- 6 Ağustos 2018
- 231
- 855
- 53
ben de buradan da aldığım esinle ağustos ayının ortasıdan beri kendime gıda ve temizlik ürünleri dışında bir şey almadım ve bu beni gerçekten vicdani anlamda çok rahatlattıMaddi durum
Alışverişten uzak durarak ve elime geçen parayla borçlarımı ödeyerek baya ferahladım.
45-50 gün sonra tahminen ufak tefek borçlardan kurtuluyorum.
Sonra yapılacaklar
her ay kızım için gr altın alıcam
acil durumlar ve tatil gibi ihtiyaçlar için para biriktiricem.
yani ayda 3 gr altın alıcam
kalan parayı ihtiyaçlarıma kullanırım. (Alınacak listesi dahilinde)
çok iyi yapmışsın. evet almak en kolay çözüm aslında. ama hemen ona yönelmeyip, bu seçeneği eleyince diğer alternatifler çok daha iyi ve kolay görünüyor gözümüze.Ben de mutfağımı topladım. Odaları gezdim dağınık yerleri düzenledim. Oğlanın kıyafetlerinden bebeğe olabilecekleri ayırmıştım onları hurca kattım. bazanın altına koydum. Banyoyu düzenledim. Geçenlerde büyük oğlumun komidinini boşaltmıştım koyacak bişey bulamamıştım oraya kağıt havlu ve tuvalet kağıtlarını koydum. Şimdi bulaşık makinesini bekliyorum. Bitsin yerleştirip yatacağım. Sabah zor oluyor.önceden Tuvalet kağıtlarını koyduğum yere nevresimleri koyayım diyorum. Nevresim koyduğum yere de bebeğin kıyafetlerini koyayım inşallah. Yeniden dolap almak istemiyorum. Ordan oraya aktarıyorum bakalım
kışın birikim yaptım ama yazın hazır paradan tatile gitmek mantıklı gelmedi banaben de buradan da aldığım esinle ağustos ayının ortasıdan beri kendime gıda ve temizlik ürünleri dışında bir şey almadım ve bu beni gerçekten vicdani anlamda çok rahatlattıniyetim 1 yıl aslında. ama sezon sonunda seneye ihtiyacım olan şeylerden bir kaç parça alabilirim. bu yıl idare etmeye çalışıyorum çünkü...
tatil parasını da ana birikimden ayrı bir yerde biriktirmek mantıklı. sonrasında kıyamayabiliyor insan gerçektenben de öyle yapacağım...
O daha kötü değil mi olmayan parayla eğlenmekkışın birikim yaptım ama yazın hazır paradan tatile gitmek mantıklı gelmedi bana
tatil ödememi kredi kartına taksit yaptırdım
kışın ortasına kadar ödeyeceğim
Sen de çok iyi yapmışsın. Stok yapmak için dolap çok gereksiz olurmuş gerçekten. Ben stokda yapmadım bazen bez almadığıma pişman oluyorum ama.çok iyi yapmışsın. evet almak en kolay çözüm aslında. ama hemen ona yönelmeyip, bu seçeneği eleyince diğer alternatifler çok daha iyi ve kolay görünüyor gözümüze.
evdeki bazı kıyafetlerim birbirine uygun kombin olmadığında hemen yeni birşeyler almak isterdim mesela. ama çözüm "almak" olamayınca mecburen beynim yeni ve güzel kombinler de üretebiliyor, hem de aksesuarlarla daha da zenginleşebiliyor:)
son ekonomik durumlarla bazı şeyleri stok yapınca ekstra bir dolap gerektiğini düşünmüştüm mesela. ama sonra bazı değişikliklerle evdeki dolaplarda yer açıp, onları da sığdırdım, iyi oldu çok. yeniye gerek kalmadı:))
yeni eşya değil ama yeni fikirlere çok açığım bu ara
evinizdeki muhtemel kalabalığa göre mutfak eşyası bırakmanız ve bunları sıkça ağırlanmaları önemli. yani iki kişiyseniz ve arada gelen misafirler de 5-6 kişiyi geçmiyorsa buna göre bir hesap yapabilirsiniz. bence örneğin; 6 kişi+2 kişi den 2 şer bardak(su ve meşrubat) 8x2=16 bardak yeterli. her evin ayrı bir düzeni, sosyalliği var. illa şundan şu kadar bundan bu kadar olmalı diye sayı belirtmek anlamsız. bir de en başta gaza gelip herşeyi elden çıkarmanızı da tavsiye etmem. sonrasında sağ duyulu düşündüğünüzde sık kullandığınız bir eşya olduğunu farkedebilirsiniz.günaydın
bir suredir sizi sessiz bi sekilde takip ediyorum. minimalizmi arastiriyorum. youtube ve instagramdan takip ettigim sayfalar ve burasi sayesinde biraz icsellestirdim.
gardrobumu oldukca sadelestirdim ama genelde favori olan 33 parcaya indiremedim olsun zamanla artik diyorum çünkü ben evin her alaninda stokcuyum yani stokcuydum. her hafta en az uc dort kocaman poset cikariyorum evden.
ama mutfak konusunu halledemiyorum. ornegin su bardaklarinin sayisini 24 e indirdim az mi cok mu karar veremiyorum. kahve fincanlarina kiyamiyorum 4 takim var ve her takimin kahve yani bardagi var isin icinden cikamiyorum.
