Miras

Avukatlar miras davalarında çok para istiyorlarmis maldan 1 pay kadar istiyor ve malın hepsini mezat a sokup yok pahasına kendi yakınlarına aldiriyorlarmis hepsi için söylemiyorum bunu da 1 avukatın ağzından duydum.

maldan kastınız tarla mı ?
benim bildiğim tarlalar gayet ilana çıkıyor o bölgede ve gelip hakkını veren alıyor.
o 1 avukat kendi tiynetsizliğini anlatmış olabilir.
ha miras yüklü ve dava çok uzun ise elbette avukatın aldığı miktar da yüksek olacaktır.
sonuçta sizin yapamayacağınız işi yapıyor.

Yok annem mesela bize bir miktar para verdirip diğer malları bize imza verdirip oğullarının üzerine müşterek çıkarmayı planlıyordu. Ablam lar razı olmayınca kaldi yapamadı ama acayip bir psikolojik baskı yapıyor. Eve gelmemizi istemediğini söyledi. Annelik hakkından tutunda bizi paragöz olmak la suçlamaya kadar....bi sürü sey

İnanın sabah evden çıkmadan size yazacağım cevapta “Size paragöz diyecek ama siz malımızı elinizle vermedikçe hiçbirşey de yapamayacak” diye yazacaktım.

Öncelikle artık anneye tam bağlı bir çocuk veya parasal olarak bağlı biri değilsiniz. Dolayısıyla artık üstünüzdeki gücü çok sınırlı. Genelde baskıcı anne babalar eskisi gibi güçlü olduklarını sanabilirler, ancak bu durum kısa sürer. Dikkat edin konuşmaya bile tenezzül etmediği ablalarınız onu engellemiş.

Paragöz lafına gelince... artık evlisiniz daha önemlisi çocuğunuz var. Abiler-anne falan laf söylediğinde tek diyeceğiniz şey şu: “Ben çocuklarımın rızkınıdan vazgeçemem, onlara kıyamam.” Her yerde çocuk çocuk diye diye susturun. Merak etmeyin sesleri kesilecek.

Eğer miraslar tarla ise iki yolunuz var:
1) Eğer tarlalar şehre çok çok uzaksa, imar ufukta görünmüyorsa ve o tarlaları ekip biçmiyorsanız değerinden abilere satabilirsiniz. Veya ürün için pay isteyebilirsiniz. Kiralanabilir de.
2) Yok imar belki 10-20 yıla gelir diyorsanız ne olursa olsun o tarlaları elinizde tutun.

Çocuğun rızkı derken drama yapmıyorum burada gerçekten öyle. Tarla ekip biçmiyorsanız uzun vadeli yatırımdır, bir statüsü değişse değeri korkunç artar. Çocuğunuzun yaşamı cidden değişebilir.

Bırakın annenin erkek aşkını, gerçekten erkek odaklı düşünse damatlardan da görüş sorması gerekirdi. Kıza mal verilmeyen beldelerde herkes öyle yapıyor, damatlar o yüzden bu duruma itiraz etmiyor. Sizde ise öyle böyle bir durum yok.

Avukatın yok mezata gider lafına ise sağlam güldüm. Kaç kere böyle mahkeme ile uğraştık, hakim malı böldürür sadece, oturup düşük fiyata size zorla sattırmaz. 😂 Mezat meselesi borç olduğunda icralık malların satışında geçerlidir.

Söze nasıl başlayacağım bilmiyorum biz 6 kardeşiz 3 kız 3 erkek babadan kalan miras var annem sağ ve paylaşımı o yapti ve yaptığı paylaşım hiç adil değil kızlara 1 iken oğullarına 4 vermek istiyor annem diye sesimi çıkarmak istemedim ama vicdanım hiç rahat değil kardeşlerinin durumu yok diyor vicdan azabı çekiyorum ben çalışmıyorum bu arada evliyim ve eşimin eline bakiyorum malesef ve bu duruma da çok üzülüyorum. Anneme çok kırgınım sizce ben haksız mıyım..
annenize dava açabilirsiniz hakkınızı almak için bu ayıp değil eski kafayı bırakıp adil davranmak varken erkekleri üstün görüp paylaştırmak nedir

