şimdilik o kadar vaktim yok maalesef, lütfen esirgemeyin bana söyleyin doğru bulduğunuz şeyleri mutlaka faydası olacaktırSana tavsiyem profesyonel destek alman.
Çünkü o kadar karamsarsın ki biz ne söylesek sana anlamsız gelecek.
sen kendini sevmezsen, saygı duymazsan bunları başkasından duymayı bekleyemezsin.
belki bunun bir alt sebebi vardır .
kendimle ilgili olumsuz algım yok ki, bence ben iyi biriyim ama olan bu, olanı da gizleyemem ya. çok bariz şekilde tüm hayatım boyunca gruplarda en az önemsenen kişi oldum, kimsenin gözleri beni aramadı, benim eksikliğimi hissetmediBugün tuvalet banyo yıkand
Kendinle ilgili olumsuz algını kırmalısın bence önce, sen kendini önemsersen herkes de seni önemser kaldı ki kimse beni önemseme de umrumda olmaz bu saatten sonra diyebilmeli insan kişi kendi değerini bildikten sonra
şimdilik o kadar vaktim yok maalesef, lütfen esirgemeyin bana söyleyin doğru bulduğunuz şeyleri mutlaka faydası olacaktır
‘Ben önemsenmeyen biriyim’algısı da olumsuz bi algıdır ama, sen odak noktanı değiştirmelisin bana sorarsan, evliliğinle ilgili konuda da aynı şekilde düşünüyorum. Odaklanınca sorunlar olduğundan büyük görünür ve bir bunalım durumunun içindeyken farkındalık durumu sekteye uğruyor bu yüzden profesyonel destek sana kısa sürede çözüme odaklanmayı öğretecektir diye düşünüyorumkendimle ilgili olumsuz algım yok ki, bence ben iyi biriyim ama olan bu, olanı da gizleyemem ya. çok bariz şekilde tüm hayatım boyunca gruplarda en az önemsenen kişi oldum, kimsenin gözleri beni aramadı, benim eksikliğimi hissetmedi
nasıl ıkna oldunuz peki ben vazgeçemıyorum kıyamıyorum resmen..gıyerım dıye dıye kaldı çoğu.Eki Görüntüle 2011543 Eki Görüntüle 2011544
Dolabımın yeni hali.
Tabi yıkanacak ve ütülenecek birkaç parça kıyafetim var.
Ve bugün jean alınacak yaz geldikçe ihtiyaç olmaya başladı.
1 tane de tamir bekleyen pantolonum var :)
Sadeleşme Süreci 1. Bölüm
Kıyafetler
Sadeleşme sürecini alt komşumuz sayesinde keşfettim.
Misafirliğe gittiğimde evinde temel eşyalardan başka hiç fazlalık yoktu.
Başta "ayy ne kadar ruhsuz ev" desem de kendi evimde ki kaosla karşılaşmam uzun sürmedi.
Bu konuyu araştırmaya başladım.
Ne istediğimi ve izleyeceğim yolu bilmem gerekiyordu.
Ütü ve çamaşır yıkama işlerini sevmediğimden kıyafetlerden başladım.
Tek kalemde 100 parça kıyafet ayıkladım.
Buna rağmen aralarda yine ayıklama yaptım ve istediğim seviyeye ulaştım.
Alışverişte yaptım. Bazen ipin ucu kaçabiliyor ilk zamanlar sonra dengeyi buluyorsunuz.
Hem tarzımı değiştirmek istiyordum bu süreçte
Bol salaş halimden çıkıp daha modern ve sürdürülebilir tarza yöneldim.
Renkli pembe çorapları bırakıp siyah düz çoraplar aldım.
Yine de marjinal halimden kopamasam da bu halimi seviyorum :)
Ucuz ve değişik kıyafetlerdense
Kaliteli,az ve sade tarzları tercih ettim.
Hatta bu süreçte 19 yaşlarımda ki bir fotoğraf denk gelmişti
Üzerimde renkli ve bol üst alt pantolon bol ve anlamsız.
O zamanlar modaya uyacağım derken şuan tek gördüğüm kargaşaydı.
Evde giydiğim kıyafetleri de değiştirmem gerekiyordu.
Bol ve lekeli kıyafetler içinde kendimi iyi hissetmiyordum.
İdare etmek sade yaşamak anlamına gelmiyordu.
Yine sade seçimler yaparak durumu kurtardım ama 1 tık iyileştirme gerekiyor :)
Dar yüksek bel jean üstüne gömlek kazak t-shirt giyerim hep.
