• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizimde butcemize uygun ev vardı sonra emlakci oyaladi başkasına satmış ama daha iyi konumda bir ev bulduk aldık tabi birkaç yüz bin fazla ödeme çıktı kızımdan borç aldık ben ekledim arkadaşı verecek derken birkaç aya toparlariz bizde.
İçinde kiracı vardı o tarz ödemeleri ben butceme dahil ediyorum. 😄 benim gelirim bu tarz kira ve bazı yatırımlardan pay alıyorum. Eşime ortak olduğum bir iş var oradan fazla gelmiyor idare ediyorum.
Finansal özgürlüğümü bir şekilde oluşturuyorum.
O sebeple iyi borçtan korkmayın getirisi olan her şeyi değerlendirin. En küçük miktarı bile birikime atın.
Ben bugün iyi değilim birsey anlatıp nasıl motivasyon konuşmasına çeviriyorum hayret 😅

Bu arada kızımın benden çok birikimi varmış 😂 (9 yaşında)

Selam kızlar Bugün ev temizlik günüm ve yarında evde olacağız 2 günde yaparım işleri.
Normalde cuma, cumartesi yapardım dinlendim bol bol 😊

Yarın annemler gelecek
Planlar değişti tüm evi yavaş yavaş yaparım artık
Akşama pratik kavurma pilav cacık yaparım.

Balkonlari yıkadım
Nevresimleri makineye attım
Süpür sil yapacağım mola verdim.

Yarın annemler gelecek
Planlar değişti tüm evi yavaş yavaş yaparım artık
Akşama pratik kavurma pilav cacık yaparım.

Balkonlari yıkadım
Nevresimleri makineye attım
Süpür sil yapacağım mola verdim.
Kolay gelsin canım. Biz de yarın gezeriz diye düşünmüştüm evde formula 1 izleyecekmişiz 😁
Ben hiç sevmiyorum çok gürültülü ben de evi temizlerim yarın 😊

Günaydınn, hafta sonu öyle çok yoruldum ki, yardımcı ablaya mesajı atmadığımı geç farkettim, cuma öğleden sonra mesaj attım görmemiş o da, keşke arasaymışım :( sabah mesaj attı erken söylesen gelirdim diye, her işte bi hayır varmış, ev öyle dağıldı ki, eski evden kalan tüm eşyalar geldi, mutfaktan zor çıktım hafta sonu, abla gelse koli kaldırıp silip geri koyarmış büyük ihtimalle.

o kadar is olmuş ki eşyalar, şimdiki evimde sadece toz var tüm gelen her şey is içinde. yıka sil kaldır yaptım, öyle çok eşyam oldu ki şu anda :( hiç biri elimde olmayan durumlar, neyse ki yerlerini buldular, eler miyim bu pahalılıkta bilmiyorum, illa ki bi gün lazım olacaklar, mesela 3 tk 12 kişilik 1 tk 6 kişilik 2 tk da kahvaltı setim var neden :( annem almış, kv almış ben almışım bir sürü.

neyse bu hafta eşyaların hepsine yerini buldururum, abla da hafta sonu gelsin silip süpürür yerleştiririm, bi de ayakkabılığı yazlıktan kışlığa çevirmem lazım, yapıcaz bakalım, bana motive edici şeyler söyleyin :)

Günaydınn, hafta sonu öyle çok yoruldum ki, yardımcı ablaya mesajı atmadığımı geç farkettim, cuma öğleden sonra mesaj attım görmemiş o da, keşke arasaymışım :( sabah mesaj attı erken söylesen gelirdim diye, her işte bi hayır varmış, ev öyle dağıldı ki, eski evden kalan tüm eşyalar geldi, mutfaktan zor çıktım hafta sonu, abla gelse koli kaldırıp silip geri koyarmış büyük ihtimalle.

o kadar is olmuş ki eşyalar, şimdiki evimde sadece toz var tüm gelen her şey is içinde. yıka sil kaldır yaptım, öyle çok eşyam oldu ki şu anda :( hiç biri elimde olmayan durumlar, neyse ki yerlerini buldular, eler miyim bu pahalılıkta bilmiyorum, illa ki bi gün lazım olacaklar, mesela 3 tk 12 kişilik 1 tk 6 kişilik 2 tk da kahvaltı setim var neden :( annem almış, kv almış ben almışım bir sürü.

neyse bu hafta eşyaların hepsine yerini buldururum, abla da hafta sonu gelsin silip süpürür yerleştiririm, bi de ayakkabılığı yazlıktan kışlığa çevirmem lazım, yapıcaz bakalım, bana motive edici şeyler söyleyin :)
Derin depolama yaparsan hem gözünün önünde olmaz hem de ihtiyaç durumunda mağazadan yeni almış gibi çıkarırsın bence 😅

Rabbim en beklemediğiniz yerden bolluk bereket versin. Bir an önce kapatın borcunuzu.

