• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar içten hissettim ki duanı teşekkür ederim 😍
Hepimiz için kolaylık diliyorum bu piyasada her şey zor maalesef ama bilinçli tüketiciler olduğumuz için başarırız biz bu işi 💪🏻
Buna neden çok sevindim peki :KK68::KK68::KK68::KK68:

kesinlikle bilinçli olmaya çalışıyorum ben de. gereksiz bir şey almamaya özen gösterirken, arada bir dellenip bir şeylere para harcarken buluyorum kendimi :D :KK16:

Doğada vakit geçirmek ,eğlence makenina bin basar 😅
Termos alıyım mantıklı geldi .👍
Evde mi demliyorsun yoksa içine çay mi koyuyorsun.
Evet bence de en sevdiğim oğlum büyüdükçe daha keyifli oluyo eskiden peşinde koşturuyodum hep 😆Evde demliyorum canım. Aslında çok çay içmiyoruz genellikle kahve yaparım oğluma da küçük termosa sıcak çikolata salep yapıyorum hangisini isterse

Bugün hiç planladığım gibi olmadı Sabah 2 saat hastanede geçti göz muayenesi ödemesi için yarım saat sıra bekledik doktoru bekledik 1 saat 1 saat reçete onaylatma bekledik işler tıkır tıkır yürüyor randevuyu da zor bulduk neyse oğlumda miyop başlangıcı varmış miyop önleyici cam varmış onu önerdi doktor fiyat sorduk 15 bin dedi öyle bişey kullanan duyan bilen var mı arkadaşlar hani bin iki bin lira olsa düşünmeden tamam olsun derdik. Yarın gözlükçüye gideriz bide yatak odamın halısı kötü oldu baya yıkanabilir almıştım yarın halı bakmayı düşünüyorum. Oturma odasına alırım orda ki halıyı yatak odasına koyarım neden olmasın 😁
Yani yarında işlerim olacak evin işlerini halletmediğim için çok enerjim düşük neyse bu hafta böyle olsun şimdi banyoyu hallederim o aradan çıksın

Son düzenleme:
Buna neden çok sevindim peki :KK68::KK68::KK68::KK68:

kesinlikle bilinçli olmaya çalışıyorum ben de. gereksiz bir şey almamaya özen gösterirken, arada bir dellenip bir şeylere para harcarken buluyorum kendimi :D :KK16:
Benim en gereksiz harcamalarımın zincir markettelerde olduğunu keşfettim her gün ufak miktarlar gibi görünüyodu ama lazım olmayan gözüme güzel görünen saçma sapan şeyler alıyodum onu bıraktım başka da öyle gereksiz harcama yapmam . Bide şey var evde okumadığım kitap olduğu halde kitap alıyorum sürekli onu halletmem lazım 😅

Önceliklerim
Ev düzeni
Bakım yapmak
Birikim yapmak
Ailemle vakit geçirmek.
Kitap okumak
Yılda birkaç farklı yer görmek. (Arada gezmek güzelde sürekli aktif olmak yorucu gelmeye başladı daha durağan bir hayatı sesten ziyade dinginlik istiyorum sanki sizede öyle oluyor mu.
O yüzden seçici olmaya başladım artık.
Arkadaşlar mesela şuraya gidelim canlı müzik falan diyorlar yılda bir kere tamam olabilir de.
Sürekli gidemem mesela kafam kaldırmıyor 😅
Dışarı çay içmek de saçma değilmi sizce.
Yani diyelim ki dışarıda işimiz vardı veya sinemaya falan gittik diyelim yemek yer çay içeriz ama öyle bir yere gidelim oturalım saçma geliyor.
Arkadaşlar buluşmak dışarıda daha rahat tabi ama hususi gidipte çay içeyim mantık dışı geliyor.
Yaşlılık belirtisi galiba.🙃)
Ben canlı müzik sevmiyorum. Topluca canlı müziğe gitmek de bana saçma geliyor. Yani insanlarla paylaşım olsun diye toplanıp kimsenin kimseyi duyamadığı bir ortamda olmak beni sıkıyor. Ben kafede buluştuğumuzda mümkünse evde içemeyeceğim bir şeyler içmeye çalışıyorum 😅

Bugün hiç planladığım gibi olmadı Sabah 2 saat hastanede geçti göz muayenesi ödemesi için yarım saat sıra bekledik doktoru bekledik 1 saat 1 saat reçete onaylatma bekledik işler tıkır tıkır yürüyor randevuyu da zor bulduk neyse oğlumda miyop başlangıcı varmış miyop önleyici cam varmış onu önerdi doktor fiyat sorduk 15 bin dedi öyle bişey kullanan duyan bilen var mı arkadaşlar hani bin iki bin lira olsa düşünmeden tamam olsun derdik. Yarın gözlükçüye gideriz bide yatak odamın halısı kötü oldu baya yıkanabilir almıştım yarın halı bakmayı düşünüyorum. Oturma odasına alırım orda ki halıyı yatak odasına koyarım neden olmasın 😁
Yani yarında işlerim olacak evin işlerini halletmediğim için çok enerjim düşük neyse bu hafta böyle olsun şimdi banyoyu hallederim o aradan çıksın
15 bin mi o nasıl bir gözlük öyle 🫣

Ben gürültülü yerleri 20 yaşımdayken de sevmiyordum hâlâ sevmiyorum 😁
Dışarda dediğin gibi işimiz varsa cıktığımızda çay içeriz çok nadir. Ben kendim yaparım bi yerlere oturup içmeyi severim ama. Burda kışın dağa çıkarız çok güzel oluyo o zaman orada kafeyede oturduğumuz oluyo manzarası için ama yılda bir iki defa otururuz . Kahvaltıya gitmeyi seviyodum ama gereksiz pahalı olmaya başladığı zamandan beri o da sayılı
Biz de termosla kendimiz demleyip götürüyoruz genelde. Kahvaltıyı da evde hazırlıyorum ben deniz kenarında ya da ormanda yapıyoruz kahvaltıyı. 1 termosım daha vardı 750 ml di ona da sıcak su alıp orda kahve yapıyorduk ya da evde filtre demleyip götürüyordum ama o bozuldu malesef attım.

