Miras adı altında

evhayalim

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
922
764
53
Merhabalar herkese.

İnanın konu başlığı bulamadım.5 yıl önce babam evini mütahide verdi.İki erkek kardeşim var,ve onlara dediki biri benim diğeri birinizin,
bitanesinide kredi çekin ortak alın. Fakat bunlar uyuşamadı ve küstüler.Büyük olan abim bizimlede konuşmamaya başladı(biz 3 kız kardeşiz bu arada) Küçük kardeşim ilgileniyor anne ve babamla bizde kızlar olarak haftasonlları gidiyoruz.
(annemi 6 ay önce kaybettik) onunda çok hastalığı vardı ve hiçbir şekilde büyük olan kapısını açmadı.Bir süre sonra kardeşimden dairede sen oturuyorsun dairenin yarı parasını ver bana.Tamam dedi oda misal diyelim o zaman 300 bin di yarısını kredi çekti verdi.

Yarısı değil 75 bin çeker veririm diğer 75 i bunun borcu bitince verebilirim dedi asgari ücretle çelışıyor iki çocuk.
Şimdi annem vefat ettikten sonra büyük kardeşim diyorki ben 75 bin istemem kızların olan hakka'ortak olucam.Her şey zamlandı(tabiki öyle farkındayız) ama oda kardeşimin verdiği 75 bine o zaman sıfır araba aldı.Onun fiyatıda arttı.Şimdi size sormak istediğim biz nasıl yol ilerlemeliyiz?

Biz bile kızlar olarak baktığımız halde hak talep etmiyoruz.Daha anne baba hayatta iken mal paylaşmak istiyor.Anlamadım gitti.

Merhabalar herkese.

İnanın konu başlığı bulamadım.5 yıl önce babam evini mütahide verdi.İki erkek kardeşim var,ve onlara dediki biri benim diğeri birinizin,
bitanesinide kredi çekin ortak alın. Fakat bunlar uyuşamadı ve küstüler.Büyük olan abim bizimlede konuşmamaya başladı(biz 3 kız kardeşiz bu arada) Küçük kardeşim ilgileniyor anne ve babamla bizde kızlar olarak haftasonlları gidiyoruz.
(annemi 6 ay önce kaybettik) onunda çok hastalığı vardı ve hiçbir şekilde büyük olan kapısını açmadı.Bir süre sonra kardeşimden dairede sen oturuyorsun dairenin yarı parasını ver bana.Tamam dedi oda misal diyelim o zaman 300 bin di yarısını kredi çekti verdi.

Yarısı değil 75 bin çeker veririm diğer 75 i bunun borcu bitince verebilirim dedi asgari ücretle çelışıyor iki çocuk.
Şimdi annem vefat ettikten sonra büyük kardeşim diyorki ben 75 bin istemem kızların olan hakka'ortak olucam.Her şey zamlandı(tabiki öyle farkındayız) ama oda kardeşimin verdiği 75 bine o zaman sıfır araba aldı.Onun fiyatıda arttı.Şimdi size sormak istediğim biz nasıl yol ilerlemeliyiz?

Biz bile kızlar olarak baktığımız halde hak talep etmiyoruz.Daha anne baba hayatta iken mal paylaşmak istiyor.Anlamadım gitti.
Baba ne diyor? Hayattayken neden böyle bir işe girmiş ki. Kaç ev var şimdi toplamda. Ortak alın dediği ev için mi verildi o para. Karışık anlatmışsınız.

en baş hatayı babanız yapmış biri benim diğeri birinizin demek yerine birini kiraya verip gelirini gelir yapar diğerinde otururdu ebeveynler ölünce kalan mallar hepinizin zaten

evlat seçip bu ev birinizin derse çocuklar arasına nifak sokar. adaleti en başta büyük sağlamalı ki çocuklarda adaletli olsun erkek kardeşin kızlarınkine ortak olucam deme cesaretide oradan geliyor

kimse kimsenin birşeyine ortak olamaz miras herkese eşit bölünecek babam yaşarken annemin acısı tazeyken böyle konuşanda kendine çeki düzen versin demeniz lazım kardeş olarak

Baba ne diyor? Hayattayken neden böyle bir işe girmiş ki. Kaç ev var şimdi toplamda. Ortak alın dediği ev için mi verildi o para. Karışık anlatmışsınız.
Anladigim kadari ile kızlar hak talep etmemis.Babasının oturdugu ve erkek kardesin oturdugu 2 daire mevcut.
Kardes kendi oturdugu daire icin 75 bin ödeme yapmıs.Geri kalan rakam ödenmemis ve abisi günümüzde TLmiz pul oldugundan o rakami istemeyip tekrardan mülklerden hak talep ediyor.

Evet farkındayım karışık oldu. Babam demas hastası hiç birşey bilmiyor.Çocuklarımda evi olsun demiş.2 daire var toplam. Evet ortak alınan ev için verdi para kardeşim.

Dairenin biri babamın üzerine,diğeri kardeşim kredi kullandığı için üzerine almak zorunda kaldı.
ev için para verenin hakkı tam olarak geri verildi mi
ev değerlendi daha fazla para isterim mi diyor o sayın açgözlü kardeş

Kızlar haklarından feragat ettiği ,diğer daire de abisine kredi çeken kardeşin üzerine olduğuna göre,büyük abi babanızın oturdugu evden mi hak istiyor? Eğer anladıgım gibiyse tapuyu üzerine alan kardeş ödemenin kalan kısımın kızlara yapar,abi de su an babanın üstüne olan evden pay alır.
Baska da hiçbirşey yapamaz

Dairenin biri babamın üzerine,diğeri kardeşim kredi kullandığı için üzerine almak zorunda kaldı.
Kardesiniz kac sene önce ödeme yaptı abinize?
Geri kalan borcunu günümüz sartlarindaki rakama esdeger güncelleyebilir.Abinizin baba tapusu olan daireden hakkı var ama zaten.Oradan her türlü alacak.

Back
X