• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras meselesi

Esinizin annesi kardesi yok mu? Var ise zaten miras su anda da o kisilerle bolusuluyor. Herkesin pay orani belli. Esinizin pay orani vefat halinde size ve cocuklariniza kalir,tekrar ailesine verilmez
muhtemelen herkese eşit sekilde birer ev verilmistir esime ev kaldi dedigine göre

Eşinin vefatı düşünmüyor. Eşinin ailesinin amacını, planlarını anlamaya çalışıyor.

daha 1 hafta önce cenazemiz oldu diye hassasım belki bilemedim, onlarında şu an acılarını yaşamaktan başka planları yoktur bence. olduki planları var hiç emeğinin geçmediği bir şey hakkında karşı taraf plan yapsa ne olacak ki. ben bu miras konularında bu kadar karışılmaması gerektiğini düşünüyorum. eşinin kendi kök ailesi ile meselesi. arkadaşınızı hiç ilgilendirmez.

daha 1 hafta önce cenazemiz oldu diye hassasım belki bilemedim, onlarında şu an acılarını yaşamaktan başka planları yoktur bence. olduki planları var hiç emeğinin geçmediği bir şey hakkında karşı taraf plan yapsa ne olacak ki. ben bu miras konularında bu kadar karışılmaması gerektiğini düşünüyorum. eşinin kendi kök ailesi ile meselesi. arkadaşınızı hiç ilgilendirmez.
Hanımefendi ortada ölen kimse yok. Arkadaşımın eşinin ailesi evi sattırmamak için direniyor ve bi takım sorunlardan dolayı arkadaşım neyin peşinde olduklarını anlamaya çalışıyor. Yani eşinin ölmesini falan istemiyor.

Evet olabilir
İlginc geldi konu, insan bilir yani mirascilarini.
mirasin kalma sekline gore durum bazen degisebiliyor.
mesela baba sagken ogluna bir ev vermisse diger cocuklara bir ayrimcilik soz konusu olduysa mahkeme yoluyla haklarini isteyip alabiliyorlar 10 sene icerisinde o evden de paylarini

Dedem öldüğünde halamlar babaanneme bakmadılar. Bir amca baktı biraz. Annemlerle akrabalar, diğer dedeme getirdiler falan. Babanne öldü , 3'ü için yemek verilirken halamlar kavga etmeye başladılar miras için 🙂 annem; çok ayıp,3 gün olmuş öz anneniz öleli kavga ediyorsunuz dedi . Napalım ölmüş gitmiş hakkımızı aramayalım mı dediler. Yani konu sahibinin arkadaşının evinde de her türlü ekşın dönüyor olabilir şu an.

Eşe ve varsa çocuklarına kalır. Ailesi zaten payını aldığı için mirasçı olmaz.

Konuyu detayli anlatırsanız daha net bilgi alirsiniz
Es kisisi tek cocuk mu?
Annesi yasiyor mu?
Mirasta sadece tek bir ev mi vardi?
Arkadasinizin cocuklari var mi ?

Merhaba arkadaşlar. Bu soruyu arkadaşım için soruyorum. Eşimin babası vefat etti eşime babasından ev kaldı miras. Şimdi eşimin vefatı durumun da ev miras olarak yalnızca bana mı geçiyor yoksa kendi ailesinin de hakkı var mı bu evde?

Bahsi geçen evin tapusu kimin üstüne?

Tapu kimin adınaysa miras o kişinin eş ve çocuklarına gider, çok basit bir hesap. Ölmeden önce "şu ev şu oğlanın" denerek sözle bırakılan miras için konuşuyorsunuz gibi geldi, öyle bir durumda eşiniz o evin mirasçılarından biridir, eşiniz ölürse siz hisseli tapunun ortağı olursunuz sadece.

Net bilgi verirseniz net cevap alırsınız, böyle her şey muğlak.

Tapu mühim :)

Hanımefendi ortada ölen kimse yok. Arkadaşımın eşinin ailesi evi sattırmamak için direniyor ve bi takım sorunlardan dolayı arkadaşım neyin peşinde olduklarını anlamaya çalışıyor. Yani eşinin ölmesini falan istemiyor.
Ev mirasta olan tek bir ev mi? Duzgun yazmiyorsunuz kimse bir sey anlamiyor. Konunuzu duzenleseniz daha iyi yorumlardik.

"hanımefendi" ölü derken kayınpederden bahsediyorum. ne zaman olduğunu yazmamışsınız. 3 cümleyle konu yazıyorsunuz, varsayımlarımız üzerinden bizi azarlıyorsunuz. detaylı yazın konuyu o zaman.

Back
X