Parasal konular
Evet yeni yeni ciddiye aldığım bir konu
Çok tecrübem yok araştırmalarım ve gittiğim yolla alakalı bir yazı olacak. Öğrenmek için deniyorum ve hoşuma da gitmeye başladı
Öncelikle ekonomiden dolayı bende paniğe kapılıp zamanla alacaklarımı daha erken aldım ve borçlandım.
Pismanmıyım asla değilim
Yani toplu gelecek paralara da güvendim tabi nasıl olsa gelecek param var dedim.
Ama baktım ki aylik ödemeleri ucu ucuna yapıyorum günlük aylık illaki harcama oluyor. cüzdanım boş kalmaya başladı evet cüzdan da sadelik olmaz dolu dolu olsun
Yakında böyle devam edersem borcu borçla kapatmaya başlayacaktım ki felaket olurdu.

İlk olarak gelir gider tablosunu tekrar oluşturdum
Moralim bir tık bozuldu malesef sonuç çok parlak değildi.

İlk gelen toplu param dolar olunca bozdurmak istemedim. Böylece birikime başladım.
Biraz tedbirli ilerlememi sağladı yoksa aman para nasıl olsa harcanıyor diye baksaydım şuan kahve makinem olurdu aman neyse o konu da hevesim gitmek üzere olmasa oluyor ihtiyaç değil.

İşte tasarruf etmeden birikim asla olmuyor
Gelir kadar gider oluyor mutlaka çünkü paranın limiti arttıkça isteklerimizde ayni oranda artıyor.

Şimdi elimdeki ürünler bana yetecek kadar var
Detaylı paylaşım yaparım.
Yani almamaya odaklandim yinede bununla ilgili bütçe ayırıyorum

Taksit asla yapmıyorum

Birikimle borcu esitlersem çok daha iyi hissedeceğim çünkü borcu ödeyecek kadar param olduğunu bileceğim.
Borsa bilgim yok o yüzden fiziki altın ve dolar euro gibi devam edeceğim şimdilik.
Bu aydan sonra birikim ve borç ödemesi daha yavaş ilerleyecek ama önemli olan tutarlılık.

İleride diğer yatırımlarla ilgili düşüncelerimiz var.
Ama onların hesabını ayrı tutuyoruz
Yatırımları sadece yatırımla değerlendirin Yani satıp harcamak yada pasif gelir için kullanırsanız ilerleme olmaz.

Bu gelir gider sadece benim kişisel harcamamla birikimle alakalı. Önceden yeterince yatırım yaptım geleni harcayayım mantığı vardı ama bazen o yatırımlarında bir bekleme süresi ve zarar etme olasılığı da olunca tedbir almakta fayda var diye düşünmeye başladım.

Hayatı yaşamak gerek tabi birikim yapacak kadar aşırı cimri olamam. İşte denge önemli.
Ama bir şekilde paranın değerini de anlamamız gerekiyor . Parasız olmak ay sonunu getirememek daha moral bozucu.

40 bin TL borçla başladım
0 tl birikim
Şuanki durumum profilimin yanında hep yazılı olacak

Hedef 100 bin TL

Son düzenleme:
Hadi bakalım niyet ettiğine göre borçlar da biter birikimde olur

Bizim bir borcumuz yok
Karttan herşeyi tek çekim alırım aylıkta hepsini yatırırım

Ev alırken arabayı sattığımız için araba Araba için borcumuz olabilir eşim bakıyor Bakalım

Günaydın kızlar
Dün akşam dışarı çıktık yinebici bici yedik küçüğüm sevmiyor o da şalgam içti has adanalı
Parka gittik biraz

Sabah da erken uyandım çamaşır mesaisi devam ediyor 1 makina attım yıkanıyor kuruyanı topladım odayı düzenledim
Geri yattım yatağa

Birazdan kahvemi yaparım sessizlikte

Merhaba masallah kalabalık aile benimde hayalimdi oğlum doğduktan sonra çocuk konusunda da minimal olayım dedim

Büyüdükçe daha çok tüy döküyorlar
Geçen gün bitane sevdim kucagimdan gitmedi kalkınca üstüm hep tüydu sokak kedisi diye mi acaba ben tekir kedileri çok seviyom ya çok akıllı oluyolar Oğlanı futbola götürürken ağaçta kalmış bı kedi bagiriyo yazık kardesidiydi sanırım bizi görünce nasıl koştu geldi ağacın kardeşimi kurtarin dedi resmen itfaiyeyi aradık gelmediler

Ayyyy yoruldum sabah telefonda takılıp geri uyumuşum bir uyandım 12 yi geçiyor saat

Kahvaltı yapıp işlere başladım
Robot süpürdü
Ben sildim toz aldım
Banyoyu foşur foşur cifledim
Balkon yıkadım
Bulaşık makinasını yerleştirdim

Şimdi kahve içeceğim
Sonra da 6 makina çamaşır beni bekliyor katlanacak
Havluları attım yıkanıyor
Sonunda çamaşır sepetinin dibini gördüm çok mutluyum

Kolay gelsin canım

Patlıcan yerine patates koymak mantığı sen et filan yemiyor musun
Ne biliyim kız antin kuntin tarifler oluyo ya yok canım yemiyorum kırmızı et hiç bı şekilde balıgin hiç birini tavuğu dürüm yerim sadece bide bol soslu kremalı felan yerim

Ne biliyim kız antin kuntin tarifler oluyo ya yok canım yemiyorum kırmızı et hiç bı şekilde balıgin hiç birini tavuğu dürüm yerim sadece bide bol soslu kremalı felan yerim
Bak buna çok üzüldümmm
Nasıl böyle güzel lezzetlerden mahrum kalıyorsun kebap filan da mı yok Allah ım ben şokkkkkk

Evdekilere yapıyor musun peki

Bak buna çok üzüldümmm
Nasıl böyle güzel lezzetlerden mahrum kalıyorsun kebap filan da mı yok Allah ım ben şokkkkkk

Evdekilere yapıyor musun peki
evdekilere yapıyorum tabi canım bazen benim de canım cekiyo balık ekmek felan ama yok olmuyo gitmiyo hamburger felan çok canım çeker onuda tavuk olanını yerim

evdekilere yapıyorum tabi canım bazen benim de canım cekiyo balık ekmek felan ama yok olmuyo gitmiyo hamburger felan çok canım çeker onuda tavuk olanını yerim
Hep mi böyleydin
Bir arkadaşım vardı o da böyleydi ama hiç pişiremezdi bile
Beraber pikniğe gittik mangalı yelledi mis gibi kokuyor dedi ama asla ağzına süremedi

Hatta bir kede dönerciye gittik içine tavuk hariç malzemeleri kattırdı salata patates turşu sos filan 2 lokma yedi aklıma tavuk geliyor dedi yiyemedi bıraktı

Tonik ve collegen aldım 500 lira ama collegen iki kutuydu Eylül Ekim gibi serum alışverişim olur çok pahalı serumlar parça parça alirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…