- 13 Şubat 2020
- 1.093
- 2.574
- 83
- Konu Sahibi sonkafautucu
Çocuk yoksa gelin ve damata miras yok diye biliyorum. Neden insanlar gelin yada damata mal versin ki? Torun yada çocuğuna verir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba arkadaşlar. Bu soruyu arkadaşım için soruyorum. Eşimin babası vefat etti eşime babasından ev kaldı miras. Şimdi eşimin vefatı durumun da ev miras olarak yalnızca bana mı geçiyor yoksa kendi ailesinin de hakkı var mı bu evde?
Hanımefendi ortada ölen kimse yok. Arkadaşımın eşinin ailesi evi sattırmamak için direniyor ve bi takım sorunlardan dolayı arkadaşım neyin peşinde olduklarını anlamaya çalışıyor. Yani eşinin ölmesini falan istemiyor.
Dedem vefat ettiginde mirasin 3 te 1 i babanneme 3 te 2 side 8 cocuga bolundu yani cocuklara daha fazla pay verilmiyor maalesefeşinizden size kalır varsa cocuklariniz sizden daha buyuk pay alirlar
3 te 1 ese 3 te 2 tum cocuklara verilirYuzde 75 cocuklara yüzde 25 i eşe kalır. Yani evliyse ust soya miras kalmaz
Eger tapuda sattim deyip miktarini belirtmisse eger kimse hak idda edemez yani mirasimiz diyemez para talep edemezmirasin kalma sekline gore durum bazen degisebiliyor.
mesela baba sagken ogluna bir ev vermisse diger cocuklara bir ayrimcilik soz konusu olduysa mahkeme yoluyla haklarini isteyip alabiliyorlar 10 sene icerisinde o evden de paylarini
Ah ah rahmetli ninem ölünce dayimin esi ölmeden once 1 yuzuk bozdurmus 1 tl ben harcadim demis cenazeden sonraDedem öldüğünde halamlar babaanneme bakmadılar. Bir amca baktı biraz. Annemlerle akrabalar, diğer dedeme getirdiler falan. Babanne öldü , 3'ü için yemek verilirken halamlar kavga etmeye başladılar miras içinannem; çok ayıp,3 gün olmuş öz anneniz öleli kavga ediyorsunuz dedi . Napalım ölmüş gitmiş hakkımızı aramayalım mı dediler. Yani konu sahibinin arkadaşının evinde de her türlü ekşın dönüyor olabilir şu an.
1000 tl olacak oDedem vefat ettiginde mirasin 3 te 1 i babanneme 3 te 2 side 8 cocuga bolundu yani cocuklara daha fazla pay verilmiyor maalesef
3 te 1 ese 3 te 2 tum cocuklara verilir
Eger tapuda sattim deyip miktarini belirtmisse eger kimse hak idda edemez yani mirasimiz diyemez para talep edemez
Ah ah rahmetli ninem ölünce dayimin esi ölmeden once 1 yuzuk bozdurmus 1 tl ben harcadim demis cenazeden sonra
Annemde hesap kitap isini cok sever asla ihmal etmez
Defteri alip gidip sunu sunu yaptik kim ne harcadi deyince yuzuk parasi uctu gitti dayimin sadece 200 tl harcamis ve anneme 350 tl de borclu olarak cikmis hesabin icinden yani kimse demesin sunu yaptik bunu yaptik buyuk yengem de aylarca bizde duruyordu yok efenim eve dogalgaz cektirecektik ölmeseydi falan filan e millete iyi olduklarini gostermek amac ama millet icin yapma Allah rizasi icin yap
Edit : kimse inanmadi zaten gelinlere
8 kişiye bölündüğü için az pay kalmış. 2 3 çocuk olsaydı tersi olurdu. Her zaman evlat eşten daha çok pay alır. Eş mirastan 3/1 hakka sahip1000 tl olacak o
3 te 2 dediginiz pay 3 te 1 den buyuk zaten ?Dedem vefat ettiginde mirasin 3 te 1 i babanneme 3 te 2 side 8 cocuga bolundu yani cocuklara daha fazla pay verilmiyor maalesef
3 te 1 ese 3 te 2 tum cocuklara verilir
Eger tapuda sattim deyip miktarini belirtmisse eger kimse hak idda edemez yani mirasimiz diyemez para talep edemez
Ah ah rahmetli ninem ölünce dayimin esi ölmeden once 1 yuzuk bozdurmus 1 tl ben harcadim demis cenazeden sonra
Annemde hesap kitap isini cok sever asla ihmal etmez
Defteri alip gidip sunu sunu yaptik kim ne harcadi deyince yuzuk parasi uctu gitti dayimin sadece 200 tl harcamis ve anneme 350 tl de borclu olarak cikmis hesabin icinden yani kimse demesin sunu yaptik bunu yaptik buyuk yengem de aylarca bizde duruyordu yok efenim eve dogalgaz cektirecektik ölmeseydi falan filan e millete iyi olduklarini gostermek amac ama millet icin yapma Allah rizasi icin yap
Edit : kimse inanmadi zaten gelinlere
8 kişiye bölündüğü için az pay kalmış. 2 3 çocuk olsaydı tersi olurdu. Her zaman evlat eşten daha çok pay alır. Eş mirastan 3/1 hakka sahip
Evet yazip okuduktan sonra fark ettim3 te 2 dediginiz pay 3 te 1 den buyuk zaten ?