bence gayet düzenli benimki de bu şekilde mia duymasın ona biraz kalabalık gelebilir

Gayet güzel benim ayakkabılar dışardaki dolapta olduğu için ferah gözüktü

lindalinda tavuklarla ilgili kısa bi yazı. Resimde vardı ama ben eklemedim

Hani 2 liraya aldığınız kokusu bastırılmış o döner ekmekler var ya.. Göz görmeyince gönül katlanıyor değil mi? Fotoğrafta genetiğiyle oynanmış ve soframıza getirdiğimiz tavuklardan sadece bir kaç tanesini görüyorsunuz.. Kısırlıktan; genetik bozukluğa, zihinsel sorunlara kadar ciddi, kalıcı hasarlara sebebiyet veren ve ülkemizde de fazlasıyla kullanılan amacından sapmış yeni nesil ürünlerden biride Brazilya'dan ülkemize ithal edilen GDO'lu tavuklardır.. Niye bizim tavuklarımıza ne oldu ki? Yıllar önce yalancı bir salgınla (Kuş gribi) tavukculuğumuz bitirildi. Şimdi genetiği ile oynadıkları,ne olduğu belli olmayan,yediğimizde başımıza ne geleceğini bilmediğimiz, gördüğünüz bu tavukları afiyetle yediriyorlar bize.. Önceden horoz olan civcivler eti sert oluyor diye imha ediliyordu, bugün ise östrojen hormonu verilip tavuk olması sağlanıyor ve sofranıza çift cinsiyetli hayvanlar geliyor! İmha edilen civcivlerden de yem yapılıyor ve tavuk bir nevi kendisini yemiş oluyor. Bir kaç köylü: -Eskiden tavuk ölünce onu alır atardık ama şimdi ölen tavuğu diğer tavuklar didikleyip yemeye başlıyor diyor! Neden? Çünkü onlar mutant hayvana dönüştüler! Ve size daha korkuncunu söyleyeyim kardeşlerim.. Çeşitli kimyasallar ile kuluçka süreleri 17 güne indirilen bu tavukların karınlarınlarından tümor ve iltihaplar fışkırıyor. Eğer 45 güne kadar kesilmezlerse kendiliğinden ölüyorlar.. Sonra çocuğuna beslenme çantası hazırlamaya üşenen anne köşe başından yarım ekmek döner arası çocuğuna bu tavuğu bi güzel yediriyor.. Helale harama dikkat etmeyen baba akşam gelirken kasaba uğruyor.. Sofrada ailecek bu tavuk tüketiliyor.. Sonra niye aniden ateşimiz yükseliyor.. ? Ama ben sigara bile içmiyordum bu kanserde nerden çıktı? Allahım,ismini bile duymadığım bu hastalık beni nereden buldu? Bu sözleri işitmeyen kaldı mı aramızda.. Birde üzerine bize bunların ilaçlarını sattılar mı tamamdır.. Oysa bizim alimlerimiz değil miydi sürüye başkasının koyunu karıştı diye 10 yıl koyun yemeyen? İşte açık açık diyoruzki bizim sürülerimiz baştan aşağı haram kimyasallar ile doldu, bile bile hasta ediliyoruz! Şu ticarette yaptıkları hileler yüzünden helak olan kavimler gibi olmasak bari!

Saol ankam ya cidden ağzım bi karış hayretle okudum. Köşebaşı donercilerden aslà yemem ama market tavuğu yiyorduk aksam eşime kesinlikle okuyacagim teşekkür ederim canım.

Endüstryel tavuğa, yumurtaya "hayır" diyemedikçe mahşere bir çok masumun vebali ile gideceğiz Müslümanlar.. Ne oluyor bize yahu? Karun görmedi, vallahi Firavun görmedi bizim kadar çok çeşidi! Hergün tavuk yemesen, her avmde fast foodcuların önünde kuyruk oluşturmasan, bir seferde 10 çeşit pasta börek yapmasan Allah'ın doğal tavuğuda, yumurtasıda yetecek aslında sana! Allah yarattığı her kula rızıkta yarattı fakat biz herşeyi öyle ifsad ettik ve o kadar tüketim çılgını olduk ki artık önümüze kemiğe yapıştırılmış bir et gelsinde, nerden nasıl gelirse gelsin şuurundayız.. Bizim Peygamberimiz değil mi kurbanı dahi keserken merhamet eden, kuş için baş sağlığı dileyen, hayvana zulmetmeyi yasaklayan? Hadi bunları geciyorum bu zulumlerin hicbiri yapılmasa dahi; Bugün sırf tüketim çılgınlığına yetişebilmek için büyüme süresi 40 güne düşürülüp genetiği ile oynanan hibrit tavukları sormaz mı sanıyoruz? Hibrit çocuklar türedi farkında mısınız? Bu nasıl kodlanmış bir genetik ki 40 günde hepsi eşit kilo ve boya ulaşıyor? Kiiii otomatik kesme makinalarında hepsinin boynu jiletlere eşit açıda ulaşsın! Bu Allah'ın yaratışına müdahale değilde nedir? Bugün kafeslerde horoz görmeden yumurtlayan tavuklar var.. Yemlerine katılan hormonlar ile kimyasal şekilde dölleniyorlar. Ama neden? Biz Müslümanlar olarak bunlara tevil mi aramalıyız yoksa "Bi durun ya! Burada bir cana zulüm varsa, bir canın genetiğine müdahale varsa ben bunu kabul etmem!" Demeli değil miyiz? Tavuk yiyin lakin doğalını, eti kıpkırmızı olanını, 2-3 saatte ancak pişenini bulur iseniz ayda yılda bir oturun ailecek afiyet ile yiyin, doğaldır, şifadır Biiznillah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…