-Esnaf Kredisi - Yazlık için çekmiştik
-Euro borcu - Araba almak için anneme borçlandım.
-Dershane
-Yemekhane
-Özel İngilizce Kursu
-Euro günlerim (Biri 40 - biri 50 Euro) :ıslık:
-Kredi kartım - Aylık harcamalarımı içeren, kırtasiyedir markettir vs.

Eksiye düşmedim ama kredi kartım açık bekliyor :D Kocamın emeklisi yatsın da kapatayım diye ümit ediyorum :D
O kadar içten hissettim ki duanı teşekkür ederim 😍
Hepimiz için kolaylık diliyorum bu piyasada her şey zor maalesef ama bilinçli tüketiciler olduğumuz için başarırız biz bu işi 💪🏻

Günaydın ☀️
Bu haftasonu o kadar yoğundu ki, cuma yatılı misafirliğe gittik, cumartesi pazar yatılı misafir ağırladık 😅
Çok güzel zaman geçirdik, misafirlerle denize girme fırsatımız da oldu doyurucu bir haftasonuydu
Taşıma işleri hızlandı, bu hafta klimalar taşınacak
Oğluma yatak aldık birkaç haftaya o gelecek
Biz gün gün koli yapıp yerleştirmeye gideceğiz
Haftaya boya badana işleri var
heyecanlı ve yorucu bir sürecin içindeyiz

Eline sağlık okurken bile yorucu olduğunu hissettim.
Tabak bardak birsey olmaz depolama yeri varsa koy kalabalık aile olduğunuz için kırılan ürün fazla olur gibi azaldıkça eleyip takımı yenisini çıkarırsın.
Zamanla kullandıkça da karar verirsin 😊

Günaydın ☀️
Bu haftasonu o kadar yoğundu ki, cuma yatılı misafirliğe gittik, cumartesi pazar yatılı misafir ağırladık 😅
Çok güzel zaman geçirdik, misafirlerle denize girme fırsatımız da oldu doyurucu bir haftasonuydu
Kolay gelsin 😊
Boya işi bitse artık yerleştirme işine geçilir daha hızlı ilerler işler.

Günaydın ☀️

hadi bakalım artık kolileme kısmına geçmişsiniz, bi taşınırsanız yerleştirme kısmı eğlenceli bence, bi de ev tertemiz oluyor o zaman, yerleştirdikçe mutlu oluyor insan.

Derin depolama yaparsan hem gözünün önünde olmaz hem de ihtiyaç durumunda mağazadan yeni almış gibi çıkarırsın bence 😅

Mutfak anlamında depolama kısmım bayaa var, mia'nın da dediği gibi kalabalık aileyiz, gözümün önünden kaldırdım şimdilik :) mutfak tamam ama yatak odası kısmında giyinme odası yaptırmamıştım çünkü gardrobumuz vardı, o işi çok sekteye uğratıyor, sığmıyoruz maalesef, ona da kv gardrobunu kullanarak çare buluyoruz, yan evde :)

Eline sağlık okurken bile yorucu olduğunu hissettim.
Tabak bardak birsey olmaz depolama yeri varsa koy kalabalık aile olduğunuz için kırılan ürün fazla olur gibi azaldıkça eleyip takımı yenisini çıkarırsın.
Zamanla kullandıkça da karar verirsin 😊

öyle gerçekten, biraz fazla oldu ama kullanmadığımı veriyorum zaman geçtikçe belli oluyor eşyaların durumu zaten, yerini bulan eşyayı seviyorum :)

Bardaklarım azaldı mutfakta 6 tane bardağım 3 tane kaldı 8 tane olan 4 tane kaldı annem aynısından bulursam alıyım dedi yok başka model alırım dedim.
Günlük kullandığım yemek takımı da azaldı.
Zamanla değiştiririm.

