Mia- kesinkle haklısın artık daha kısa sürüyor temizliğim
mobilya shroowm gibi evim ama napim en azından işim olmuyor o vakti eşimle film izleyerek geçiriyorum
hem çalışıyoruz da evde ne kadar az iş yaparsak bence moralimiz de o kadar iyi oluyor.
mesela her gün biri benim evimi toplasa yemek yapsa yeminle işe gitmeye razıyım ohh ne güzel olur

İlerde hayalim yatak odasında sadece yatak olması :)

Belediye eski kitap gazete dergi almaya başlamış

Mahalle aralarında dolaşıyor küçük kamyonet tarzı bi araç

4 kilo kitap dergi verdim karsiliginda 1 tl aldım çok mutluyum :)

Çok iyimiş maddi manevi rahatlık :)

gardrop mu kastettiğin canım başka ne dolabı var ki at gitsin ohh miss :)
gardırop
şifonyer
aynalı şifonyer
puf
komodinler
yatak

atılmıyor malesef 1-2 yıl kullanıyım da
gömme dolaplı bir yerim var orayı giysi dolabı yapıcam
puf seviyorum oturup kıyafetimi çıkarıyorum.
makyaj için sadece raf ve ayna yeterli
genelde lavabo da bakarım kendime

keşke şuan ki aklımla evlenseydim hem maddi hem manevi huzurlu olurdum.

bende şu an ki aklımla evlensem kesin ya oturma odası yapmazdım hem oturma odası hem salon yaptım şimdi sadece salonda oturuyoruz
ileride eskiyince oturma odası yapmıcam boş kalsa ondan daha iyiydi bi dünya masraf yaptık dediğin gibi o borçları ödeyecem diye anam ağladı 2 sene
o saydıklarının hepsi bende de var ama benim yatak odam biraz büyük sanırım ferah duruyor
sadece ayrı bi odaya gardop koydum orayı giyinme odası ve çamaşırlık ütü masası falan açık sürekli
aldık artık kullanacaz eskiyene kadar
çok şükür ki evliliğimin başında minimal yaşama kafayı taktım ben ne evler görüyorum yeminle ruhum bunalıyor

Selam kızlar bende minimalist yaşama aslında geçiş yapmışım farkında olmadan. Bundan 5,6 yıl önce Tüm kıyafetlerim fazla gelmeye başladı ruhumu daraltıyordu resmen ihtiyacım kadarını ayırıp kalanından temiz ve eski olmayanlarını ihtiyac sahiplerine verdim. Etrafımda enerjimi tüketen ne kadar gereksiz negatif beni aşağı çeken insan varsa eleyip çıkardım hayatımdan daha az ve öz bir çevrem kaldı. Bugünlerdeyse minimalis akımı öprenip aslında çok da uzak olmadığımı fark ettim. Gereksiz alışverişlerim oluyordu onu azaltıp birikim yapmaya başladım tecrübelerinizden faydalanmayı çok isterim. Sadelik minimalizm sadece evden eşya çıkarmakla olmuyor ruhen bedenen aklen sade kaliteli bir hayat yaşamayı sağlıyor. Zaten Peygamber Efendimizin de sav. tavsiyesi sadelik sade yaşam inşallah ruhen istediğim seviyeye ulaşabilirim

ben tasarruf yapmak istiyorum tabi kii birikimde yapacağım bunun için önereceğiniz topic, blog vb var mı? araştırma aşamasındayım henüz

ben tasarruf yapmak istiyorum tabi kii birikimde yapacağım bunun için önereceğiniz topic, blog vb var mı? araştırma aşamasındayım henüz
altın biriktiriyoruz bugün ne aldın bugün ne almadın gibi ekonomi bölümünde başlıklar var canım bizler aynı zamanda da oralardayız gel sende :)

Benim yatak odasında ;
Yatak-şifonyer ve komodinler var.
Dolap sığmadığı için başka odada.
Oturma odam yok onun yerine içinde bizimde dolabımız olan kızımın çalışma odası var.
En temizi en rahatı.
Salonda oturuyoruz maaile.
Misafirim gelince de salonda yatıyor yataklı kanepelerimiz.

en güzeli keşke almasaydım oturma odamı.

altın biriktiriyoruz bugün ne aldın bugün ne almadın gibi ekonomi bölümünde başlıklar var canım bizler aynı zamanda da oralardayız gel sende :)
altın biriktiriyoruz sayesinde 10 gr altın almıştım. ocak ayında hedefimi tutturamadım eşimin vergi ödemesine gitti paralar hemen listeden çıkardılar sinir oldum daha yeni kurulmuş topic rastlarsanız bana da bilgi verir misiniz

ordaki kılzar anlayışlı kızlar canım ya söylersen listeye eklerler seni de hatırlatıver sen :)

tabi iyiki minimal olduk :)
ya olmasaydık

Sen aç topik biz gelelim arkadaşım :)
birde ben anlamıyorum burda katı kuralları olan topikler var
yok şu sürede girceksin şu kadar msj atıcaksın vs vs
rahat olun biraz
hadi kilo verme yarışması yapılıyordur anlarım
yarişma çünki kurallar olmalı
altın biriktirme teşviktir. hedefe ulaşamadın sınıfta kaldın muamelesi tögbee
tr_lelli ben bir birikim topiğinde tanışmıştık
ordaki topik sahibi arkadaşta öyleydi.
neyse böyle işte :)

topic açmam için bilgi sahibi olmam gerekmez mii ben kendim yeni başlayacağım daha

Geçen bi kilo verme topiği de beni almadı aralarına.
Neymiş ; tartı fotoğrafı göndermek zorundaymışım.
Telefonum akıllı değil tartı resmi çekemem çeksem de internet kullanmıyorum yükleyemem buraya diyorum bayanın çözümü ; arkadaşım tartının fotoğrafını çekecekmiş bende internet kafeden yükleyecekmişim.
Ne için bunca eziyet; kilo verip vermediğimi ispatlamak için.
Lafın kısası ; böyle saçma şeylerle patronculuk taslıyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…