Yazın evde şort kalın askılı atlet giyerim
Kışın eşofman pijama giyerim
Yazlık 1 mayom var
1 plaj havlu
1 pareo
1 jean şort
Birkaç üst.
Bütün tatil böyle geçer. Elbise almıştım giymek nasip olmadı daha.
İç giyim
Tek önemli şart pamuklu olması
Bunlar haricinde
2 boynuma taktığım fular var
2 kışlık şapka
1 baş örtüsü
bu kış eldivende takmadım.
atkı kullanmam artık sevmiyorum.
Düğün ve davetler
Elbiselerim var 4-5 civarı
1 kalem eteğim var
Birkaç tane bluz var bu yaz bluz almam gerekiyor bir kaç tane daha.
Ayakkabılar
Botlarım eskidiği için attım
Bir kaç tane mevsimlik ayakkabım var.
Tek bant ayakkabım var.
2 spor ayakkabı var.
Bu kadar kıyafet bana yetiyor.
Kazancımın sadece bir kısmını kıyafete harcıyorum.
İhtiyaçlar için.Birde kızıma her mevsimde alışveriş yapmam gerekiyor onuda ayrı başlıkta anlatacağım :)
Sadeleşmekten korkmayın.
Modaya uymak her zaman süper etki yaratmıyor ama geride kalmayın :)
Dengeyi tutturduğunuz an işte bu diyeceksiniz :)
akşam vakit oldukça bakmaya çalışıcam:) özellikle önerdiğiniz kişisel sayfalar var mı?
herkes beni önemsiyor diye düşünürsem sonuç değişir mi sence:) sadece düşüceyle bunun değişeceğini sanmıyorum, kendimi değiştirmem lazım bunun için ama hangi yönde değiştrmeliyim onu düşünüyorum‘Ben önemsenmeyen biriyim’algısı da olumsuz bi algıdır ama, sen odak noktanı değiştirmelisin bana sorarsan, evliliğinle ilgili konuda da aynı şekilde düşünüyorum. Odaklanınca sorunlar olduğundan büyük görünür ve bir bunalım durumunun içindeyken farkındalık durumu sekteye uğruyor bu yüzden profesyonel destek sana kısa sürede çözüme odaklanmayı öğretecektir diye düşünüyorum
Sen beni yanlış anladın herkes beni önemsiyor zaten narsistçe bir düşünce, ben diyorum ki insanlar beni ister önemsesin ister önemsemesin kıvamına gelmelisin. İnsanların senin halkında ne düşündüğü ya da nasıl davrandığı senin duygu durumunu bu denli etkilememeli.herkes beni önemsiyor diye düşünürsem sonuç değişir mi sence:) sadece düşüceyle bunun değişeceğini sanmıyorum, kendimi değiştirmem lazım bunun için ama hangi yönde değiştrmeliyim onu düşünüyorum
neler aldın:)
kusura bakma yanlış anlamışım, bunun üzerine düşünücemSen beni yanlış anladın herkes beni önemsiyor zaten narsistçe bir düşünce, ben diyorum ki insanlar beni ister önemsesin ister önemsemesin kıvamına gelmelisin. İnsanların senin halkında ne düşündüğü ya da nasıl davrandığı senin duygu durumunu bu denli etkilememeli.
Ağzına sağlık ne güzel demişsin :)S Suburcu34
seni arayanı ara, soranı sor, önemseyeni önemse, değer verene değer ver
arkadaşlarından ilgi ve değer görmediğini düşünüyorsan sen de onlara değer verme
senin fikrini önemseyip sana bir şey danışmıyorlarsa sen de onlara bir şey sorma
derdini sana anlatmayanlara sen de sorunlarından bahsetme
her şeyden ve herkesten önce çocuğuna odaklan, varsa annen baban kardeşine odaklan, eşine odaklan
birilerini mutlu etmek istiyorsan o insanlar bu kişiler olsun. onların mutluluğu seni de mutlu edecektir. zaten hiçbir zaman senin kötülüğünü istemeyen insanlar da bu kişilerin ta kendileridir. varsa yoksa ailedir gerisi vesairedir.
Ağzına sağlık ne güzel demişsin :)
Aynen ben de bunu anlatmaya çalışmıştım ama bu anlatım tarzı daha etkili olmuşBenim sabahtan beri anlatmak istediğimi tek kalemde açıklamış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?