Miras adı altında

Anladigim kadari ile kızlar hak talep etmemis.Babasının oturdugu ve erkek kardesin oturdugu 2 daire mevcut.
Kardes kendi oturdugu daire icin 75 bin ödeme yapmıs.Geri kalan rakam ödenmemis ve abisi günümüzde TLmiz pul oldugundan o rakami istemeyip tekrardan mülklerden hak talep ediyor.
Babam zaten sağlığını kaybetmeden önce dedi benim oturduğum daire kızların. Herkeste biliyor evet tl pul olduğu için daha fazla istiyor.

Evet farkındayım karışık oldu. Babam demas hastası hiç birşey bilmiyor.Çocuklarımda evi olsun demiş.2 daire var toplam. Evet ortak alınan ev için verdi para kardeşim.
Ortak alınan ev nerden çıktı peki? Müteahhit 2 daire verip üçüncüsü için para mı istedi yoksa bambaşka bir yerde mi? Paraları yoksa neden ev aldılar. 2 erkek kardeşmiş zaten kızlara vermeyi düşünen yok. Anne baba vefat edince birer daire düşecekmiş ikisine. İşleri karıştırmışlar yok yere.
Abinizin derdi miras için hak talep etme durumunuz mu acaba? 75 bini küçümsüyor kendisi de 150sini vermiş anladığım kadarıyla. O zaman evin güncel değerini yine ikiye bölüp verdikleri miktarları düşsünler 🤷🏻‍♀️

Babanız erken evlat düşkünü sanırım ama utanmadan kızı ile mi yaşıyor? Yanlış mı anladım? Kızlara bir şey yok yani öyle mi?
Hayır hayır babam aksine evlat ayrımı yapmaz.oturduğu daire kızlarımın dedi iki kaedeş anlaşamadı büyük abimde babamın evine ortak olmak istiyor ve yasa gereği olucakta anlaşamazlarsa

Babam zaten sağlığını kaybetmeden önce dedi benim oturduğum daire kızların. Herkeste biliyor evet tl pul olduğu için daha fazla istiyor.
Allah babanıza sağlık ömür versin lakin baştan hata etmiş, oturduğum ev kızların sözünün kanunen hiçbir hükmü yok, madem 2 daire var ikisini de kendi üzerine yapacaktı, vefatı halinde 5 kardeş bölüşecektiniz.

Şimdi işler karışmış, bir daire baba üzerine diğeri kardeş üzerine, büyük olan eskiden aldığı 75 bin lira bir yana, evlerin güncel fiyatı üzerinden pay istiyor, baba ölmeden mezara konup miras kavgasına girilmiş, Allah gecinden versin bir de ölse kardeşler arası miras kıyameti kopar.

Hayır hayır babam aksine evlat ayrımı yapmaz.oturduğu daire kızlarımın dedi iki kaedeş anlaşamadı büyük abimde babamın evine ortak olmak istiyor ve yasa gereği olucakta anlaşamazlarsa
kardeşiniz evi satsın tam olarak yarısını versin mi istiyor aslında o beklentisi olan ? o ev 2 erkek kardeşinmiş ya verdiğim kadar parayı geri verip kurtulamazsın mal değerli diyor sanırım

3 kız bir eve 2 erkek bir eve ;) ayırım yapılmış en baştan zaten

Tapuyu sözlü olarak söylemis ve ailede baba vasiyeti ile hareket edecek kisiler göremedim ben acıkcası.Kardesiniz güncel borcunu 3 sene önceki rakamlari baz alarak ödememeli.Dovize endeksli yapabilir.
Kardesinizin önceki verdigi rakama söz edemez abiniz o rakami o dönemde degerlendirmistir her türlü.Dedigim gibi baba tapusu olan daireden de hakkını alır.Kızlarin hakkını da sizler ona devretmediginiz sürece alamaz zaten.
Anne babaya bakmadigi icin haktan az alma ya da hic almama durumu zaten vicdana kalmıstır.Kanunen alacak yani.

