Mis doğal ustalarından ev yapımı tarifler

bende mayalı hamurla uğraşmak istemediğim zamanlarda yaptığım poğaçamı paylaşayım.tarifin sahibi ''lezzetedairnevarsa'' ,bu tarifi uzun zamandır kullanıyorum,sizde kıyır kıyır ağızda dağılan poğaçalar yapmak istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz

1 Paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz+1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 yada 5 bardak)

İç malzemesi için

1 su bardağı peynir
maydonoz

**Tüm malzemeleri karıştırıp azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine peynir ve maydonozlu iç harcımızdan koyup yuvarlak şekil veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz .Bir çatal yardımıyla enine ve boyuna çizikler atıp çörek otu ve susam serpiyoruz.
200 derecde ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

mükemmel görünüyor cnm acaba bu paket yağ yerine tereyeğı sıvı yağ fln denedin mi

Sebzeli Karnıyarık benim gibi et yiyemeyenlere gelsin :)

Malzemeler (4 Kişilik)

4 adet patlıcan
2 adet havuç
2 adet kabak
4 adet kırmızı kapya biber
1 su vardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktansonra bütün olarak kızartın. Havuç, kabak ve biberleri temizledikten sonra jülyen doğrayın ve üzerine hafifçe tuz serpip ovalayın. Kızaran patlıcanların ortasını bir bıçak yardımıyla açın ve sebzeleri içine doldurun. Önceden ısıltılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp peynir eriyip kızarana kadaryaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Malzemeler (4 Kişilik)

4 adet patlıcan
2 adet havuç
2 adet kabak
4 adet kırmızı kapya biber
1 su vardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra bütün olarak kızartın. Havuç, kabak ve biberleri temizledikten sonra jülyen doğrayın ve üzerine hafifçe tuz serpip ovalayın. Kızaran patlıcanların ortasını bir bıçak yardımıyla açın ve sebzeleri içine doldurun. Önceden ısıltılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 10 dakika fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Son düzenleme:

balığın etin yanına sıklıkla yaparım.. seviyorum bu tadı...

ben de yaptım, pişmedi gibi geldi tarifte yazandan biraz fazla tuttum, tadı güzel oldu ama taş gibiydi

süt her zaman krema ile eşdeğer olmuyor ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…