Yok annem mesela bize bir miktar para verdirip diğer malları bize imza verdirip oğullarının üzerine müşterek çıkarmayı planlıyordu. Ablam lar razı olmayınca kaldi yapamadı ama acayip bir psikolojik baskı yapıyor. Eve gelmemizi istemediğini söyledi. Annelik hakkından tutunda bizi paragöz olmak la suçlamaya kadar....bi sürü sey
İnanın sabah evden çıkmadan size yazacağım cevapta “Size paragöz diyecek ama siz malımızı elinizle vermedikçe hiçbirşey de yapamayacak” diye yazacaktım.
Öncelikle artık anneye tam bağlı bir çocuk veya parasal olarak bağlı biri değilsiniz. Dolayısıyla artık üstünüzdeki gücü çok sınırlı. Genelde baskıcı anne babalar eskisi gibi güçlü olduklarını sanabilirler, ancak bu durum kısa sürer. Dikkat edin konuşmaya bile tenezzül etmediği ablalarınız onu engellemiş.
Paragöz lafına gelince... artık evlisiniz daha önemlisi çocuğunuz var. Abiler-anne falan laf söylediğinde tek diyeceğiniz şey şu: “Ben çocuklarımın rızkınıdan vazgeçemem, onlara kıyamam.” Her yerde çocuk çocuk diye diye susturun. Merak etmeyin sesleri kesilecek.
Eğer miraslar tarla ise iki yolunuz var:
1) Eğer tarlalar şehre çok çok uzaksa, imar ufukta görünmüyorsa ve o tarlaları ekip biçmiyorsanız değerinden abilere satabilirsiniz. Veya ürün için pay isteyebilirsiniz. Kiralanabilir de.
2) Yok imar belki 10-20 yıla gelir diyorsanız ne olursa olsun o tarlaları elinizde tutun.
Çocuğun rızkı derken drama yapmıyorum burada gerçekten öyle. Tarla ekip biçmiyorsanız uzun vadeli yatırımdır, bir statüsü değişse değeri korkunç artar. Çocuğunuzun yaşamı cidden değişebilir.
Bırakın annenin erkek aşkını, gerçekten erkek odaklı düşünse damatlardan da görüş sorması gerekirdi. Kıza mal verilmeyen beldelerde herkes öyle yapıyor, damatlar o yüzden bu duruma itiraz etmiyor. Sizde ise öyle böyle bir durum yok.
Avukatın yok mezata gider lafına ise sağlam güldüm. Kaç kere böyle mahkeme ile uğraştık, hakim malı böldürür sadece, oturup düşük fiyata size zorla sattırmaz.

Mezat meselesi borç olduğunda icralık malların satışında geçerlidir.