ben de buradan da aldığım esinle ağustos ayının ortasıdan beri kendime gıda ve temizlik ürünleri dışında bir şey almadım ve bu beni gerçekten vicdani anlamda çok rahatlattı niyetim 1 yıl aslında. ama sezon sonunda seneye ihtiyacım olan şeylerden bir kaç parça alabilirim. bu yıl idare etmeye çalışıyorum çünkü...
tatil parasını da ana birikimden ayrı bir yerde biriktirmek mantıklı. sonrasında kıyamayabiliyor insan gerçekten ben de öyle yapacağım...

çok iyi yapmışsın. evet almak en kolay çözüm aslında. ama hemen ona yönelmeyip, bu seçeneği eleyince diğer alternatifler çok daha iyi ve kolay görünüyor gözümüze.
evdeki bazı kıyafetlerim birbirine uygun kombin olmadığında hemen yeni birşeyler almak isterdim mesela. ama çözüm "almak" olamayınca mecburen beynim yeni ve güzel kombinler de üretebiliyor, hem de aksesuarlarla daha da zenginleşebiliyor:)
son ekonomik durumlarla bazı şeyleri stok yapınca ekstra bir dolap gerektiğini düşünmüştüm mesela. ama sonra bazı değişikliklerle evdeki dolaplarda yer açıp, onları da sığdırdım, iyi oldu çok. yeniye gerek kalmadı:))
yeni eşya değil ama yeni fikirlere çok açığım bu ara

kışın birikim yaptım ama yazın hazır paradan tatile gitmek mantıklı gelmedi bana
tatil ödememi kredi kartına taksit yaptırdım
kışın ortasına kadar ödeyeceğim

kışın birikim yaptım ama yazın hazır paradan tatile gitmek mantıklı gelmedi bana
O daha kötü değil mi olmayan parayla eğlenmek ben hiç kart kullanmıyorum. Alacağım eşya bile acil değilse para biriktirip alıyorum

Sen de çok iyi yapmışsın. Stok yapmak için dolap çok gereksiz olurmuş gerçekten. Ben stokda yapmadım bazen bez almadığıma pişman oluyorum ama.

evinizdeki muhtemel kalabalığa göre mutfak eşyası bırakmanız ve bunları sıkça ağırlanmaları önemli. yani iki kişiyseniz ve arada gelen misafirler de 5-6 kişiyi geçmiyorsa buna göre bir hesap yapabilirsiniz. bence örneğin; 6 kişi+2 kişi den 2 şer bardak(su ve meşrubat) 8x2=16 bardak yeterli. her evin ayrı bir düzeni, sosyalliği var. illa şundan şu kadar bundan bu kadar olmalı diye sayı belirtmek anlamsız. bir de en başta gaza gelip herşeyi elden çıkarmanızı da tavsiye etmem. sonrasında sağ duyulu düşündüğünüzde sık kullandığınız bir eşya olduğunu farkedebilirsiniz.
minimalizm insanın hayatına zamanla oturuyor. önemli olan ihtiyaçlarımız azaltmak diye düşünüyorum ben. ne kadar az şeye ihtiyaç duyarsak o kadar özgürleşiyoruz çünkü...
bir de tasarruf ve israf konusu var minimalizmde. minimal olmak için herşeyi elimizden çıkarıp sonrasında bir sürü şey almak çok saçma geliyor bana. bir yazarın sözü vardı; tasarruf alırken değil, verirken olur diye. bu yüzden mesela bardaklarınız fazlaysa, illa bunları azaltmak yerine, kendinize 2 yıl gerçekten gerekmedikçe bardak almayabilirsiniz.
kendinize zaman verin... ve rahatla, huzurla, eğlenerek yapın bu işi. herşey daha güzel olacak:)

O daha kötü değil mi olmayan parayla eğlenmek ben hiç kart kullanmıyorum. Alacağım eşya bile acil değilse para biriktirip alıyorum
aynı şey. olmayan para değil. hazır parana dokunmayıp yavaş yavaş ödüyorsun. ödeyemeyecek durumda olsan hazır paran var zaten ordan ödersin. çalışınca belli bir gelirin olunca fark etmiyor. ha önce birikim yapmışsın ha sonrasında ödemişsin.

ben kart kullanıyorum şu an ama önümüzdeki aydan itibaren inşallah tamamen bırakacağım. yalnız çok büyük bir kalem olduğundan 4-5 bi gibi mesela o zaman karta taksit yapmak akıllıca olabiliyor. çünkü biriktirene kadar baya zaman geçmiş oluyor ki bir de paranın zaman maliyeti vardır. bu anlamda herşeyin biriktirerek alınması iyi olmayabilir.
tatil anlamında da kart tercih meselesi:) ben biriktirerek gezmenin, ona göre tatile gitmenin ve o zamanlar için "hakkım da" olduğu düşünerek ve heyecanla parasını biriktiriyorum mesela:))

Teşekkürler

O zaman bildirim yapmanı mutlaka bekliyorum.
baza altını düzenlemek istiyorum bende önce hurç almalıyım ama

Dediklerinin hepsini denedim. Galiba tek care kurutucu. Onun da fiyatlari pahali geliyor. Bebegim biraz buyuyunce ise baslamak istiyorum ancak o zaman alabilirim.

bende çoğu eşyamı kartla alırım
çünki yaşadığım yerde seçenekler az.

2019 da mutlaka tatile gitmek istiyorum.
taksitler beni çok bunalttı.
zorda kalmadıkça taksit yapmam.
ama senin birikimin varmış
bizde mutlaka para harcanıyor yada birşeyler bozuluyor.
hem para kalmıyor hem taksit ödemeye devam ediyorum.

Dediklerinin hepsini denedim. Galiba tek care kurutucu. Onun da fiyatlari pahali geliyor. Bebegim biraz buyuyunce ise baslamak istiyorum ancak o zaman alabilirim.

Aynen çamaşırlar kurumuyorsa almak mantıklı.

bu sene de gitmedin zaten 2019 da mutlaka git iyi geliyor Mia-

tek kart kullanıyorum, üzerimde fazla para taşımıyorum
harcamalarımı karttan yapıp tutar yüksekse taksitlendirme yapıyorum
sonuçta peşin de versem aynı para çıkıyor
nakitte indirim alacağım bir durum varsa zaten nakiti seçerim.
çalışmıyor olsam almak istediğim şey için tabiki para biriktirmem gerekir
o yüzden sen doğru olanı yapıyorsun Anka

Benimde alınacak listem gittikçe çoğalıyor. :)
gelir gider dengesi olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…