Ne münasebet ya?? Ne vicdani yapıyorsun? Annen vicdan yapsın evlat ayırıyor, ç.ke tapıyor diye

asla izin verme. Gerekirse kavga çıkar, ölüm hak miras helal derler. Benim baba tarafinda da biz hariç tüm erkekler köyde yaşayıp bahçe işlerini yapiyorlardi. Bu sebeple , her şeyi biz yapiyoruz- kızlar zaten hepsi başka şehirde vs vs diye uyanıklık yapmaya çalıştılar. Benim annem (ki bu sistemde babama yani bize daha çok bahce düşeceği halde) gitti oraya, kavgasını çıkarttı, kızların hakkını aldı. O gün zaten kızlar ölüm acisıyla ,kimsesizlikle susmuslar. Bir de geride kalanlarla kötü olmayalım diye. Ama annem haklarını savundu ve Şimdi dönüşümlü olarak her sene kızlardan biri ürünleri alıyor,birkaç senede bir iyi bir kazanç sağlıyor. O parayla geçimlerine katkı sagliyorlar, çocuklarını evlendirdiler... Susup otursaydi herkes kimseye zırnık dusmeyecekti.
Yani sakın susma. Gerekirse her biriyle kavga et ,hakkını helal etmediğini söyle, mahkemeye gideceğini bildir ama hakkını al. Bu sadece senin değil COCUKLARİNİN da hakkı. Hadi kendin eziklendin,ses çıkaramadın, neden cocuklarinin hakkını yiyesin?
Valla ben kendi aileme neyi varsa satıp yesin,güzel tatiller yapsin,yaşlılığıni keyifli yaşasın diye salık veririm. Cidden Allah uzun ömür versin,bir kuruş bile kalmasa bana hiç önemli değil,onlar güzel yaşayıp kimseye muhtaç olmasınlar yeter. Ama benim de hakkım olan bir arsayı, bilmemneyi sırf eziklikten, korkudan elleriyle dayilarima amcalarima verseydiler gerçekten Cook sinirlerdim.
Sakın sakin izin vermeyin. Hak hukuk vs vs de de tek haklı sizsiniz. Siz demiyorsunuz ki bana beş ona bir versinler diye. Herkese eşit dağıtım lazım .
Ayrıca mal dağılımını anneniz yapamaz ki. Babanın malından anneye 1/4 kalir, kalanı 3/4 tüm çocuklara bölünür. Anneniz saçma sapan konuşmasın hakkı bile olmayan konularda