Yani tamamen bagimsiz degilmis. Devlet tarafından denetleniyomus Kadın öyle dedi valla müdiresi 😂
Kuzum devlet tarafından denetlenmeyen resmî veya özel okul öncesi kurumu yok ki.
Ya devlete bağlı bağımsız anaokuludur,
ya ilkokul bünyesinde anasınıfı,
ya MEB'e bağlı özel anaokulu
ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreş-gündüz bakımevidir.
Yarı özel diye bir kurum yok.
Ya tamamen özeldir ya da devletin resmi kurumudur ki her iki halde de denetime tabidir.

Kuzum devlet tarafından denetlenmeyen resmî veya özel okul öncesi kurumu yok ki.
Ya devlete bağlı bağımsız anaokuludur,
ya ilkokul bünyesinde anasınıfı,
ya MEB'e bağlı özel anaokulu
ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kreş-gündüz bakımevidir.
Yarı özel diye bir kurum yok.
Ya tamamen özeldir ya da devletin resmi kurumudur ki her iki halde de denetime tabidir.
Benim hiç bilgim yok öyledir muhakkak belki ben yanlış anlamışımdır. Ama tamamen özel bi kurum değiliz felan dedi. Dediğim gibi belki ben yanlış anlamışımdır 😊

Nasıl yardımcı olabilirim?
Çocukları öğle yemeğinden sonra uyutuyolarmis. Benim oglum gündüz uykusunu bıraktı uzun süredir. Uyuyup uyandırildiğı zaman uyandığı zaman cok aşırı huysuz oluyo. Acaba uykudan sonra mi okula götursem diye düşündüm. Ama oglen yemeği yemesini de istiyorum. Illa ki uyumak zorunda mi ya da uyuyup alışır mi 😐

Çocukları öğle yemeğinden sonra uyutuyolarmis. Benim oglum gündüz uykusunu bıraktı uzun süredir. Uyuyup uyandırildiğı zaman uyandığı zaman cok aşırı huysuz oluyo. Acaba uykudan sonra mi okula götursem diye düşündüm. Ama oglen yemeği yemesini de istiyorum. Illa ki uyumak zorunda mi ya da uyuyup alışır mi 😐
Bizde 2016'lı gruplar uyuyor bununla birlikte öğlen uykusunu bırakmış çocuklarımız var onları yatırmıyoruz.
Çocuğunuz ilk defa anaokuluna gidecekse önceliğiniz yemek ve uyku değil oryantasyon yani sırasıyla
öğretmeniyle bağ kurması
arkadaşlarıyla iletişim ve ilişki kurması
sınıfına-okuluna alışması olsun.
Normalde uyumayan bir çocuğun uyku ve evde yemediği yemekleri yemesi için zorlanması oryantasyon sürecini olumsuz etkiler.
İlk hafta çocuğunuzu okulda 2 saatten fazla tutmayın.
2. Hafta 3 saate 3. Hafta yarım güne çıkarabilirsiniz.
Okula tamamen alıştıktan sonra farklı tatları denemesi için teşvik edilebilir.
Uyku zaten tüm gün okulda olan çocuklar için gündeme gelir.

Bizde 2016'lı gruplar uyuyor bununla birlikte öğlen uykusunu bırakmış çocuklarımız var onları yatırmıyoruz.
Çocuğunuz ilk defa anaokuluna gidecekse önceliğiniz yemek ve uyku değil oryantasyon yani sırasıyla
öğretmeniyle bağ kurması
arkadaşlarıyla iletişim ve ilişki kurması
sınıfına-okuluna alışması olsun.
Normalde uyumayan bir çocuğun uyku ve evde yemediği yemekleri yemesi için zorlanması oryantasyon sürecini olumsuz etkiler.
İlk hafta çocuğunuzu okulda 2 saatten fazla tutmayın.
2. Hafta 3 saate 3. Hafta yarım güne çıkarabilirsiniz.
Okula tamamen alıştıktan sonra farklı tatları denemesi için teşvik edilebilir.
Uyku zaten tüm gün okulda olan çocuklar için gündeme gelir.
Iste oglumu da uyutacaklarini soyledikleri icin aglayip gitmek istemeyeceğini düşündüm. Oglum da 2016 doğumlu bu arada. Sabah 11 buçuktan 5 e kadar okul saatide cok değil mi ?

