Endüstryel tavuğa, yumurtaya "hayır" diyemedikçe mahşere bir çok masumun vebali ile gideceğiz Müslümanlar.. Ne oluyor bize yahu? Karun görmedi, vallahi Firavun görmedi bizim kadar çok çeşidi! Hergün tavuk yemesen, her avmde fast foodcuların önünde kuyruk oluşturmasan, bir seferde 10 çeşit pasta börek yapmasan Allah'ın doğal tavuğuda, yumurtasıda yetecek aslında sana! Allah yarattığı her kula rızıkta yarattı fakat biz herşeyi öyle ifsad ettik ve o kadar tüketim çılgını olduk ki artık önümüze kemiğe yapıştırılmış bir et gelsinde, nerden nasıl gelirse gelsin şuurundayız.. Bizim Peygamberimiz değil mi kurbanı dahi keserken merhamet eden, kuş için baş sağlığı dileyen, hayvana zulmetmeyi yasaklayan? Hadi bunları geciyorum bu zulumlerin hicbiri yapılmasa dahi; Bugün sırf tüketim çılgınlığına yetişebilmek için büyüme süresi 40 güne düşürülüp genetiği ile oynanan hibrit tavukları sormaz mı sanıyoruz? Hibrit çocuklar türedi farkında mısınız? Bu nasıl kodlanmış bir genetik ki 40 günde hepsi eşit kilo ve boya ulaşıyor? Kiiii otomatik kesme makinalarında hepsinin boynu jiletlere eşit açıda ulaşsın! Bu Allah'ın yaratışına müdahale değilde nedir? Bugün kafeslerde horoz görmeden yumurtlayan tavuklar var.. Yemlerine katılan hormonlar ile kimyasal şekilde dölleniyorlar. Ama neden? Biz Müslümanlar olarak bunlara tevil mi aramalıyız yoksa "Bi durun ya! Burada bir cana zulüm varsa, bir canın genetiğine müdahale varsa ben bunu kabul etmem!" Demeli değil miyiz? Tavuk yiyin lakin doğalını, eti kıpkırmızı olanını, 2-3 saatte ancak pişenini bulur iseniz ayda yılda bir oturun ailecek afiyet ile yiyin, doğaldır, şifadır Biiznillah..
Evet videosu var da yükleyemedim..Çok haklısın ankam herşeyi geçtim de resmen hapis hayatı yaşatılıyor tavuklara
hele kazlar canlı canlı tüyleri yolunuyor.
Dışarda yediğin hamburger, pizza olayına da gireyim mi kendin vazgeçer misinSaol ankam ya cidden ağzım bi karış hayretle okudum. Köşebaşı donercilerden aslà yemem ama market tavuğu yiyorduk aksam eşime kesinlikle okuyacagim teşekkür ederim canım.
Benim dışarda ayakkabılığım olmasına rağmen seninkinden daha dolu ve baya karışmıştı son bıraktığımdaKuyruksuz günümde beni üzmediğiniz için teşekkürler
Hayır girme ya bi o kaldı yediklerim kıyma banaDışarda yediğin hamburger, pizza olayına da gireyim mi kendin vazgeçer misin
Gireceğiz o zaman hala yicek yaa. Yeme kuzum yeme yavrum yeme bak sık dişini. 4-5 ayda vücudun temizlense sonra bebeğin olur 1,5 yıl emzirirsin hepi topu maks 3 yıl yemeyeceksin.Hayır girme ya bi o kaldı yediklerim kıyma bana
tavsiyem iyi bi doktorda yumurta takibi ona bağlı olarak ne gerekiyorsa artıkAraştırim bi netten aksama canım çok Teşekkür ederim :)
Endüstryel tavuğa, yumurtaya "hayır" diyemedikçe mahşere bir çok masumun vebali ile gideceğiz Müslümanlar.. Ne oluyor bize yahu? Karun görmedi, vallahi Firavun görmedi bizim kadar çok çeşidi! Hergün tavuk yemesen, her avmde fast foodcuların önünde kuyruk oluşturmasan, bir seferde 10 çeşit pasta börek yapmasan Allah'ın doğal tavuğuda, yumurtasıda yetecek aslında sana! Allah yarattığı her kula rızıkta yarattı fakat biz herşeyi öyle ifsad ettik ve o kadar tüketim çılgını olduk ki artık önümüze kemiğe yapıştırılmış bir et gelsinde, nerden