Okuldan öğlen geldim. Gelirken pazara ve markete uğradım. Kek yaptım. Kornişon almıştım. Evde de biraz lahana vardı. Turşu kurdum inşallah tutar 😆
Çamaşır atmıştım serilmeyi bekliyor. Çay içiyorum. Boğazım kötüleyecek gibi inşallah ilerlemez.
Anna Karanina’yı kütüphanede bulamadım.
Vadideki Zambak’ı aldım. Kötü bir çevirisini okumuştum anlamsız gelmişti. Bu sefer işbankası yayınları bakalım fark edecek mi 😅

En çok giderim kıyafet ayakkabı çanta oldu son yıllarda ama kullanacağım şeyler aldığım için uzun süre idare eder diye düşünüyorum.
O yüzden birikime odaklanacağım artık.
Market giderleri de fazla miktar tutuyor
Geçen hafta yağ deterjan yüksek miktarlar tutan şeyleri bitmişti aldım bir süre idare eder.
Sampuan duş jeli vs indirimde oldukça almışım onlarda gider birkaç ay.
Parasal konularda daha dikkatliyim artık.
Aylik market 6-8 bin tutuyor ortalama. Dikkat edince kaç tl harcama oluyor bir deneyeceğim.

Biz de termosla kendimiz demleyip götürüyoruz genelde. Kahvaltıyı da evde hazırlıyorum ben deniz kenarında ya da ormanda yapıyoruz kahvaltıyı. 1 termosım daha vardı 750 ml di ona da sıcak su alıp orda kahve yapıyorduk ya da evde filtre demleyip götürüyordum ama o bozuldu malesef attım.
Bizim termosunda yenilenmesi lazım topluca alalım 😆

En çok giderim kıyafet ayakkabı çanta oldu son yıllarda ama kullanacağım şeyler aldığım için uzun süre idare eder diye düşünüyorum.
O yüzden birikime odaklanacağım artık.
Market giderleri de fazla miktar tutuyor
Geçen hafta yağ deterjan yüksek miktarlar tutan şeyleri bitmişti aldım bir süre idare eder.
Sampuan duş jeli vs indirimde oldukça almışım onlarda gider birkaç ay.
Parasal konularda daha dikkatliyim artık.
Aylik market 6-8 bin tutuyor ortalama. Dikkat edince kaç tl harcama oluyor bir deneyeceğim.
Kendimi sorguladım şuan bizim market harcamamız aylık çok fazla tutuyo 🥲

Gözlük camı miyopu önleyecekmiş bilemedim ben de 🙂 şimdilik dursun bakalım 6 ay sonra tekrar kontrolü olunca düşünürüz 😄
Aynen araştırırsın birkaç yerden daha fiyat alırsınız.
Gözlük işi tam bir döngü takmasa net görüş olmuyor taksa göz tembelliği oluyor her yıl numarası ilerliyor 🤷‍♀️

Aynen araştırırsın birkaç yerden daha fiyat alırsınız.
Gözlük işi tam bir döngü takmasa net görüş olmuyor taksa göz tembelliği oluyor her yıl numarası ilerliyor 🤷‍♀️
Evet canım ben de onu düşünüyorum ama tahtayı göremiyomuş bide ben hiç gözlük kullanmadım ama hep ilerlemeye devam etti o da var taksın mecbur kullanmak zorunda artık 😕

Önceliklerim
Ev düzeni
Bakım yapmak
Birikim yapmak
Ailemle vakit geçirmek.
Kitap okumak
Yılda birkaç farklı yer görmek. (Arada gezmek güzelde sürekli aktif olmak yorucu gelmeye başladı daha durağan bir hayatı sesten ziyade dinginlik istiyorum sanki sizede öyle oluyor mu.
O yüzden seçici olmaya başladım artık.
Arkadaşlar mesela şuraya gidelim canlı müzik falan diyorlar yılda bir kere tamam olabilir de.
Sürekli gidemem mesela kafam kaldırmıyor 😅
Dışarı çay içmek de saçma değilmi sizce.
Yani diyelim ki dışarıda işimiz vardı veya sinemaya falan gittik diyelim yemek yer çay içeriz ama öyle bir yere gidelim oturalım saçma geliyor.
Arkadaşlar buluşmak dışarıda daha rahat tabi ama hususi gidipte çay içeyim mantık dışı geliyor.
Yaşlılık belirtisi galiba.🙃)
Bunları not aldım
Benim de istediğim şeyler

Kalabalık koşturmacalı bir hayat sevmiyorum
Çoğu şey yorucu geliyor
Ev de mutluyum huzurluyum
Yaşlılık mı bilmiyorum belki de öyle
Belki de doymuşluk🙈

Yılda bir iki yer görme fikrini sevdim
Ben Türkiye de nerdeyse hiçbir yere gidip yiyip içmiyorum uzun zamandır
Her şey aşırı kalitesiz pahalı geliyor

Ne güzel yedim içtim gerçekten bu parayı hakediyor dedim bir yer yok maalesef