Öğlene kadar evde yapılacak belirli isler var onları yapıp bir yandan hazırlanıyorum.
Günün 1. Adımını başarıyla tamamlanmış hissediyorum.
Öğlen zamanımı evde geçirmek çok güzel.
Kitap okuyup kahve içeceğim.
Eşimde bugün işlemleri tamamlar inşaallah hayırlı haberlerle gelir 😊

Öğleden sonra bütçe mi ve yemek listesini hazırlarım.
Bakım yaparım.
Akşam yemeğim var sayılır yanına ek birseyler yaparım.

Önceliklerim
Ev düzeni
Bakım yapmak
Birikim yapmak
Ailemle vakit geçirmek.
Kitap okumak
Yılda birkaç farklı yer görmek. (Arada gezmek güzelde sürekli aktif olmak yorucu gelmeye başladı daha durağan bir hayatı sesten ziyade dinginlik istiyorum sanki sizede öyle oluyor mu.
O yüzden seçici olmaya başladım artık.
Arkadaşlar mesela şuraya gidelim canlı müzik falan diyorlar yılda bir kere tamam olabilir de.
Sürekli gidemem mesela kafam kaldırmıyor 😅
Dışarı çay içmek de saçma değilmi sizce.
Yani diyelim ki dışarıda işimiz vardı veya sinemaya falan gittik diyelim yemek yer çay içeriz ama öyle bir yere gidelim oturalım saçma geliyor.
Arkadaşlar buluşmak dışarıda daha rahat tabi ama hususi gidipte çay içeyim mantık dışı geliyor.
Yaşlılık belirtisi galiba.🙃)

Önceliklerime göre günümü ve aylık planlarımı hazırlarken bunları da değerlendiriyorum.

Exra ihtiyaç listesi ve market sebze listeleri de hazırlanıyor.

Önceliklerim
Ev düzeni
Bakım yapmak
Birikim yapmak
Ailemle vakit geçirmek.
Kitap okumak
Yılda birkaç farklı yer görmek. (Arada gezmek güzelde sürekli aktif olmak yorucu gelmeye başladı daha durağan bir hayatı sesten ziyade dinginlik istiyorum sanki sizede öyle oluyor mu.
O yüzden seçici olmaya başladım artık.
Arkadaşlar mesela şuraya gidelim canlı müzik falan diyorlar yılda bir kere tamam olabilir de.
Sürekli gidemem mesela kafam kaldırmıyor 😅
Dışarı çay içmek de saçma değilmi sizce.
Yani diyelim ki dışarıda işimiz vardı veya sinemaya falan gittik diyelim yemek yer çay içeriz ama öyle bir yere gidelim oturalım saçma geliyor.
Arkadaşlar buluşmak dışarıda daha rahat tabi ama hususi gidipte çay içeyim mantık dışı geliyor.
Yaşlılık belirtisi galiba.🙃)
Ben gürültülü yerleri 20 yaşımdayken de sevmiyordum hâlâ sevmiyorum 😁
Dışarda dediğin gibi işimiz varsa cıktığımızda çay içeriz çok nadir. Ben kendim yaparım bi yerlere oturup içmeyi severim ama. Burda kışın dağa çıkarız çok güzel oluyo o zaman orada kafeyede oturduğumuz oluyo manzarası için ama yılda bir iki defa otururuz . Kahvaltıya gitmeyi seviyodum ama gereksiz pahalı olmaya başladığı zamandan beri o da sayılı

Ben gürültülü yerleri 20 yaşımdayken de sevmiyordum hâlâ sevmiyorum 😁
Dışarda dediğin gibi işimiz varsa cıktığımızda çay içeriz çok nadir. Ben kendim yaparım bi yerlere oturup içmeyi severim ama. Burda kışın dağa çıkarız çok güzel oluyo o zaman orada kafeyede oturduğumuz oluyo manzarası için ama yılda bir iki defa otururuz . Kahvaltıya gitmeyi seviyodum ama gereksiz pahalı olmaya başladığı zamandan beri o da sayılı

Doğada vakit geçirmek ,eğlence makenina bin basar 😅
Termos alıyım mantıklı geldi .👍
Evde mi demliyorsun yoksa içine çay mi koyuyorsun.

Back
X