- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
- Konu Sahibi ilginchakkatenn
-
Anne babayla konusmuyor ama neden kıme Gore hayırsız evlat kıme Gore degıl bu forumda kocasından dayak yiyip babasının evine sıgınan Ordan da atılan ne kadınlar gorduk evlat hayırsız sa bile bu anne babadan aldıgı terbiye ve gençlere bagli. Bende anne babamla gorusmuyoruz babam hıc bakmadı Ikı defa gordum annem koca degıstırmekten bizi hıc umursamadı sımdı bir evı var son evlılıgınden olan ogluna bırakmak ıcın bınbır takla attı once avukata sormus mıras reddi yok demıs sonra yıllarca bizi aramayan kadın bizden imza istedi bızde vermedik bize hıc bakmadı sefil buyuduk tek okuduk tek evlendik bende ılerde ona bakmıcam pekı soyler mısınız burda suclu ablalarım ve ben mıyızBen daha farklı düşünüyorum
anne babasına hayrı dokunmayan, hasta olduklarında nereye kaçacağını şaşırıp bir bardak su vermeyen insanların ölünce hani benim mirastan hakkım diye en önde koşmalarını çok yüzsüzce buluyorum
Senelerce ailenle konuşmuyorsan onların malında da gözün olmasın bir zahmet
Sizi anlıyorum aileleriyle konuşmayan evlatların tamamınıda suçlamıyorumAnne babayla konusmuyor ama neden kıme Gore hayırsız evlat kıme Gore degıl bu forumda kocasından dayak yiyip babasının evine sıgınan Ordan da atılan ne kadınlar gorduk evlat hayırsız sa bile bu anne babadan aldıgı terbiye ve gençlere bagli. Bende anne babamla gorusmuyoruz babam hıc bakmadı Ikı defa gordum annem koca degıstırmekten bizi hıc umursamadı sımdı bir evı var son evlılıgınden olan ogluna bırakmak ıcın bınbır takla attı once avukata sormus mıras reddi yok demıs sonra yıllarca bizi aramayan kadın bizden imza istedi bızde vermedik bize hıc bakmadı sefil buyuduk tek okuduk tek evlendik bende ılerde ona bakmıcam pekı soyler mısınız burda suclu ablalarım ve ben mıyız
Sizde haklısınız ıste hani kım haklı kim degıl neye kime Gore bellı olamayacagı ıcın yasalar buna Gore duzenlenmıs bir kısı anne babasını öldürmemiş ya da tesebbus etmemısse mirastan Red yok konu sahıbı burda haksız olen dedesi ölüm hak miras helal yoksa aksı olsaydı cogu kısı evladından mal kacırma ıcın neler neler yapardıSizi anlıyorum aileleriyle konuşmayan evlatların tamamınıda suçlamıyorum
Benim çevremde gördüğüm örneklerde adam 4 kere iş batırdı beşinci işe ailesi para vermiyor diye senelerce küstü
Ki ailesinin kaç evinin dükkanın parasını yedi bitirdi
Başka biri metresini kabul etmiyorlar ayrıl diyorlar diye kendi ana babasını dövdü
Bu insanların o çocuklara bir şey bırakmak istememelerini anlıyorum demek istemiştim
Ama haklısınız her olayın iki tarafı var evlattan zarar görmüş ana baba olduğu gibi anne babasından zarar görmüş evlatlar var çok keskin konular
Eşitlik ilkesine ters evet ama avukatlık güzel bi kılıf yaratıyor onada :)Kanunen mirastan men etmek diye de bir şey yok aslında.Ancak bağış yoluyla ya da yaşarken satıp paylaşarak bir nevi açık kapıları kullanarak paylaştırabilir.Ama direkt ben oğlumu,kızımı mirastan red ediyorum diyemeZ kimse.
Bu konuda haklısınız anneannem şimdi birşeyler diyor ama dayım çıkıp gelse kapıyı açar..Dedeniz öleli daha 15 gün olmuşken annenizin böyle hesaplar yapması da çok üzücü. Şimdiden annesini de öldürüp kalan mirasın kardeşine gitmesine üzülmüş..
Ölüm hak miras helal derler. Hayirsizsa hayırsız.
o hayırsız oğlanın da, onun doğurduğu çocukların da o mirasta en az sizinki kadar hakkı var. Ha, ananeniz de sizinle hemfikirse belki herşeyi size bıraktığına dair noterden birseyler yapabilir. Ama sanmiyroum yapacağını. Sizin 'hayirsiz dayi'niz, onun dokuz ay karninda taşıdigi,ne emeklerle büyüttüğü oğlu. Kızar, küser, arkasından laf eder ama yine de oğlu mağdur olsun istemez,mirasından reddetmez bence
Ben daha farklı düşünüyorum
anne babasına hayrı dokunmayan, hasta olduklarında nereye kaçacağını şaşırıp bir bardak su vermeyen insanların ölünce hani benim mirastan hakkım diye en önde koşmalarını çok yüzsüzce buluyorum
bende öyle buluyorum ve her anında yanındaydım dedem çok ağır bir hastaydı aramadı sormadı, mira
Senelerce ailenle konuşmuyorsan onların malında da gözün olmasın bir zahmet
Aramadı sormadı, sonra mirasa konucak bence saçma geliyor
Merhaba.Dedem 15 gün önce vefat etti.Dedemden kalan, dedem ve anneannemin ortak dükkanı var, anneannem orayı sattığında doğal olarak mirasçı olan dayım da mirastan pay alıyor ancak dayımla 15-16 senedir görüşmüyoruz ve dayım aile üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini 16 seneye yakındır yerine getirmiyor, dedemin hastalığında yanında , annem ben ve anneannem vardı ve biz mirastan pay almasını istemiyoruz, nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda.Yardımcı olur musunuz?
Çok teşekkür ederimÖncelikle miras bırakan saklı paylar dışında serbestçe tasarruf edebilir. Altsoyun saklı payı yasal miras payının yarısıdır. Dolayısıyla dedeniz sağken dayınızın yasal payının yarısını başka bir tasarrufa konu edebilirdi.
Aynı zamanda dedeniz sağken belirli gerekçelerle (mirasbırakana ya da yakınlarına karşı ağır bir suç veya aile hukukundan doğan yükümlülüklerin önemli ölçüde yerine getirilmesi) dayınızı saklı payı da dahil olmak üzere mirasçılıktan çıkarabilirdi. Bu durumda dayınız dava açarsa gerekçelerin oluşup oluşmadığı hakimin takdirinde olurdu.
Dedeniz vefat ettiği için tek olasılık mirastan mahrumiyet halidir. Ki bu da kanunda bazı sebeplere (mirasbırakanı kasten öldürme, mirasbırakanın ölüme bağlı tasarrufta bulunmasını aldatma, zorlama ile engelleme vs.) bağlanmıştır.
Bu arada mirastan çıkarma da, mahrumiyet de sadece mirastan çıkarılanı/yoksun kalanı etkiler. Onun altsoyu mirasçı kalmaya devam eder.
Anneanneniz kendi malvarlığı bakımımdan dayınızın saklı payı zarar görmeyecek şekilde serbestçe tasarruf edebilir. Yukarıdaki durumlar varsa saklı payı bakımından da mirasçılıktan çıkarabilir.
Daha ayrıntılı bilgi için avukata danışmanızı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?