eline sağlık mia.
6. madde daha çok nice"lik barındırıyor, daha net sanki ne dersin:) üstteki hedefler nitelik barındırırken, onu nicelik yani sayısal bir şekilde ifade etmişsin. onları da nicelik içeren bir şekilde düzenleyip hayatına katarsan daha etkili olacaktır arkadaşım. beynimiz sayısal olarak işliyormuş çünkü. yani komutları sayısal olarak vermek gerekiyormuş; sağlığım için günde 1 elma yiyeceğim demek, sağlıklı bir hayat süreceğim demekten daha etkili bu yüzden beyin üzerinde. tavsiye etmek istedim:)
Özel olursa daha bağlı olurum belki diye:)canım eskiden ajanda mı vardı yahu:) herhangi bir boş defter de bence planlama ve program yapmak için gayet iyi olabilir. zaten bullet journal, çeşitli ajanda/planlama sistemleri de bu şekilde ortaya çıkmış. özgün olmak da işin rengi:) boş bir sayfa alıp, altına gün içi yapılacaklar, alınacaklar, etkinlikler ve günlük menüyü yazmak temelde yeterlidir. böylece bir günlük programın hazırlanmış olur. tabii ekstra katacakların varsa kendi düzenine göre, onları da eklersen tamamdır. bir defada bir haftalık, yada aylık hazırlamak en iyi çözüm genelde. her akşam yapacağın programa kafan takılmamış olur.
sen zaten 3+1 lik bir şekilde hayatına gayet güzel ve düzenli bir şekilde devam ediyorsun, rahat ol:) çok bağlı olmak iyi değil planlara da, biraz esnek olmak lazımÖzel olursa daha bağlı olurum belki diye:)
Yoksa firmalardan bir sürü geliyor zaten dağıtıyorum her sene:)
Özel olursa daha bağlı olurum belki diye:)
Yoksa firmalardan bir sürü geliyor zaten dağıtıyorum her sene:)
İşte ben bu sene plan yapmaya başlayacağım. Hep kafama estiği gibi davrandım bu güne kadar ama günü kurtarmaktan öteye geçmedimsen zaten 3+1 lik bir şekilde hayatına gayet güzel ve düzenli bir şekilde devam ediyorsun, rahat ol:) çok bağlı olmak iyi değil planlara da, biraz esnek olmak lazımbu ara oğlumun üzerinde de esneklik uygulamaları yapıyorum da üstüne geldin:))
Bakayım canım bilmiyorum.Bence denemelik bir defterde uygula.
sana kolaylık sağladıysa alıştıysan ajanda al.
İşte ben bu sene plan yapmaya başlayacağım. Hep kafama estiği gibi davrandım bu güne kadar ama günü kurtarmaktan öteye geçmedim4 çocuklu hayatta kendime daha fazla zaman ayırmak istiyorum.
Çok sağol canım inşallahsenin için dua edeceğimAnka cidden allah yardımcın olsun,
inşallah sistemi oturtup kendıne ve kuzularına gereken nitelikli zamanı ayırıp bunu iyi kullanabilirsin :)
İşte ben bu sene plan yapmaya başlayacağım. Hep kafama estiği gibi davrandım bu güne kadar ama günü kurtarmaktan öteye geçmedim4 çocuklu hayatta kendime daha fazla zaman ayırmak istiyorum.
Aynen canım. Sabah rutini , akşam rutini oluşturdum. Bir de gün içinde 1 saatlik işler yazdım uygulamaya çalışacağım. Uyguladıkça eksiklerimi gördükçe daha düzene sokarım inşallah.Sana tavsiye vereyim mi
Önce eksik kaldığın taraflarını yaz
Kendini çok zorlamadan
Çamaşır günü
Banyo günü
Dondurucu konulacaklar ve kullanım
Market listesi
Düzen işlerini not et
onu sayma, olur arada öyle:) kaldığın yerden devam... hediyeleşmek de güzeldir
canım eskiden ajanda mı vardı yahu:) herhangi bir boş defter de bence planlama ve program yapmak için gayet iyi olabilir. zaten bullet journal, çeşitli ajanda/planlama sistemleri de bu şekilde ortaya çıkmış. özgün olmak da işin rengi:) boş bir sayfa alıp, altına gün içi yapılacaklar, alınacaklar, etkinlikler ve günlük menüyü yazmak temelde yeterlidir. böylece bir günlük programın hazırlanmış olur. tabii ekstra katacakların varsa kendi düzenine göre, onları da eklersen tamamdır. bir defada bir haftalık, yada aylık hazırlamak en iyi çözüm genelde. her akşam yapacağın programa kafan takılmamış olur.
eline sağlık mia.
