Ben şu an yaptığım işi seviyorum. Aylık maaşıma bağımlı olmadığım zaman da devam edebilirim. Ancak benim hedefim, istediğim zaman çekip gidebilme özgürlüğünü kazanabilmek.
Bir söz vardı “Gerçek özgürlük istediğin herşeyi yapabilmek değil, istemediğin şeyleri yapmamaktır” diye.

Oturduğun eve sahip olmak finansal bağımsızlık için önemli bir konu. Ben de ev kredisini erken kapatabilmeyi istiyorum. 10 sene vadeli çekmiştik, 4 sene ödedik. 6 sene kaldı.

Az önce Mia’ya aynı mesajı yazdım:))
Ben de hamileliğimi evde ne varsa onunla geçirdim. Kızım şimdi 3 aylık. Zayıfladım, gerçi 5 kilo daha vermek istiyorum ama şu an kilom iyi. Ben dr yaptım ev kıyafeti alışverişimi.

Ayri odaya da koydum ama kurumuyor bir turlu. 2 gune de raziyim. Nemli kaliyor hep. O odanin kaloriferi acik mi sizde?
4000 mio zaman hic almiyim. Boyle yasamaya devam.

Bak işte bende o özgürlük var bıraktım herşeyi gönül rahatlığıyla :) millet deli gözüyle bakıyor o başka :))

Ne guzel. Bu yeni tasindigim evde cam mam hicbir sey fayda etmiyor. Cildirmak uzereyim. Ruzgar mi almiyor anlamadim.

O zaman şey yapabilirsin çamaşırlar birbirine deymesin
boşluklar bırak ertesi gün diğer taraflarını çevir
camı sonuna kadar aç odanın kapısını kapat
en son çare ütülemek olabilir.

İşte kurutucumuz olsa 1 günde 3 mak yıka kurut yerleştir. 1 hafta rahat ederdik.
sepetler boşalır oh mis...
2 yıl içinde almam nerdeyse imkansız.

Dün konmari kitabında ev kıyafetlerine değinmiş.
diyordu ki yalnızken de kendinizi önemseyin.
her kıyafeti evde giyerim diye ayırmayın.
evdeki görüntümüz bizi mutlu ve rahat hissettirmeliymiş.
dolabıma baktım.
ve birkaç şey daha ayıkladım :)
marie kondo beni yakıcak

Günaydınlar.
Dün ev toplama çamaşır bulaşık işlerini yaptım
bugün yemek ve çöpler atılacak çiçekler sulanıcak
cumartesi temizlik günü

ve birçok kıyafet ayıkladım.
tatilde giyerim dediğim ama giymediğim kıyafetleri ayıkladım. genelde 2 şort 2 elbise 4-5 üst yetiyor.
3 çanta ayırdım
pijama ve eşortmanlardan ayıkladım.
ıvır zıvır kutum vardı içerisinde fotograflar kutular hatıralık şeyler.
çoğunu ayıkladım.

Atma kısmına geldin mi ki. Asıl orda başlıyor herşey. Ben kendimi durduramamıştım ne var ne yok gitmişti

Çok teşekkürler canım. Doğumdan sonra eski kiloma ineyim öyle alırım diye diye yaklaşık 1 senedir ertelediğim bir alışverişti. İnsanın ruh halini etkiliyor evdeki kıyafet seçimi.
elecda kilo durumun nasıl. hamilelikte çok az kilo aldığını hatırlıyorum.
ben şimdiden 10 kg aldım çikolata bitiriyor beni. sağlıklı yeme düzeni oturtamadım malesef.

benim makinem kurutmalı
bana da çok elektrik yakar dediler ama hiç yüksek faturalar ödemedim
haftada en az 2 kurutma yapıyorum
tek dezavantajı çamaşırlar asılı kurumadığından kırışık oluyor. o yüzden tam kurutma değil de hafif nemli programda kurutuyorum. ütü kıvamında. yada çok kırışacağını düşündüğüm gömlek tarzı şeyleri kurutmadan alıyorum.

Son düzenleme:
merhabalar... oğlumun odasını, oyuncaklarını dün elden geçirdim. son bir çekmece kalmıştı ama uykum çok gelince bugüne bırakmak istedim. neyse ki burayı hatırlayıp onu da uyku öncesi bitirdim:) gerçekten bu sayfayı çok seviyorumm
şimdi önümüzdeki hafta ve devam eden günlerinde yine bir minimalizm rüzgarı estiricem evde. başvuru kaynağım da yine tabiiki burası olacak

öyle oluyor, birbirimizin yazdıklarından hevesleniyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…