olsun napalım çok şükür genç yaşta birikime başladık:)
Birikim konusunda çok sıkıntılıyım bende
biriktirsem bile ya eşime lazım oluyor ya acil birşey çıkıyor.
şu aralar çok taktım para mevzusunu :)
süpersin sen miadursun bakalım şimdilik benimkiler.giyiyorum eskidikçe daha da azaltmaya çalışacağım.
Borçlanmadıkça sıkıtı yapma
ayakkabıdan vurulmak istemiyorumzayıf noktam.o kısma daha girmedim.giyemdiğim,ayağamı olmayan(doğumdan sonra ayağım büyüdü) ayakkabılarım var.1 sandalet,1 sneakers,1 siyah babet gibi bişey,1 terlik almayı düşünüyordum.bakalım duruma göre değerlendireceğim.
birikimin konusunda eşimi sıkıştırdım.bu ay kenara azda olsak atık.normalde birikim konusunda benden iyidir.son iki yıldır baya bi dengemiz şaştı.yeni yeni toparlanıyoruz .Kredi kartımı kestim
Taksit olayı da bitti
sadece borçlarım var.
biraz birikime başladım.
şuan tek hedefim borçları bitirmek ve para biriktirmek
tadilatmış,tatilmiş vs şuan erteledim.
önce toparlanayım sonra parama göre yaparım istediklerimi.
birikimin konusunda eşimi sıkıştırdım.bu ay kenara azda olsak atık.normalde birikim konusunda benden iyidir.son iki yıldır baya bi dengemiz şaştı.yeni yeni toparlanıyoruz .
merhaba:)Kredi kartımı kestim
Taksit olayı da bitti
sadece borçlarım var.
biraz birikime başladım.
şuan tek hedefim borçları bitirmek ve para biriktirmek
tadilatmış,tatilmiş vs şuan erteledim.
önce toparlanayım sonra parama göre yaparım istediklerimi.
bence market işinin tamamını eşine devret.çocuğunun ihtiyaçlarının yarısı sende yarısı onda olsun.markatten kalan ve çocuğun ihtiyacının yarısından kalanı sen birikim yap.bizde kese ortak . birikimi benim hesaba atmaya başladık.biriz peşinat yapıp tekrar ev işine girmek istıyoruz.onun dışında ufak bi kumbara.kendimde ayrı sizle 100 tl işine girdim.arkadaşlarla güne girmiştim çarçur oldu.bayram sonunda çocukların harçlıklarıyla kumbaradakini açıp çocuklara çeyrek almayı planlıyorum.gider olarakda tekrar güne grip balkonun birini kapattırmayı düşünüyorum iki ay içinde..balkona bir erzak dolabı .şu a101 e gelen gibi bişey kurtarır beni.çocuklara yazlık kıyafet..bayramda ufak tefek annemlere hediye.anneme ayrıca anneler günü hediyesi.Eşim al-sat işi yaptığından birikim olayı olmuyor.
Bende ancak ev kredisi çocuğun ihtiyaçları
bazen market vs birikime para kalmıyor.
Güne girdim o para da arada gitti
altın aldım.
zaten altın batıyor bize kesin bozduruluyor :)
birikmeyince bende takside bağladım paramı derken araya bir sürü şey girdi oldu benim borç 2 kat
artık kendimi daha fazla düşüneceğim.
belki çok bencil bir karar ama birde böyle deneyeyim.
peki mia eşine söylesen borçlarımızı bitirince maaşımı artık vermicem ve her ay maaşımı birikime atıcam desen çok mu zorlanırsınız. biz bir maaşı yiyoruz bir maaşı kenara koyuyoruz bunu sağladıktan sonra baktık güzel güzel artıyor tabi hoşumuza gitmeye başladı bizimde böyle böyle iyi bi miktar biriktirdik cidden.hem en azından bir maaş kadar yiyoruz.Birikim konusunda çok sıkıntılıyım bende
biriktirsem bile ya eşime lazım oluyor ya acil birşey çıkıyor.
