Benim de kızlar çok istiyorduSen vermek istersen alabiliriz
Eylül çok istiyordu.
Bende bu hafta yapacağım karnıyarık büyük kız yemez ona da patatesli yaparımKarnıyarık ve pilav yapacağım
Yemek dışarıdan haftada 1 ancak yeriz de kişisel harcamami kısmaya çalışıyorum
Hadi bakalım niyet ettiğine göre borçlar da biter birikimde olurParasal konular
Evet yeni yeni ciddiye aldığım bir konu
Çok tecrübem yok araştırmalarım ve gittiğim yolla alakalı bir yazı olacak. Öğrenmek için deniyorum ve hoşuma da gitmeye başladı
Öncelikle ekonomiden dolayı bende paniğe kapılıp zamanla alacaklarımı daha erken aldım ve borçlandım.
Pismanmıyım asla değilim
Yani toplu gelecek paralara da güvendim tabi nasıl olsa gelecek param var dedim.
Ama baktım ki aylik ödemeleri ucu ucuna yapıyorum günlük aylık illaki harcama oluyor. cüzdanım boş kalmaya başladıevet cüzdan da sadelik olmaz dolu dolu olsun
Yakında böyle devam edersem borcu borçla kapatmaya başlayacaktım ki felaket olurdu.
İlk olarak gelir gider tablosunu tekrar oluşturdum
Moralim bir tık bozuldu malesef sonuç çok parlak değildi.
İlk gelen toplu param dolar olunca bozdurmak istemedim. Böylece birikime başladım.
Biraz tedbirli ilerlememi sağladı yoksa aman para nasıl olsa harcanıyor diye baksaydım şuan kahve makinem olurduaman neyse o konu da hevesim gitmek üzere olmasa oluyor ihtiyaç değil.
İşte tasarruf etmeden birikim asla olmuyor
Gelir kadar gider oluyor mutlaka çünkü paranın limiti arttıkça isteklerimizde ayni oranda artıyor.
Şimdi elimdeki ürünler bana yetecek kadar var
Detaylı paylaşım yaparım.
Yani almamaya odaklandim yinede bununla ilgili bütçe ayırıyorum
Taksit asla yapmıyorum
Birikimle borcu esitlersem çok daha iyi hissedeceğim çünkü borcu ödeyecek kadar param olduğunu bileceğim.
Borsa bilgim yok o yüzden fiziki altın ve dolar euro gibi devam edeceğim şimdilik.
Bu aydan sonra birikim ve borç ödemesi daha yavaş ilerleyecek ama önemli olan tutarlılık.
İleride diğer yatırımlarla ilgili düşüncelerimiz var.
Ama onların hesabını ayrı tutuyoruz
Yatırımları sadece yatırımla değerlendirin Yani satıp harcamak yada pasif gelir için kullanırsanız ilerleme olmaz.
Bu gelir gider sadece benim kişisel harcamamla birikimle alakalı. Önceden yeterince yatırım yaptım geleni harcayayım mantığı vardı ama bazen o yatırımlarında bir bekleme süresi ve zarar etme olasılığı da olunca tedbir almakta fayda var diye düşünmeye başladım.
Hayatı yaşamak gerek tabi birikim yapacak kadar aşırı cimri olamam. İşte denge önemli.
Ama bir şekilde paranın değerini de anlamamız gerekiyor . Parasız olmak ay sonunu getirememek daha moral bozucu.
40 bin TL borçla başladım
0 tl birikim
Şuanki durumum profilimin yanında hep yazılı olacak
Hedef 100 bin TL
Bende Eylül yokken yapacagim yarın gelecekBende bu hafta yapacağım karnıyarık büyük kız yemez ona da patatesli yaparım
MerhabaSon mesajlara bakıyordum konuyu gördüm e başta iki üç. Sayfa okudum baya ilgimi çekti hatta bi gazla dedim şimdi kalksam bende eleme yapmaya başlasam, gardolabıma gittim salona baktım , üşendim yattım
Ama bu topik baya ilham verici tam aradığım
Hoş buldum yavrumm
Kızlar merhaba Tümay ben İstanbul'da yaşıyorum 29 yaşındayım hamileyim yanımmda 4 ve 10 yaşında oğullarım var (2 eşimin bir benim oğullarımız var 4. Yolda şuan )
Evimi daraltmak min min minimuma indirmek hep benimde hayalimdi bakalım ben yapabilecek miyim
Geçen gün bitane sevdim kucagimdan gitmedi kalkınca üstüm hep tüydu sokak kedisi diye mi acabaBüyüdükçe daha çok tüy döküyorlar
Patatesli karnıyarik oluyo mu kızBende bu hafta yapacağım karnıyarık büyük kız yemez ona da patatesli yaparım
Ya patatesi kızartıyorum tepsiye diziyorum biraz da kıya sosundan napim yoksa yemiyor patlıcanPatatesli karnıyarik oluyo mu kız
Himm bende kıyma yemiyorum patlıcan severim patatesli oluyosa yapıyım diyeYa patatesi kızartıyorum tepsiye diziyorum biraz da kıya sosundan napim yoksa yemiyor patlıcan
Kolay gelsin canımAyyyy yoruldum sabah telefonda takılıp geri uyumuşum bir uyandım 12 yi geçiyor saat
Kahvaltı yapıp işlere başladım
Robot süpürdü
Ben sildim toz aldım
Banyoyu foşur foşur cifledim
Balkon yıkadım
Bulaşık makinasını yerleştirdim
Şimdi kahve içeceğim
Sonra da 6 makina çamaşır beni bekliyor katlanacak
Havluları attım yıkanıyor
Sonunda çamaşır sepetinin dibini gördüm çok mutluyum
Patlıcan yerine patates koymak mantığı sen et filan yemiyor musunHimm bende kıyma yemiyorum patlıcan severim patatesli oluyosa yapıyım diye
Ne biliyim kız antin kuntin tarifler oluyo yaPatlıcan yerine patates koymak mantığı sen et filan yemiyor musun
Bak buna çok üzüldümmmNe biliyim kız antin kuntin tarifler oluyo yayok canım yemiyorum kırmızı et hiç bı şekilde balıgin hiç birini tavuğu dürüm yerim sadece bide bol soslu kremalı felan yerim
Bak buna çok üzüldümmm
Nasıl böyle güzel lezzetlerden mahrum kalıyorsun kebap filan da mı yok Allah ım ben şokkkkkk
Evdekilere yapıyor musun peki
Hep mi böyleydinevdekilere yapıyorum tabi canım bazen benim de canım cekiyo balık ekmek felan ama yok olmuyo gitmiyo hamburger felan çok canım çeker onuda tavuk olanını yerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?