5 tencereden oluşan bir takim var
birde 3 lu tencere takimi
bir tek tencere
iki de celik tava gibi tencere bunlari da elemem lazim
misafir porselen takimlari ve gunluk porsleen takimlar boyle bir ayrim istemiyorum artik.
ama gelin gorun ki mutfakta ne yapicam nasil baslicam bilemiyorum
hee bi de yemek takimi disinda 7 takim kadar kase var yani 40 kusur tane
neden almisim nasil kendime bu kadar is yuklemisim bilmiyorum. ama artik buraya da el atmaliyim.
lutfen yardim edin mutfak nasil sadelesir. derin depolama yapmayi dusunuyorum ama neyden kac adet birakmali cozemiyorum.
aynı şey. olmayan para değil. hazır parana dokunmayıp yavaş yavaş ödüyorsun. ödeyemeyecek durumda olsan hazır paran var zaten ordan ödersin. çalışınca belli bir gelirin olunca fark etmiyor. ha önce birikim yapmışsın ha sonrasında ödemişsin.O daha kötü değil mi olmayan parayla eğlenmekben hiç kart kullanmıyorum. Alacağım eşya bile acil değilse para biriktirip alıyorum
merhabalar... oğlumun odasını, oyuncaklarını dün elden geçirdim. son bir çekmece kalmıştı ama uykum çok gelince bugüne bırakmak istedim. neyse ki burayı hatırlayıp onu da uyku öncesi bitirdim:) gerçekten bu sayfayı çok seviyorumm
şimdi önümüzdeki hafta ve devam eden günlerinde yine bir minimalizm rüzgarı estiricem evde. başvuru kaynağım da yine tabiiki burası olacak
Dediklerinin hepsini denedim. Galiba tek care kurutucu. Onun da fiyatlari pahali geliyor. Bebegim biraz buyuyunce ise baslamak istiyorum ancak o zaman alabilirim.O zaman şey yapabilirsin çamaşırlar birbirine deymesin
boşluklar bırak ertesi gün diğer taraflarını çevir
camı sonuna kadar aç odanın kapısını kapat
en son çare ütülemek olabilir.
İşte kurutucumuz olsa 1 günde 3 mak yıka kurut yerleştir. 1 hafta rahat ederdik.
sepetler boşalır oh mis...
2 yıl içinde almam nerdeyse imkansız.
kışın birikim yaptım ama yazın hazır paradan tatile gitmek mantıklı gelmedi bana
tatil ödememi kredi kartına taksit yaptırdım
kışın ortasına kadar ödeyeceğim
Dediklerinin hepsini denedim. Galiba tek care kurutucu. Onun da fiyatlari pahali geliyor. Bebegim biraz buyuyunce ise baslamak istiyorum ancak o zaman alabilirim.
bende çoğu eşyamı kartla alırım
çünki yaşadığım yerde seçenekler az.
2019 da mutlaka tatile gitmek istiyorum.
taksitler beni çok bunalttı.
zorda kalmadıkça taksit yapmam.
ama senin birikimin varmış
bizde mutlaka para harcanıyor yada birşeyler bozuluyor.
hem para kalmıyor hem taksit ödemeye devam ediyorum.
ben de buradan da aldığım esinle ağustos ayının ortasıdan beri kendime gıda ve temizlik ürünleri dışında bir şey almadım ve bu beni gerçekten vicdani anlamda çok rahatlattıniyetim 1 yıl aslında. ama sezon sonunda seneye ihtiyacım olan şeylerden bir kaç parça alabilirim. bu yıl idare etmeye çalışıyorum çünkü...
tatil parasını da ana birikimden ayrı bir yerde biriktirmek mantıklı. sonrasında kıyamayabiliyor insan gerçektenben de öyle yapacağım...
Ay ya işim çok diye fazla giremedimyorgun anneanne ödevimiz nerde :)
Ay ya işim çok diye fazla giremedim
Yarın şehir dışına gidilecek hazırlık yapıyorum da aspiratör ve ocak silmek olsun benimki kirli ondan
Ay ya işim çok diye fazla giremedim
Yarın şehir dışına gidilecek hazırlık yapıyorum da aspiratör ve ocak silmek olsun benimki kirli ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?