nasıl gelirse gelsin şuurundayız.. Bizim Peygamberimiz değil mi kurbanı dahi keserken merhamet eden, kuş için baş sağlığı dileyen, hayvana zulmetmeyi yasaklayan? Hadi bunları geciyorum bu zulumlerin hicbiri yapılmasa dahi; Bugün sırf tüketim çılgınlığına yetişebilmek için büyüme süresi 40 güne düşürülüp genetiği ile oynanan hibrit tavukları sormaz mı sanıyoruz? Hibrit çocuklar türedi farkında mısınız? Bu nasıl kodlanmış bir genetik ki 40 günde hepsi eşit kilo ve boya ulaşıyor? Kiiii otomatik kesme makinalarında hepsinin boynu jiletlere eşit açıda ulaşsın! Bu Allah'ın yaratışına müdahale değilde nedir? Bugün kafeslerde horoz görmeden yumurtlayan tavuklar var.. Yemlerine katılan hormonlar ile kimyasal şekilde dölleniyorlar. Ama neden? Biz Müslümanlar olarak bunlara tevil mi aramalıyız yoksa "Bi durun ya! Burada bir cana zulüm varsa, bir canın genetiğine müdahale varsa ben bunu kabul etmem!" Demeli değil miyiz? Tavuk yiyin lakin doğalını, eti kıpkırmızı olanını, 2-3 saatte ancak pişenini bulur iseniz ayda yılda bir oturun ailecek afiyet ile yiyin, doğaldır, şifadır Biiznillah..
Sormayin gecen bende bu konuyla ilgili bir belgesel izledim. O tavuklarin yumurtasida yenmezmis.
Meyve ve sebzelerin icinede cesitli ilaclar s.kiyolar. Cesmeden akan suda yeterince temiz degil.
Ac kaldik valla, Ekmegin icindeki unda eski zamanlardaki unlardan daha fazla, vucut daha zor sindiriyomus.
Hatta bu yuzden glutenalerjisi cok artti.
Dunyanin sonu geliyor diyebilirmiyiz?
siyez unu buğdayı vs tavsiye ediliyor kızlar biz de gelecek ay yapmayı deneyeceğiz inşallah olursa artık kendimiz yaparız hep.
aynen siyez ekşi mayası da var canım onunla yapacağız nasipse :)ekşi mayalı yaparsanız süper olur.
KEsinlikle haklısın. Yumurta organik alıyoruz normalde ama bulamazsak Üzerinde numaralar var 0 olan en masumu onu tercih etmeye çalışıyoruzSormayin gecen bende bu konuyla ilgili bir belgesel izledim. O tavuklarin yumurtasida yenmezmis.
Meyve ve sebzelerin icinede cesitli ilaclar s.kiyolar. Cesmeden akan suda yeterince temiz degil.
Ac kaldik valla, Ekmegin icindeki unda eski zamanlardaki unlardan daha fazla, vucut daha zor sindiriyomus.
Hatta bu yuzden glutenalerjisi cok artti.
Dunyanin sonu geliyor diyebilirmiyiz?
ne kadar dikkat edersek kar zaten de Linda çok yediği için bu gün konumuz tavuk oldu:)bir tek tavukla bitmiyorki neyi elimize atsak genetiği bozulmuş,özünü kaybetmiş.tavuktan kaçtık sebzeye yakalanıyoruz ordan kaçıyoruz meyve karşılıyor ordan ekmekteki buğday vs diye gidiyor
önemli konu.işin gıcık yani organik diye herşey dünya bi para.KEsinlikle haklısın. Yumurta organik alıyoruz normalde ama bulamazsak Üzerinde numaralar var 0 olan en masumu onu tercih etmeye çalışıyoruz
ne kadar dikkat edersek kar zaten de Linda çok yediği için bu gün konumuz tavuk oldu:)
Tamam canım ya üfffGireceğiz o zaman hala yicek yaa. Yeme kuzum yeme yavrum yeme bak sık dişini. 4-5 ayda vücudun temizlense sonra bebeğin olur 1,5 yıl emzirirsin hepi topu maks 3 yıl yemeyeceksin.
evdeki mobilyaları atma atamıyorum, satma satamıyorum, ihtiyacı olanı bulamıyorum.... Nasıl kurtulcam ben bu vitrinlerden. en sonunda kırıp yakacağım galiba sobada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?