Anneniz de sizin gibi mirasçı ve miras payı 1/4. Sizin zaten yasal haklarınız mevcut. Kimse sizin payınızı rızanız dışında gaspedemez. Eğer çocuklarınız varsa lütfen onların da hakkını düşünerek yasal hakkınızı kimseye vermeyin.Psikolojik baskıya boyun eğmeyin. Siz duygusal davranıp istemeden de hakkınızı devrederseniz gene kimseye yaranamazsınız.Yani bu ülkenin şu an hala erkek egemen olmasında maalesef kadınların payı çok.Erkekleri yetiştiren de kadınlar. Aklım almıyor benim bir kadın kendi öz kızlarına nasıl bu haksızlığı yapmaya çalışır? Başınıza bir şey gelse siz miras payınız verseniz de kimse yanınızda olmaz emin olun. Yanınızda olacak insan da miras için bunu yapmaz zaten.

21 eklemişsin adına. Bu konuya dünden beri görüp görüp girmiyorum böyle bisey çıkacağı belliydi... Sen o 1 payın da bizim orda verilmediğini biliyorsun bacım dimi. Ama bunları değiştirmenin vakti geldi. Mücadele et ! Hukuk yanında yeter ki savaşmak iste ! Adaletsiz hissetmekten bile utanır hale getirmişler ne kadar acı bi durum ya ! Neymiş abilerin o zaman kusermis mal için küsecek abi gitsin ta anasının a....
Beni anlıyorsunuz tam da söylediğiniz gibi buralarda gelin olmakta zor bilirsiniz gerçekten en çokta kadin kadının düşmanı bu hayatta hepsi çektiğini n bin mislini çektirme derdinde şunu da anladım insan karşıdakini en çok neyle sucluyorsa aslinda kendin de de o şikayet ettiği şeyden var.insan kendi kızını böyle degersizlestirir se başkası ne yapar nasıl davranır.annesinin bile sevmediği çocuğu başkası sever değer verir mi? Çocuklarım kucuk eğitimli biriyim biraz buyurlerse kendi ayaklarım üstünde de durabilirim. Ama sanirim şuan için bi köşeye çekilip izlemek gerek dereyi geçene kadar

Söze nasıl başlayacağım bilmiyorum biz 6 kardeşiz 3 kız 3 erkek babadan kalan miras var annem sağ ve paylaşımı o yapti ve yaptığı paylaşım hiç adil değil kızlara 1 iken oğullarına 4 vermek istiyor annem diye sesimi çıkarmak istemedim ama vicdanım hiç rahat değil kardeşlerinin durumu yok diyor vicdan azabı çekiyorum ben çalışmıyorum bu arada evliyim ve eşimin eline bakiyorum malesef ve bu duruma da çok üzülüyorum. Anneme çok kırgınım sizce ben haksız mıyım..
Haklısın hakkını da söke söke all.

Bu miras değil paylaşım istediği gibi yapma hakkı var evet adil değil ama maalesef yapacak bir şey üzülecek bir durum yok yanlış anlamayın ama evli olup eş eline bakmak sizin tercihiniz sizin hayatınız siz bunu yaparken kendinize acımıyorsanız annenize kırılma hakkınız yok
İyi de baba rahmetli olmuş..kanuni olarak babadan kalan tüm mal annenin değil ki!Sonuçta konu sahibi de tıpkı daha fazla pay verilmek istenen erkek kardeşler gibi o babanın evladıydı.

Avukatlar miras davalarında çok para istiyorlarmis maldan 1 pay kadar istiyor ve malın hepsini mezat a sokup yok pahasına kendi yakınlarına aldiriyorlarmis hepsi için söylemiyorum bunu da 1 avukatın ağzından duydum.
Bu tüm malların yok pahasına elden gitmesi korkusu neden sizin hakkınızı yemek isteyen kardeşlerinizde..annenizde yok peki?

Bide annen paragoz dermis.. degilse diger kardeslerin hakkinizi versinler madem.. esit olsun derler evet Ama fazla
Verseler itiraz etmez erkekler. Yeminle
Herkes o kadar bencil adaletsiz olmuski

ben olsam bireysel hareket etmem, 3 kızmışsınız, kız kardeşlerinizle ortak hareket edin.

