perşembe den cumaya musakka artmazsa nolcakBu hafta yemek menüsü
Pazartesi -Kuru-pilav+ kabak salatası.
salı -kuru-pilav-mercimek çorbası-közlenmiş patlıcan
çarşamba -tavuk-bulgur
perşembe -musakka
cuma -musakka+pilav
cumartesi -fırında makarna
pazar -köfte + patates.
yavaş yavaş eşine devretBizde tatili şöyle planlıyorduk
ben oteli ve ihtiyaçlarımızı karşılıyordum.
eşim de yol ve harçlık kısmını karşılıyordu.
artık eşim yol ve oteli karşılasın ben yine yardım ederim ama büyük giderleri karşılamak istemiyorum.
biz kamp ayarlayacaktik;Bizde tatili şöyle planlıyorduk
ben oteli ve ihtiyaçlarımızı karşılıyordum.
eşim de yol ve harçlık kısmını karşılıyordu.
artık eşim yol ve oteli karşılasın ben yine yardım ederim ama büyük giderleri karşılamak istemiyorum.
Maaşımı eşime vermiyorum ev kredisi ödeniyor.peki mia eşine söylesen borçlarımızı bitirince maaşımı artık vermicem ve her ay maaşımı birikime atıcam desen çok mu zorlanırsınız. biz bir maaşı yiyoruz bir maaşı kenara koyuyoruz bunu sağladıktan sonra baktık güzel güzel artıyor tabi hoşumuza gitmeye başladı bizimde böyle böyle iyi bi miktar biriktirdik cidden.hem en azından bir maaş kadar yiyoruz.
sorun ne ben anlamadım yoksa cakma ankalar mı varHatta 2007de üye oldum aslında ben o nicki sildiler
perşembe den cumaya musakka artmazsa nolcak
sorun ne ben anlamadım yoksa cakma ankalar mı var
yavaş yavaş eşine devret
biz kamp ayarlayacaktik;
kamp işi biraz ucuza gidiyor
eşimle evde oturup konuştuk
vazgeçtik:/
morelim bozuluyor insan tatil istiyor işte.
bu adamla hiç bişey yapamiyorum herşeyi kendi yönetiyo.
benim dediğim olmuyo
anladım canım kazancının belli olmaması biraz yoruyor bence sizi. gelen belli giden belli olunca tabiki daha rahat planlaıyor her şey.. ilk önce küçük borçlardan başlayarak kapatmaya başla kalem kalem. öyle oldukça da gaza gelirsin.borç olunca insan daha bi huzursuz oluyor kesinlikle.Maaşımı eşime vermiyorum ev kredisi ödeniyor.
kalanı da bir şekilde harcanıyor ki borç yaptım zaten.
şuan biriken parayı eşimden habersiz yapacağım.
Eşimin kazancı da belli olmuyor tabi bazen çok iyi kar elde ediyor ama kazancıyla daha iyi ürün alıyor satmak için onun işi karışık yani
yine ev masraflarının çoğunu karşılıyor doğalgaz elektirik su vs.
amacım artık birikimi harcamamak ve elime geçen aylık net miktar olması.
yine harcayalım ama her ay misal 1500 tl geleceği güvencesi olmalı
anlatabildim mi bilmiyorum :)
hadı ya. olsun sen gonullerın ankasısınaynen yaa biri yıllar önce anka diye isim almış şimdi ben illa kuyruklu anka alabiliyorum
anladım canım kazancının belli olmaması biraz yoruyor bence sizi. gelen belli giden belli olunca tabiki daha rahat planlaıyor her şey.. ilk önce küçük borçlardan başlayarak kapatmaya başla kalem kalem. öyle oldukça da gaza gelirsin.borç olunca insan daha bi huzursuz oluyor kesinlikle.
bende bu ara kafayı para mevzularına takmış durumdayım.
geçen hafta liste tuttum 400 tl mutfak için harcamışız dışarda yemek işi de dahil. çok çok fazla geldi aya vurunca 1600 tl yapıyor. azaltmaya çalıştıkça daha da gidiyor sanki
benim dikkatimi çeken detay şu olduanladım canım kazancının belli olmaması biraz yoruyor bence sizi. gelen belli giden belli olunca tabiki daha rahat planlaıyor her şey.. ilk önce küçük borçlardan başlayarak kapatmaya başla kalem kalem. öyle oldukça da gaza gelirsin.borç olunca insan daha bi huzursuz oluyor kesinlikle.
bende bu ara kafayı para mevzularına takmış durumdayım.
geçen hafta liste tuttum 400 tl mutfak için harcamışız dışarda yemek işi de dahil. çok çok fazla geldi aya vurunca 1600 tl yapıyor. azaltmaya çalıştıkça daha da gidiyor sanki
eşin çalışmıyormuydu seninbenim dikkatimi çeken detay şu oldu
birin birikimi digeri harcamasini :)
eşim işe girse birini harcayip digerini birikime aktarmaya düşünüyorum.
tek maaşla yetiyo çok şükür.
işsizlik çok kötü.
bi kaç msj önce dedim ya zaten tatlım birimizin ki birikime gidiyor birimizinkini yiyoruz diye:)benim dikkatimi çeken detay şu oldu
birin birikimi digeri harcamasini :)
eşim işe girse birini harcayip digerini birikime aktarmaya düşünüyorum.
tek maaşla yetiyo çok şükür.
işsizlik çok kötü.
Ben kıyafette ayakkabıda yazlık kıslık ideal minimalistım ama konu benım dısımda esımın ve cocukların kıyafetlerıne gelınce cuvallıyorum( zaten kendım ıcın alısverıse cıkmayı sevmıyorum cıksam koca avm de bısey begenmeden donerım ama cocuklara esıme her seferınde kucuk bıle olsa mutlaka bısey alırım Bı ara avm ye gıtmeme kararı almıstık 2 ay hıc gıtmedık maddı olarak da cok faydası olmustu bıze tekrardan baslayayım barı
benım eşim alır hatta ılk evlendıgımızde alısverıse gıttıgınde aynı urunden 2 3 renk alıp gelıyordu. ama cok sukur artık o kadar abartmıyor. 5 yılda bızım evden muhtemelen 1000 parca dan fazla kıyafet cıkmıstır. dolabımızı bıle kuculttukMagazadan bende beğenemiyorum. Bak huylarımız benziyor.
Ruhum daralıyor avm de.
eşimde almaz
ama kızımıza alırız.
aldıklarını tek tek bi yere yaz bakalım canım ya bi yerde bence de bi hata var sanki.Bende çözemedim lindam bir yerde hata var ki birikmiyor maddi olarak feraha ulaşamıyorum.
Bu gider işini de çözersek süper olacak :)
benım eşim alır hatta ılk evlendıgımızde alısverıse gıttıgınde aynı urunden 2 3 renk alıp gelıyordu. ama cok sukur artık o kadar abartmıyor. 5 yılda bızım evden muhtemelen 1000 parca dan fazla kıyafet cıkmıstır. dolabımızı bıle kuculttuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?