şu aralar çok taktım para mevzusunu :)
erzak dolap deyince aklima geldi ben mutfaktaki ekmek tekneyi kaldiracam.bence market işinin tamamını eşine devret.çocuğunun ihtiyaçlarının yarısı sende yarısı onda olsun.markatten kalan ve çocuğun ihtiyacının yarısından kalanı sen birikim yap.bizde kese ortak . birikimi benim hesaba atmaya başladık.biriz peşinat yapıp tekrar ev işine girmek istıyoruz.onun dışında ufak bi kumbara.kendimde ayrı sizle 100 tl işine girdim.arkadaşlarla güne girmiştim çarçur oldu.bayram sonunda çocukların harçlıklarıyla kumbaradakini açıp çocuklara çeyrek almayı planlıyorum.gider olarakda tekrar güne grip balkonun birini kapattırmayı düşünüyorum iki ay içinde..balkona bir erzak dolabı .şu a101 e gelen gibi bişey kurtarır beni.çocuklara yazlık kıyafet..bayramda ufak tefek annemlere hediye.anneme ayrıca anneler günü hediyesi.
sürekli geliyor.ara çekmeceli olan var ondan istemiyorum.boydan raflı kapaklı geliyor.ona bakacağım.bide balkonu kapattırırsam alacağım.konserveleri,reçelleri vs koymayaerzak dolap deyince aklima geldi ben mutfaktaki ekmek tekneyi kaldiracam.
a101 e ne zaman gelecek.
merhaba:)
birikim şart.
bu sene tatil plani düşünüyorduk eşimle.
bu yıl yine ertelendi.
5 yıldır evliyim tatile gitmedik. sinirimi bozuyor.
neymiş para yok.
neymiş işe girecem...
neymiş kurbana para lazim..
bi sürü şey.
borcumuz fazla yok çok şükür. ben bu konuda fevri davraniyorum birikim için..
üçüncü kat için kendimi sıkıyorum bişey aldiğimiz da yok. hala eskileri giyiyorum.
bende ara çekmeceli istiyorum iki raf üstü iki raf altı olani.sürekli geliyor.ara çekmeceli olan var ondan istemiyorum.boydan raflı kapaklı geliyor.ona bakacağım.bide balkonu kapattırırsam alacağım.konserveleri,reçelleri vs koymaya
bence market işinin tamamını eşine devret.çocuğunun ihtiyaçlarının yarısı sende yarısı onda olsun.markatten kalan ve çocuğun ihtiyacının yarısından kalanı sen birikim yap.bizde kese ortak . birikimi benim hesaba atmaya başladık.biriz peşinat yapıp tekrar ev işine girmek istıyoruz.onun dışında ufak bi kumbara.kendimde ayrı sizle 100 tl işine girdim.arkadaşlarla güne girmiştim çarçur oldu.bayram sonunda çocukların harçlıklarıyla kumbaradakini açıp çocuklara çeyrek almayı planlıyorum.gider olarakda tekrar güne grip balkonun birini kapattırmayı düşünüyorum iki ay içinde..balkona bir erzak dolabı .şu a101 e gelen gibi bişey kurtarır beni.çocuklara yazlık kıyafet..bayramda ufak tefek annemlere hediye.anneme ayrıca anneler günü hediyesi.
101 e bak vardır.kalanlarda yada depoda.olmadı çalışanlar diğer mağazları arayıp sorup bulabiliyorlar.acilse eğerbende ara çekmeceli istiyorum iki raf üstü iki raf altı olani.
ekmek dolabi var onu kaldirmayı düşünüyorum.
çok kullanissiz. kaynanama vericem kullanmak isterse kullansin.
gereksizleri aticam evdekilere azaltmak istiyorum.
kışlık yazlık ayırımı yaparken eskileri çöpe aticam. buda mahallede geri dönüşüm makine kurmuş. oraya aticam.
bazilarin da el bezi yaparim. silmeye kullanmak için.
evimi bi gözden geçirmem gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?