kızlar önerileriniz ve kritiklerim sonucu şu sıralama ile tmizlik yapmaya karar verdim :
başlarken tüm odalara her oda için ortadaki eşyaları yerine yerleştirip- dolap içlerini düzenleyeceğim ve sonraaaa
1.eşim büyük balkonu yıkarken ben salon perdelerini makinaya atacağım- komidin içerisindeki tabak çanakları bulaşık mk na dizeceğim onlar kendiliğinden yıkanırken salon camlarını sileceğim-yeri süpürüp sileceğim-toz alacağım(avize dahil)-(koltukları yıkatacağız öncesinde)- kapısını sileceğim. bitti
2.oturma odası da aynı şekilde -komidin yok tv ünitesi toz alınacak sadece
3.banyo wc - yıkanacak dolap içi düzenlenecek toz alınıp süpürülüp silinecek
4.oğlumun odası: (çarşaflar yıkanacak) -perdeler makinaya atılacak ( tül perde eridi yeni bi perde diktirmek istiyorum belki de evideadan felan bakarım ölçü alıp)
yatak silinecek oyuncaklar yıkanılacak ki bu en zor en zaman alıp uğraştırıcı aşama- dolap içi düzenlenecek-giysi ayrımı yapılacak -katlanacak düzenlenecek- oda silinip süpürülüp toz alınacak
5.mutfak:
dolap içindeki kapkacak tabak bardak bulaşık mk yıkanacak- dolap içi düzenlenecek silinecek-yerleştirilecek-buzdolabı içi temizlenecek-dolap yüzleri silinecek- perdemiz stor ancak güneşten eridi 5.yılında(evideadan ölçüsüne göre bakıp alacağız)
yerler süpürüüp silinecek toz alınacak kapı ile bitecek
market alışverişi yapılacak yerleştirilecek (daha sonra eylül gibi olacak bu durum)
6.yatak odası: gardrop içleri düzenlenecek - giysi ayrımı yaplıp sadeleişilecek- gardropların içerisine kapitone yaptırmak istiyorum toz olmaması için ama nerden yaptırsam karar veremedim( araştırma yapmam gerek)
bazamın altını geçen gün düzenledim -gardroplar şifonyer komidin toz alınacak -yerler süpürülüp silinecek -baza başlık silinecek (sirkeli su ile belki de koltuk yıukatırken başlığı da temizletebilirim)
süpür sil kapı bitti
7.koridor: vestiyer düzenleme ( ki çoğunu kitaplar oluşturuyor ikeadan bi kitaplık beğenmiştik eşimle belki onu alırız 450 tl civarı idi ama netten baktım fahiş fiyatlar var- ya da ben bulamadım şu an - evmanyada da güezlleri var.) BAKMAM GEREK- BENİM İSTEDİĞİM CAM KAPAKLI OLANLAR- KİTAPLIĞI OLANLAR NE TAVSİYE EDERSİNİZ?
süpür sil toz al
dış kapıyı da sildim mi tamamdır sanırım :)
eşimde yardım edeceği için 1 günde bitirmeyi umut ediyorum_ belki haftaiçi bi öğle arası uğrayıp kıyafet ayrımı yapabilirim- veya balkondaki dolabı düzenleyebilirim_
okurken sizler yoruldunu zdeğil mi
Valla ne yalan söyleyeyim ben okurken bile çok yoruldum. Size kolay gelsin. Sanırım ev temizliğini hiç sevmiyorumokurken sizler yoruldunu zdeğil mi
iyi yapmışsın. bana da destek lazım benim de banyoyu mutfağı silmem gerek.Bende temizliğe başlıyacağım.
ama destek lazım motive olmam lazım :)
Dün hasır bir aydınlatıcı vardı söktüm
hem toz oluyordu hemde göz yormaya başlamıştı.
bende sevmiyorum hiçççValla ne yalan söyleyeyim ben okurken bile çok yoruldum. Size kolay gelsin. Sanırım ev temizliğini hiç sevmiyorumkeşke imkanım olsa her gün temizliğe biri gelse 2 saat için. Ben yemeğimi yaparken evi temizlese gitse ah ah nerde o günler.
benim de eşim yardım ediyor yoksa halim perişandı.bende sevmiyorum hiççç
hatta haftalık biri gelsin isityorudum ama maddi açıdan ne gerek var diyorum eşim yardım ettiği için
yardımcı olmasa eşim mutlaka alırdım
Tabiki çok zordur hem iş hem çocuk hem ev ama evde olmakta çok sıkıcı yalnız kalıyor insan bulunduğun cevrede kimsen yoksa daha zorÇalışanlar evde olup çocuğuyla eviyle ilgilenmek istiyor. Evdekiler de çalışmak istiyor. Hayat ne garip
Merhaba kızlar yıllık izindeyim fırsat buldukça okuyorum
Bende annemin yazlıktayım
Sağolsun annem buradaki evi de küçücük olmasına rağmen doldurmuş
Bende zaman buldukça kırılan mutfak eşyalarını ve giyilmeyen kıyafetleri ayırıyorum
Dolaplar ferahladı
Tabi mutfak çok dolu ama umarım konuşmalarım etki etmiştir de yenilerini almaz
İznim boyunca 2 şort 2 elbise ve 3 tişört 1 sandalet kullandım
Yıllarca ne gereksiz alışveriş yapmışım yazık
Tabiki çok zordur hem iş hem çocuk hem ev ama evde olmakta çok sıkıcı yalnız kalıyor insan bulunduğun cevrede kimsen yoksa daha zor
Calisinca tum gun cocugumuzdan uzak kalıyoruz. Koylerde bu problem yok. Ailece ise gidilip geliniyor. Yorulduklarinda kendilerine izin verebilirler, eve gidip uyuyabilirler, yillik izin kaygisi olmadan bir yerlere gidebilirler. Gunumuzde isten eve gelmek bile saatlerimizi aliyor. Enerjimiz tukeniyor. Kapimizin onu cadde. Icimizi ferahlatacak, dostlarimizla oturabilecegimiz bir bahce yok. Evde kalan cocuguyla tikilip kaliyor. Disari cikmak istesen her yer karmasa. Valla sebebi bu bence. Eskiden calisirken isten cikayim diye gun sayiyodum. Simdi de evden bunaldimÇalışanlar evde olup çocuğuyla eviyle ilgilenmek istiyor. Evdekiler de çalışmak istiyor. Hayat ne garip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?