- 26 Mayıs 2016
- 3.835
- 8.113
- 158
ama herkes ev sahibi olurken benim olmayacak mı ben hep kiralarda mı oturacam diye içinden hiç geçmiyor mu?Ben tatile, gezmeye para harcarım ya. Ev araba olsun tamam ama bir gün nasıl olsa bu dünyadan göçüp gideceğiz en azından yaşadıklarımız bize kar kalsın.
benim de öyle çok pahalı marka farlarım vardı attım gitti :) sonra dedim kendi kendime ya bu makyaj malzemelerim ne kadar fazla. herşeyi döktüm ortaya baktım ne çok şey biriktirmişim. Bir rimel, bir allık, bir kalem, bir parlatıcı ve bir kaç oje tuttum gerisi çöpe.3-4 yıllık krem vardı çekmecemde
ilk zamanlar bitmesin diye az kullandığım zamanla unuttuğum.
şimdi ise sevmediğim
kutunun arkasında açıldıktan sonra 12 ay süresi olduğu işaret var
yani bu durumda çöpe gitmesi daha iyi olcak.
ev iyidir ya insanın bir evi olmalıBen tatile, gezmeye para harcarım ya. Ev araba olsun tamam ama bir gün nasıl olsa bu dünyadan göçüp gideceğiz en azından yaşadıklarımız bize kar kalsın.
amanın hemen at kurtul iyi yapmışsın.Bi tane flormar ojem vardı sürmüyordum uzun zamandır attım gitti.
İşçilerini sendikalı oldu diye haksız yere tazminatsız işten çıkaran dandirik bi markanın ürününü kullanacak değilim
foşur foşur yıkama işine dikkat edelim lütfen. su kaynakları tükeniyor hatırlayalım. madem minimalist yaşam, kaynakları kullanırken de dikkat edelimyok estağfurullah ama bizim ev çok esen bi yerde öyle vileda silme işine girsem daha çok yorulurum inan balkonda çeşme var zaten hortumda takılı açıyorum musluğu foşur foşur yıkıyorum içim daha rahat ediyor birazda büyükçe balkon o yüzden silme işine girmeyeyim ama dediğin fikir için teşekkür ederim.
benim gönlüm ister ki haftada bi yardımcı gelsin her yeri silip süpürsün yıkasın ütü yapsın
ama nerde aslında alabilecek gücüm var haftada 1 ama dediğim gibi aman yok evi alayım aman şunu yapayım modundayım hep
aslında fazla pintilik yapıo bile olabilirim kendimi hiç düşünmüyorum mesela
su harcama meselesi çok önemli mesele katılıyorum. bunun üzerinde daha çok farkındalık yaratmak gerekiyor. bizler birbirimize anlatacağız fikirleri paylaşacağız. Yoksa mutfak dolabındaki tabak çanağı ya da gardroptaki elbise sayısını azaltmak çok zor değil.Akıl vermek gibi olmasın öyle düşünme yani ben şöyle yapıyorum. Balkonla için ayrı vileda başlığım var. Kovaya az bir su alıp onunla siliyorum. Hem az su harcamış oluyorum hem de temiz iş sil çık.
ay ben sanırım bi ondan kurtulamam ya keşke becerebilsemfoşur foşur yıkama işine dikkat edelim lütfen. su kaynakları tükeniyor hatırlayalım. madem minimalist yaşam, kaynakları kullanırken de dikkat edelim
Yaparsın aslında. Sadece bununla ilgili duyarlılık oluşması gerekiyor. Türkiye bu konuda sayılı şanslı ülkelerden. Avrupada su içmek bile bir mesele.ay ben sanırım bi ondan kurtulamam ya keşke becerebilsem
bencil miyim neyim
Aynen katılıyorum.su harcama meselesi çok önemli mesele katılıyorum. bunun üzerinde daha çok farkındalık yaratmak gerekiyor. bizler birbirimize anlatacağız fikirleri paylaşacağız. Yoksa mutfak dolabındaki tabak çanağı ya da gardroptaki elbise sayısını azaltmak çok zor değil.
Utuden artan suyu bile dokunce icim ciz ediyor. Ciceklere dokuyorum ben de. Akan sular gelecegimiz bizim. Ayrica ne kadar az alirsak; yikanacak seyler azalir. Onlari uretirken harcanan su da azalir. Coplerimi atarken de kagit, plastik, cam ve metalleri ayri atiyorum. Belediye ayri toplama alani koymamış bizim buraya ama sagolsun kagit toplayicilari var. Onlar icin ayri posette atiyorum. 2 kisi ve bir bebekten olusuyor ailemiz ama ne kadar cok geri donusum atigi cikiyor sasiyorum. Yumurta aliyoruz onun kartonu, maden suyu sisesi ve kapagi, bebek bezinin kendisi ve ambalaji ve daha alinan bir suru seyin ambalaji. Elimden geldigince azaltsam da cok fazla. Bir de dikkat etmeyenlerinkini dusunemiyorun.Aynen katılıyorum.
Bir yandan atarken bir yandan almıyorum.