Okulun eğitim saatleri 11:30-17:00 arasında mı?
Yemek saati ve uyku saati kaçta?
Bu bilgileri yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

Günaydınlar 😘
Dün eve gittim
Banyo, yatak odası süpürdüm, toz aldım

İç çamaşırı çorap çekmecemi düzenledim 3 çamaşır ayırdım küçük gelen sıkan
Bir makine çamaşır yıkayıp, astım

Yemeği yaptım
Mutfağı topladım

Buzdolabını düzenledim, atılacakları attım

4 tane tahta kaşık attım, artık tahta kaşıkla yemek yapmayacağım, rengi değişmiş yıpranmış kaşıklar mikrop tutar sıcakla temas edince çıkar diye okudum izledim birkaç yerden, attım almayacağım, plastik, çelik kaşık kullanıyorum bir haftadır, içinde bırakmıyorum zaten tencerenin karıştırıp çıkarıyorum

Memlekete gideceklerden ayarladım

Bugün ;
Gidecekleri poşetleyeceğim
Çamaşırlar yerleştirilecek
Ütü yapılacak
Haftasonu için çanta hazırlanacak
Mutfak süpürülecek
Zaman kalırsa boş odaya göz atarım

Sonunda haftasonu geldi :halay:

Yıllardır özel anaokullarında öğretmenlik ve idarecilik yapıyorum yarı özel anaokulu diye bir kurum duymadım.
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum nasıl oluyor yarı özel anaokulu?
sanırım halk tabiri bu.şöyleki; normalde devlet okulu ama veli yemek vs. olaylarına karışmıyor.buda aylık ücreti diğer okullara göre yükseltiyor.ablamın gönderdiği okulda öğretmen liste veriyordu her gün çocuk evden götürüyordu yiyeceği.her yerde bu tabir geçiyor aslında.sitede de çok defa zikredilmiştir yarı özel diye

Son düzenleme:
14.11.2019

1. Yemek yapılacak..................+
  2. ütü yapılacak................+
  3. bulaşık ve dağınıklık bırakılmayacak.........+
Dün ütü yapmak için eşimin dolabını açtığımda kıyafetlerden bulamadım
tüm dolabı düzenledim tabi bu arada ütüleri de yaptım aklımda iş kalmadı.

Günaydin
iki gündür evde yemek yapmadim.
çarş annem perş kaynanam:)
bugün de yeşil mercimek yemegi yapacagim.
dün çamaşir yıkandi asıldı.
kurumuş çamaşir katlandi yerleşmedi daha.
bide duş alıcaktim ki kaldi
bugün sabaj neredeyse verimsiz oldu.
uykusuzum. hiç halim yok. doyasiyla uyumak istiyorum.
off bu hafta sonu yağmur yagmasa camlari silecegim.
wc ve banyo temizlemem gerek bu akşam da.
mutfagi temizlige alicam.
hergün bi dandik iş çikarda hiçmi bitmez.

dün akşam erkenden uyumuşum, sabah 4 buçuk gibi uyandım, bugün ki misafirlere ikramlık hazırlayamadım haliyle, biraz mutfağı toparlayıp başlıyordum ki küçük uyandı. artık yanıma aldım o oynadı ben iş yaptım, sonra ona kahvaltı yaptırdım derken öyle öyle verimli bi sabah geçirdim ki inanamadım resmen. keşke her sabah 5 gibi uyanabilsem.

Bide bisi sorucam kizlae okulda uyutuyolarmis cocuklar öğle yemeğini yedikten sonra. Benim oglum öğlen uykusunu bıraktı. Uyuyup uyandirilincada cok huysuz oluyo. 2 gibi götürsem öğle yemeği yememiş olacak zaten yemiyo evde de belki orda sebzeye felan ali-şir diye düşünmüştüm napsam bilmiyorum bi akıl verin

Bizim yarım gün uyutma vs yok
acaba sabahtan öğlene kadar mı göndersen.

sanırım istemeyen çocukları zorla uyutmuyorlar, diğerleri uyanana kadar başka aktiviteler oluyor.

exra 2 iş çıktı ama mia hepsinin üstesinden geldi
şaka tabi fotokopi çektim sadece :)

Sıra ev işlerinde yarın görüşürüz :)
P planli sen neler yaptın yarına rapor bekliyorum
yok öyle takılıp gitmeler :KK70:

:)) hay hay captain

dün akşam çamaşır yıkandı, mutfak tülü yıkanıp asıldı, iki valiz hazırlandı. mutfak toplu bırakıldı. bugün sabah eşimle oğlumu ara tatil nedeniyle eşimin memleketine uğurladım. ilk defa oğlumdan ayrı kalıyorum, hassaslaştım.

konusu geçmişken açıklık getireyim. yarı özel dediğiniz bir okulda çalışıyorum. yarı özel denilen okullar bağımsız anaokullarıdır ve meb literatüründe yarı özel diye bir tabir geçmez. bu okullarda çalışan öğretmenler maaşlarını devletten alır yani normal bir devlet okuludur. ancak veli okula aidat yatırır. bu aidatlardan çocukların beslenmesi, oyuncak alımı, temizlik giderleri ve bazı hizmet alımları gerçekleştirilir. her okulda olduğu gibi bu okullarda da okul aile birliği vardır ve nereye ne ödendiğini onlardan öğrenebilirsiniz.
kısaca "yarı özel" değil bağımsız anaokuludur. her toplantıda biz de bu konuyu vurgulamak zorunda kalıyoruz. bu konuda yaygın ve yanlış bir görüş var ne yazık ki.

Back
X