Ev kıyafetlerini ben de ayıklayacağım. Kullanmak istemediklerim var. Sen de paylaşır mısın fotoğraf?

Onu düşündüm de beni. Üst askılara boyum zor yetiyor, epey minyonum. O yüzden alttaki küçük yer günlük kullandıklarım için bana yetiyor. Ama açık rafları kapalı çekmecelere taşıyabilirim.

hımm o zaman doğru düşünmüşsün ...

paylaşmak isterim ancak şu an yayla evindeyiz :) o sebeple çekemiyorum fotoğraf ..
ama azalmam lazım..
eldekileri çıkarmam şart yapacağım nasipse bu ay sonu
keşke eldekileri satabilsek de 5-10 tl de olsa kazanç elde edebilsek..

Son düzenleme:
yeni bir ay yeni başlangıçlar..

bugün maaşım ve ikramiyem yattı
eşimin kendimin annemin babamın telefon faturalarını ödedim
kk ödedim
birikim hesabıma 1000 tl aktardım..(önemli olan aktarmak değil ay sonu geldiğinde aktarılan paraya dokunmamak- geçen ay ayırdığım 500tl yi maalesef harcadık -zorunlu olarak ayrıca arkadaşımın çocuğuna bir çeyrek taktım doğumdan dolayı elde vardı harcandı gitti.)..
kuaföre gidip koltuk altı ağdası yaptım 5tl
yemek yedim 8 tl ( yemeği sürekli evde yiyen biri olarak ne kadar fazla gider zaptediyormuş yemek-yayldaki evden gidiş geliş yaptığım için eve uğramıyorum - sanırım artık ordan getirsem daha mantıklı olacak - aynı zamanda diyet yaptığımdan öğlenleri sadeece kırmızı et yiyorum varsa aparatif tarifler yazarsanız sevinirim)
terziye elbise dikimi için talimat verdim 170 tl de cuma günü oraya verilecek..
cilt bakımına bu ay gitmek istemiyorum çünkü cildimi rutin olarak günlük temizlemiyorum- o sebeple aylık bakımın sadece yeterli geleceğini düşünmüyorum-kendime ceza cilt bakımı bu ay yok-150 tl yi de ayırıp koyayım kenara)
bu ay hem kurban toplamda 1140 tl harcama
hem k babamlara gideceğiz şu an tam olarak hangi ilde olacakları belli değil- memeleket veya yaşadıkları ile kurbanda gideceğiz en az yol masrafı 1000 tl
tatil için egeye dayımıza gideceğiz kurbandan direk o zaman yol masrafımız biraz fazla olacak 1000 tl de (toplam 2000tl)
ama tatile ücret ödemeyeceğiz dayımlarda olacağımızdan otel parası vermeyeceğiz.market yakıt vs masrafımız olur en fazla ..

kurban tatil memlekete gidiş yakıt derken :4300 tl giderimiz olacak..

bu ay maaşlarımızdan borçları çıkarınca 5000 tl elde kalacaktı bu giderlerle ay sonunu getirirsek mükemmel olacak :)
bu ay ikrmiye aldığım için maaşalr yüklü görünüyor..kiramız aidatımız faturalar ve kk derken bi hayli giderler artıyor..
hele ki yakıt parası fena fazla..

her şeyi geçtim eşimde de bende de 2şer kk vardı ikimizde birer tanesini kapattırdık çok mutluyum...
bereketli olsun inşaallah maaşalrımız rızmızı geniş versin Allah ım...

kızlar bi sorum olacak ..

şimdi yayla evindeyiz ..
kendi evimize gidip kalmıyoruz o sebeple ev fena kirlendi..
ev ile iş yerim karşılıklı..
eylül 1 de misafirim gelecek yatılı şehir dışından..
biz de yayla da olduğumuzdan ki ben çalışıyorum aynı zamanda evi temizlemiyoruz..

sizce nasıl bi temizlik planı yapmalıyım haftasonları merkeze gelmiyourz ..
iş çıkışı direk oğluma koşuyoruz iş yapamıyoruz..
temizlikte yardımcı tutup maddi gider olsun da istemiyorum açıkcası ama mecbur kalırsam ne yaparım bilemedim..
tavs,iyeniz nedir
nasıl bi düzen plan çizersiniz bana?

çok detaylımı temizlik olacak.

evet canım detaylı çünküü eve 2 aydır girilmiyor
geçen gün gidip öğle arasında küçük balkonu yıkadım sadece..
halılar da yıkamaya verilecek

Halıları toplayıp yıkamaya verince
her gün 1 oda temizlesen 4-5 günde biter.

temizlemek istediğin odanın tülünü makineye at
camını sil
etrafı süpür sil toz al
kapısını sil çık

öncesinde ön hazırlık yapmalısın
mesela mutfak dolap içlerini temizle
en son kapakları fayansları vs siler çıkarsın

bence iç çamaşırları ve ev kıyafetlerini boş çekmecelere koyabilirsiniz
böylece başka yerde kıyafetiniz olmaz. diğer çekmeceleriniz boş kalır.