Kullanılacak durumda olanları ya satıyorum ya giysi kumbarasına atıyorum ya da bir an önce kullanıp bitirmeye çalışıyorum.
Geridönüşüme giren şeyleri çöpe atmıyorum.
Kozmetik ve deterjan kullanımını en aza indirdim. Doğal yöntemleri kullanmaya çalışıyorum.
Böyle daha mutluyum ya
benim de öyle çok pahalı marka farlarım vardı attım gitti :) sonra dedim kendi kendime ya bu makyaj malzemelerim ne kadar fazla. herşeyi döktüm ortaya baktım ne çok şey biriktirmişim. Bir rimel, bir allık, bir kalem, bir parlatıcı ve bir kaç oje tuttum gerisi çöpe.
Ben söyleyeceğimi yanlış anlatmışım, birikim olarak 2. 3. ev araba vs. için demiştim aslında Biz ev alalı 2 yıl oldu kredi ödüyoruz ama krediyi bizi zorlamayacak şekilde ödeyebileceğimiz gibi ayarladık. Yani aylık toplam gelirin yüzde 35ine falan denk geliyor, ilk 1 yıl elden de borçlar vardı, onları kapatırken ödemek zor oldu tabi, gezmeye vs gidemedik. Bu sene rahatladık sayılır, yine biriktirip erken ödeme vs. yapılabilir ama kendimizi sıkmamak için yapmayacağız.ama herkes ev sahibi olurken benim olmayacak mı ben hep kiralarda mı oturacam diye içinden hiç geçmiyor mu?
dediklerinde çok haklısın da yarın bi gün dünya hali ne olacağımız hiç belli olmaz ki
sanki ev araba insanı biraz daha garantili hissettiriyor niyeyse
evet aynen katılıyorum sana bende daha evim yok işye o yüzden fazla gezmece tozmaca olaylarına dikkat ediyorum kendi çapımda.ama alalım bi bende rahatlıcam :)Ben söyleyeceğimi yanlış anlatmışım, birikim olarak 2. 3. ev araba vs. için demiştim aslında Biz ev alalı 2 yıl oldu kredi ödüyoruz ama krediyi bizi zorlamayacak şekilde ödeyebileceğimiz gibi ayarladık. Yani aylık toplam gelirin yüzde 35ine falan denk geliyor, ilk 1 yıl elden de borçlar vardı, onları kapatırken ödemek zor oldu tabi, gezmeye vs gidemedik. Bu sene rahatladık sayılır, yine biriktirip erken ödeme vs. yapılabilir ama kendimizi sıkmamak için yapmayacağız.
Benim mesaj yanlış anlaşılmış, daha doğrusu ben anlatamamışım. Bencede herkes kendi evinde oturmalı ama kendini de çok sıkıntıya sokmadan birikim yapılıp alınmalı diye düşünüyorum. Biz evlenince takılara araba almıştık. Araba ile Türkiye de epey yer gezdik ama bi taraftan da biriktirdik. 2 yıl sonra arabayı da satıp kredi çekip ev aldık. Krediyi de ödemeleri bizi sarsmayacak şekilde ayarladık. ilk yıl sıkıştık ama şu an yine gezmeye, dışarda yemeye, ne bileyim bir konsere, tiyatroya gitmeye para ayırabiliyoruz.ev iyidir ya insanın bir evi olmalı
harikasın süper yapmışsınız gerçektenBenim mesaj yanlış anlaşılmış, daha doğrusu ben anlatamamışım. Bencede herkes kendi evinde oturmalı ama kendini de çok sıkıntıya sokmadan birikim yapılıp alınmalı diye düşünüyorum. Biz evlenince takılara araba almıştık. Araba ile Türkiye de epey yer gezdik ama bi taraftan da biriktirdik. 2 yıl sonra arabayı da satıp kredi çekip ev aldık. Krediyi de ödemeleri bizi sarsmayacak şekilde ayarladık. ilk yıl sıkıştık ama şu an yine gezmeye, dışarda yemeye, ne bileyim bir konsere, tiyatroya gitmeye para ayırabiliyoruz.
Bu sıralar faiz çok arttı, alınacak gibi değil. Biz 2 yıl önce 1,06 oranla almıştık, bizden 1 ay sonra 0,98 olmuştu, çok üzülmüştük. Şimdiye bakıyorum da 1.38 falan olmuş faiz oranı... Çok feci... Sen yine birikimini yap da canım uygun zaman olunca peşinat elinde olsun, ama tatile de gitmeyince insan kendini köle gibi hissediyor, tatiline her ay ayrı bir miktar ayır bence.evet aynen katılıyorum sana bende daha evim yok işye o yüzden fazla gezmece tozmaca olaylarına dikkat ediyorum kendi çapımda.ama alalım bi bende rahatlıcam :)
Bende oyle düşünüyorum ❤Ben tatile, gezmeye para harcarım ya. Ev araba olsun tamam ama bir gün nasıl olsa bu dünyadan göçüp gideceğiz en azından yaşadıklarımız bize kar kalsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?