günaydınlar.
dün kendi odamdan başladım.şifonyerin ilk çekmecesini elden geçirdim yaklaşık 20 küçük parça bu gün sabah çöpe gitti.yine dalsam rahat bi 10 parça daha gider.akşam çocukların kahvaltısı için börek sardım.genel bi ortalık toparladım.eşimde salonu süpürdü o ara.
Anladım canım ihtiyaç dışında çok almıyoruz ama bi markete giriyoruz peynir, zeytin, yumurta derken sadece kahvaltı malzemesi 100 ü geçiyor.Aslında amaç ihtiyaç dışı harcama yapmamak.
faturalar temel giderler haricinde harcanan 100 tl gibi düşün.
Benim çeyizim yoktu. 4-5 yıl sadece hediye gelenlerle idare ettikSadeleşme Süreci 3. Bölüm
Çeyiz
Bu İçerik yeni evlenecek arkadaşlarıma gelsin :)
Çeyizin demirbaşı mutfak eşyalarıdır.
Kabul ediyorum öyle ucuz ve kolay halledilen bir süreç değil.
Başlarda listesiz alışveriş yapardık annemle
Sonra baktık ki benzer ürünler alıyoruz.liste yaptık durumu bir nebze kurtardık.
* liste yapmalıyız mutlaka
Diğer çevreme tavsiye ettiğim olay ise takım almak yerine parça ürünlerden takım yapmak
Takım halinde satılanlarda genelde kullanmayacağınız ürünlerde çıkıyor.
Örnek çorba tenceresi, kadehler, mini tereyağlık, sütlük gibi
*Takım ürünler almayınız
Birde aman her şey tam olsun eksiksiz olsun diye çabalamayın.
Düğün sonrası hediye geliyor. Hemde evliyken bulunduğun düzene göre yapılmalı alışverişler.
Çeyiz de artık olmasın lütfen dediğim eşyalar var yün yorgan ve yatak 4 yılda zor kurtuldum.
dantel çeyizler, bohçalar vs
kızım isterse yaparım ama istemez büyük ihtimal yapmayacağım.
parasını vereceğim gitsin tatil yapsın :)
Çeyizime eklediğim bazı ürünlerden memnundum.
Ev kıyafeti ve iç giyim. kaliteli aldım 5 yıldır kullanıyorum yeni yeni eskidiler.
Yakında minimal çeyiz listesi ekleyeceğim buraya :)
teşekkür ederimBaşlangıç olarak çok iyi :)
En güzeli, gerçekten Mia nın dediği gibi önce evlenip sonra ihtiyaca göre almak lazımmışBenim çeyizim yoktu. 4-5 yıl sadece hediye gelenlerle idare ettiksonra sonra almaya başladım
Bi de annem 2 tane tek kişilik uyku seti almış çocuk odasına, beraber seçmiştik ikisi de morlu pembeli, çocuklara kullanayım desem ikisi de erkek, ne gereksiz bir harcama :)Benim çeyizim yoktu. 4-5 yıl sadece hediye gelenlerle idare ettiksonra sonra almaya başladım
Anladım canım ihtiyaç dışında çok almıyoruz ama bi markete giriyoruz peynir, zeytin, yumurta derken sadece kahvaltı malzemesi 100 ü geçiyor.
Beni baya kınamışlardı çeyizi yok diye. Ben dantel sevmiyorum, vitrin sevmiyorum, eşya sevmiyorum diye diye öğrendiler. Şimdi herkes minimalist olmak için eşya atıyorEn güzeli, gerçekten Mia nın dediği gibi önce evlenip sonra ihtiyaca göre almak lazımmış
teşekkür ederimsenin ne kadar sürdü.
Neden öyle oldu ki.Evdeyken bende çok markete gittim 9 günde 300 tl harcadım belki daha fazla.
Tüh ya. Satsan satılmaz mı ki.Bi de annem 2 tane tek kişilik uyku seti almış çocuk odasına, beraber seçmiştik ikisi de morlu pembeli, çocuklara kullanayım desem ikisi de erkek, ne gereksiz bir harcama :)
Ben bi kan verdim sağlık ocağına bir saattir oturuyorum. Küçükler uyudu aslında bişeyler yapsam olurdu. Ben vaktimi boş geçirdimSabahtan beri çalışıyorum baya işler yaptım.
şöyle ki iş yaptıkça başka işler çıkıyor :)
Neden öyle oldu ki.
Hımm anladım canım. Evet bizim ondan demek ki :)ilk kahvaltılık malz aldım
sonra deterjan,temizlik ürünleri bitti
salça kekik vs bitti
eylülün sütü bezi bitti.
son gün eşime dedim ben çalışayım bari masraf çok.
Zaten yarın başlayacaksın işe dedi :)
Evde olunca herşey 2 kat fazla harcanıyormuş
sabah,öğle,akşam yemeği derken
dolap boşalıyor.
Beni baya kınamışlardı çeyizi yok diye. Ben dantel sevmiyorum, vitrin sevmiyorum, eşya sevmiyorum diye diye öğrendiler. Şimdi herkes minimalist olmak için eşya atıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?