Ben dolabımın şuan ki halini paylaşsam olay olur :)
ne bulduysam tıktım
benim de dolap karıştı yine bu aralar.. tekrar bir ayıklama ve düzenleme yapmak lazım
tatil dönüşü izinliyken birşeyler yaparım artık.

2 ev iş ve çocuk olunca zor olur
bence yardımcı alırsan 1 tam gün ayırıp halledersiniz

Benimde bayram sonrası gelicek olan misafirlerim var. özellikle kızımın odasına bakmaya...

Bana göre temizlik sıralaması :)
  1. dolap içleri
  2. etraftaki ıvır zıvır yerlerine yerleştirmek veya ayıklamak
  3. balkon yıkamak
  4. halı ve yorganı yıkamaya vermek.
  5. her oda tülü yıkanacak o sırada cam kapı silinecek. süpürme silme tül takmak.
  6. banyo- wc detaylı temizlenicek
  7. mutfak buzdolabı ve dolaplar sonrasında dış yüzeyler. cam kapı yerler
  8. koltuk sandalye silmek
  9. giriş antre süpürme silme dış kapı silmek
  10. ara boşluklarda yıkanması gereken bornoz, yastık vs
  11. işler bitince elinde bezle etrafa bakınmak :)
  12. kahve içmek.

Bence kahve içmeyi 3-4 maddede bir yap.

Şu tül-perde işleri 3 gün sürüyor bende
çünkü ütü istiyor 3 tanesi
inş yakın zamanda kurtulurum iş yükü azalır.
gün sonlarında kahve veya çay kurtarıcım :)

Benim de çay kahveyle hiç aram yok. Senelerce içmeden durabilirim. Ben de bu yaz günlerinde salatalığı çok seviyorum.

kızlar önerileriniz ve kritiklerim sonucu şu sıralama ile tmizlik yapmaya karar verdim :

başlarken tüm odalara her oda için ortadaki eşyaları yerine yerleştirip- dolap içlerini düzenleyeceğim ve sonraaaa

1.eşim büyük balkonu yıkarken ben salon perdelerini makinaya atacağım- komidin içerisindeki tabak çanakları bulaşık mk na dizeceğim onlar kendiliğinden yıkanırken salon camlarını sileceğim-yeri süpürüp sileceğim-toz alacağım(avize dahil)-(koltukları yıkatacağız öncesinde)- kapısını sileceğim. bitti

2.oturma odası da aynı şekilde -komidin yok tv ünitesi toz alınacak sadece

3.banyo wc - yıkanacak dolap içi düzenlenecek toz alınıp süpürülüp silinecek

4.oğlumun odası: (çarşaflar yıkanacak) -perdeler makinaya atılacak ( tül perde eridi yeni bi perde diktirmek istiyorum belki de evideadan felan bakarım ölçü alıp)
yatak silinecek oyuncaklar yıkanılacak ki bu en zor en zaman alıp uğraştırıcı aşama- dolap içi düzenlenecek-giysi ayrımı yapılacak -katlanacak düzenlenecek- oda silinip süpürülüp toz alınacak

5.mutfak:
dolap içindeki kapkacak tabak bardak bulaşık mk yıkanacak- dolap içi düzenlenecek silinecek-yerleştirilecek-buzdolabı içi temizlenecek-dolap yüzleri silinecek- perdemiz stor ancak güneşten eridi 5.yılında(evideadan ölçüsüne göre bakıp alacağız)
yerler süpürüüp silinecek toz alınacak kapı ile bitecek
market alışverişi yapılacak yerleştirilecek (daha sonra eylül gibi olacak bu durum)

6.yatak odası: gardrop içleri düzenlenecek - giysi ayrımı yaplıp sadeleişilecek- gardropların içerisine kapitone yaptırmak istiyorum toz olmaması için ama nerden yaptırsam karar veremedim( araştırma yapmam gerek)
bazamın altını geçen gün düzenledim -gardroplar şifonyer komidin toz alınacak -yerler süpürülüp silinecek -baza başlık silinecek (sirkeli su ile belki de koltuk yıukatırken başlığı da temizletebilirim)
süpür sil kapı bitti

7.koridor: vestiyer düzenleme ( ki çoğunu kitaplar oluşturuyor ikeadan bi kitaplık beğenmiştik eşimle belki onu alırız 450 tl civarı idi ama netten baktım fahiş fiyatlar var- ya da ben bulamadım şu an - evmanyada da güezlleri var.) BAKMAM GEREK- BENİM İSTEDİĞİM CAM KAPAKLI OLANLAR- KİTAPLIĞI OLANLAR NE TAVSİYE EDERSİNİZ?
süpür sil toz al
dış kapıyı da sildim mi tamamdır sanırım :)

eşimde yardım edeceği için 1 günde bitirmeyi umut ediyorum_ belki haftaiçi bi öğle arası uğrayıp kıyafet ayrımı yapabilirim- veya balkondaki dolabı düzenleyebilirim_

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…