Eşit olsun diyorlar ama fazladan gelirse de hayır demezler..Bu onların islerine geliyor

Aslında bu tavırları sizin için iyi.
Demek ki 3 kız kardeş “Biz imzalamıyoruz, hukuka uygun gidelim, evlatlarımız var” deseniz kabullenip yerlerine oturacaklar. Annenizin yaptığı gibi küsme tavırları olmayacak, üzerinizde sosyal baskıları yok.
“Onlar da eşit olsun diyor” diye varsayabilirsiniz. 😊

Oturup sizin hakkınızı korumak için anneyle kavga etmelerini beklemeyin, öyle adaletli adamların sayısı çok az. Susmaları yeter de artar bile.

Ailevi açıdan (hukuki açıdan zaten sonuna kadar hakkınız da) mirası istemek ciddi bir sıkıntı yaratmayacak gibi görünüyor. Ablalar sizin yanınızda, abiler nötr, anneniz de yanında kimse olmayınca ister istemez kabullenmek zorunda kalacak. Konumunuz gayet iyi.

O paylasim gecerli degil bildigim kadariyla devlet paylasim yapiyor

Mal babadan kaldiysa zaten tapulu biseyse annenizde sahip degil mirasci konumunda oldugu icin hic bir sey yapamaz .hic bisey imzalamayin . Kiz kardeslerinizle ortak hareket esin erkek kardeskere annemin boyle bir plani var hic heveslenmeyin mesaji verin oldu bitti

Kendi isteğinizle devrederken imza atmanız gerek miyor mu?Yasal olarak esit bölünecek ya,atmayın imza.

Anlaşmazlık olan mal ihaleye sokulup satılıp para olarak aile bireylerinin banka hesaplarına yatirilirmis ve yapılan ihaleyi de takip etmezseniz ucuza kapatiyorlarmis.bu ülkede hukuk vardi da ben mi güvenmiyorum kimi kime şikayet edebilirsiniz de sonuç alabilsin iz ben şu yaşıma kadar tek bir adil karar görmedim siz gördünüz mü? Katiller bile tutuklanmiyorken,uyuşturucu baronları ........neyse gerisini getirmiyorum anlayan anladı..
Siz sıralamayı yanlış biliyorsunuz.
Babanız vefat etmiş Allah rahmet eylesin sizlere de sabırlar diliyorum, babanızın vefatı sonrası önce babanızın ölüm ilamıyla gidip noterden veraset ilamı çıkarıyorsunuz, bu ilamı varislerden birinin çıkarması yeterli.
Veraset ilamında ölenin adı soyadı ve mirasçılarının adı soyadı, ayrıca miras payları yazar.
Babanızndan kalan malların 4'te 1'i annenize, 4'te 3'ünün sizlere taksim edildiği yazar, veraset ilamı çıkınca tüm mirasçılar toplanıp veraset intikal vergi dairesine gidip babanıza ait tüm malların yazacağınız formu dolduracaksınız, ev araba tarla arsa vs.
Oradan size bir belge verecekler, bu belgeyle malların kayıtlı olduğu tapuya gidip hepiniz payınız oranında sizin adınıza kayıtlı tapularınızı alıyorsunuz olay bitiyor.

Babanızın bankada parası varsa, arabası bağı bahçesi, evi tarlası arsası varsa siz onay vermedikçe 3. şahıslara satamazlar.

Sizin bahsettiğiniz mahkeme izaleyi şuyu davası, izaleyi şuyu 2 şekilde açılır, biri miras mallarını satmak, diğeri miras kalan taşınır taşınmaz malların bölüşülmesi için.

Eğer anneniz ve kardeşleriniz malları paylaşmak istemiyorsa, sulh hukuk mahkemesine gidip babanızdan kalan malların paylaştırılması talebinde bulunarak dava açabilirsiniz, satış değil kanuni paylaşım hakkı için dava açarsınız.
Mahkeme hepinize malları bölüştürür.

Hiçbirini yapamam diyorsanız asla ailenize hiçbir şey için vekaletname vermeyin, hiçbir şeye imza atmayın.

Kanunen şu an babanızın tüm mallarına mirasçısınız ve sizin imzanız olmadan anneniz diğer kardeşlerinize malları istediği gibi bölüştüremez, satamaz, tapularını kardeşleriniz veya 3. şahısların üzerine devredemez.

Anneniz ve diğer kardeşleriniz ne kadar mirasçıysa siz de o kadar mirasçısınız, anneniz eş olması nedeniyle sadece aile konutu olarak oturduğu ve ikameti olan evde ölene kadar söz hakkına sahip, diğer malları biriniz dahi satmak istese mahkeme kararıyla dahi olsa satılır.

Back
X