kokusu gitmiyor kesinlikle
yumuşatıcı bingo bebeğimin kokusu 5 kg luk alıyorum 6 ay gidiyor en az
deterjanı da beyazlar için 14 kg luk büyüklerinden alıyorum 1 seneyi geçkin bi bi daha masrafım olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…