6. madde daha çok nice"lik barındırıyor, daha net sanki ne dersin:) üstteki hedefler nitelik barındırırken, onu nicelik yani sayısal bir şekilde ifade etmişsin. onları da nicelik içeren bir şekilde düzenleyip hayatına katarsan daha etkili olacaktır arkadaşım. beynimiz sayısal olarak işliyormuş çünkü. yani komutları sayısal olarak vermek gerekiyormuş; sağlığım için günde 1 elma yiyeceğim demek, sağlıklı bir hayat süreceğim demekten daha etkili bu yüzden beyin üzerinde. tavsiye etmek istedim:)
ev için güzel bir liste. eline sağlık... kendin için de bir liste yapsana phoenix? yeni yıl için olabilir buGünaydın kızlar. Bende şöyle bir plan yaptım
Sabah rutini
Yatak düzelt
Bulaşık makinesi boşalt
Etraf topla
Kirli varsa makineye at
Evi havalandır
Kahvaltı hazırla
mutfağı toplamadan mutfaktan çıkma:)
Akşam rutini
Kirlileri sepete at
Mutfağı topla
Her odayı dolaş topla
Ocağı sil
Haftalık işler
Pazartesi-sil süpür toz al
Salı- banyo-tuvalet yıka, karışık dolapları elden geçir
Çarşamba fırın-ocak-davlumbaz sil balkon yıka
Perşembe- bir odayı detaylı temizle ama 1 saati geçme
Cuma- sil-süpür-toz al
Cumartesi-pazar- kolay işler. ( ütü vs gibi)
Harcama detoksunu bozdum diyorum ki kendime yeni bişeyler alasım var bu aralar zemin hazırlıyorum galiba psikolojik olarak :))
Ben notlarımı telefonumun notlar kısmına yazıyorum ajanda taşımıyorum
Rakam konusunda haklı olabilirsin hedef sayı içerince insan o sayıya ulaşmak için daha bi gayret ediyor :)
Hepinizin fikirleri benim için çok önemli canımev için güzel bir liste. eline sağlık... kendin için de bir liste yapsana phoenix? yeni yıl için olabilir bubenim fikirlerimi beğenmek yada uygulamak zorunda değilsin. kimse değil. ben burada yalnızca birilerinin ihtiyacı olan bir bilgiyi "hissettiysem" vermeye çalıyorum sadece... senin için de çocuklarla hayatın zor olduğunu düşünüyorum ve kendine zaman ayırman gerektiğini... zaten sana yazılarım hep genelde bu minvalde:) eşinden destek al ve haftada 1saatte olsa mesela evden çık, kendine ait bir zaman dilimi olsun, ama mutlaka "evden kimse olmadan" yanında... dışarıda bir kahve içebilir, belki bir kursa katılabilir, bir arkadaşınla kahvaltı yapabilirsin dışarıda vs. sürenin uzunluğuna bağlı olarak. hatta bunları bebeğinle de yapabilirsin. kendimize zaman ayırmak, kendimizi suçlamadan birşeyler yapmak bize iyi gelince bu ev halkına da yansıyor. sen mutlu onlar mutlu
bu arada imrenmiyor da değilim bu kalabalık hayatınamaşallah diyim... imkanım olsaydı, çocuk yetiştirmede istediğim kaliteyi bulabilseydim kreş, bakıcı anlamında ben de inan 6 tane isterdim yani
kendimize değer verelim arkadaşlar. gerçekten. biz kendimize değer vermezsek kimse vermez.
hepinizi seviyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?