Ortak alınan ev nerden çıktı peki? Müteahhit 2 daire verip üçüncüsü için para mı istedi yoksa bambaşka bir yerde mi? Paraları yoksa neden ev aldılar. 2 erkek kardeşmiş zaten kızlara vermeyi düşünen yok. Anne baba vefat edince birer daire düşecekmiş ikisine. İşleri karıştırmışlar yok yere.
Abinizin derdi miras için hak talep etme durumunuz mu acaba? 75 bini küçümsüyor kendisi de 150sini vermiş anladığım kadarıyla. O zaman evin güncel değerini yine ikiye bölüp verdikleri miktarları düşsünler 🤷🏻‍♀️
Mütahit 2 daire verdi, babamda dediki aynı binadan bi tanede alın beraber ödeyin.Bunlar yanaşmadı. Kızlarada babamın oturduğu ev kalıcaktı ama karıştı herşey.

E iyi de o zaman abiniz gerçekten mağdur oluyor. Hem paranın çoğunu verdiği halde tapu onda değil hem de diğer ev kızların deniyor. Başta biri benim biri birinizin diğerini de para verip alın deyince 3 ev var sanmıştım ben. Abinizin yasal olarak babanızın üstündeki tek evde hakkı var sadece. Para kime ödendi bir de? Cidden çok karışık o kısım 😄😄

kardeşiniz evi satsın tam olarak yarısını versin mi istiyor aslında o beklentisi olan ? o ev 2 erkek kardeşinmiş ya verdiğim kadar parayı geri verip kurtulamazsın mal değerli diyor sanırım

3 kız bir eve 2 erkek bir eve :KK66: ayırım yapılmış en baştan zaten
Bugünün değerini istiyor evet.

Mütahit 2 daire verdi, babamda dediki aynı binadan bi tanede alın beraber ödeyin.Bunlar yanaşmadı. Kızlarada babamın oturduğu ev kalıcaktı ama karıştı herşey.
Yani 2 evde babanızın üstüne mi? Babanızın üstüneyse abinize neden para verildi?
Konuyu hem karışık anlatıyorsunuz hem de özür dilerim ama iş bilmezlik yüzünden boşu boşuna sağ olan babanızın evleri için olmadık paralar ödeniyor.

E iyi de o zaman abiniz gerçekten mağdur oluyor. Hem paranın çoğunu verdiği halde tapu onda değil hem de diğer ev kızların deniyor. Başta biri benim biri birinizin diğerini de para verip alın deyince 3 ev var sanmıştım ben. Abinizin yasal olarak babanızın üstündeki tek evde hakkı var sadece. Para kime ödendi bir de? Cidden çok karışık o kısım 😄😄
Bende gülüyorum şu an😂😂Karıştı iyice yeniden konu açıcam detaylı😂

evin biri kardeşin üstüne kredi çektiği için mecburen onun üstüne oluyor

diğeri de babanın üstüne

Bu babalar niye erkek çocuklarını sadece evlat olarak görüyor anlamıyorum . Küçük kardesinize ve onun eşine yazık değil mi onlar bakmış . Keşke o iki evin parası bir yere verilseydi de anne babanizla birileri ilgilenseydi . Bu şekilde haksızlık yapılınca o mal kimseye yaramıyor

5 kardeşler bu cepte, müteahhit babasına 2 daire vermiş bu da cepte, oğullarına kredi çekip bir daire daha alın, benim oturduğum ev kızların olsun, kredi çektiğiniz daireyle müteahhitin verdiği diğer daire sizlerin olsun demiş, oğlanlar kredi çekip 3. daireyi alma işinde anlaşamamış, bunun yerine büyük oğul küçük oğula sen babamın dairesinde parasız oturuyorsun, dairenin yarı parasını bana öde demiş, küçük oğul kredi çekmiş ama çektiği kredi o zamanlar dairenin yarı parası kadar değil 4’te 1 kadarıymış (dairenin değerinin 4’te 1’i)kalanını borcum bitince öderim demiş, şimdi büyük oğlan hem daha fazla para istiyormuş hem de babasının oturduğu evden de hak istiyormuş, ben böyle anladım🙄

Konu sahibi mevzu böyle mi değilse tam olarak anlatırsanız ona göre yorum yaparız lakin bir gerçek var ki babanızın ölümü halinde vay halinize, çok büyük miras kavgası çıkacak.

Son düzenleme:
Tüm çocuklar eşit hak alır. Neyse o sen 50 al sen 75 al böyle bir muhabbet olamaz. Herkese 5'se 5 atiyorum...ne eksik ne fazla

Back
X