yeni başlık hayırlı uğurlu olsun
gelsin tam buğday unlu, pekmezli, kuru meyveli tarifler, yemek ipuçları
bu arada arzu aygen'in beyaz unsuz şekersiz hamur işleri diye bir kitabı var ama kitaptaki tarifler bana pek uygulanabilir gelmiyor. çok çeşit var, nerden bulayım o kadar çeşidi ben
ÇİÇEK POĞAÇA
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı vs)
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
yarım demet maydanoz
üzeri için yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: hamur malzemesini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzeri örtülüp 4-5 saat bırakılır....mayalanan hamurdan küçük bir parça koparılıp yuvarlak şekilde açılır yuvarlağın kenarlarına hamurdan bilye şeklinde yuvarlayıp yerleştirilir ortasına da peynir,biber ve maydanoz karışımından koyup yumurta sürüp pişirilir Eki Görüntüle 621364
çok güzel görünüyo canım ellerine sağlıkk
ÇİÇEK POĞAÇA
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ(zeytinyağı vs)
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
yarım demet maydanoz
üzeri için yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: hamur malzemesini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzeri örtülüp 4-5 saat bırakılır....mayalanan hamurdan küçük bir parça koparılıp yuvarlak şekilde açılır yuvarlağın kenarlarına hamurdan bilye şeklinde yuvarlayıp yerleştirilir ortasına da peynir,biber ve maydanoz karışımından koyup yumurta sürüp pişirilir Eki Görüntüle 621364
Görüntü de, tarif de çok güzel
canım yeni topiğimiz hayırlı olsun..
enfes tariflerin kokusu geldi şimdiden burnuma..
atlamadan diğer topikteki erişte tarifini de alsak buraya.. sayfalar akar giderken arada kaynamasın.. burada toplansın hepsi...
pisbocuk, poğaçanın görselliğine bayıldım da o yuvarlak topları yapmak uzun sürmüyor mu :44: güzel şeylerin niye zorluğu var ki :44:
Fırında Kremalı Patates
Malzemeler
4 adet patates
1 paket krema
Yarım su bardağı süt
Kaşar peyniri
Tuz
Eki Görüntüle 622812
Hazırlanışı
Patatesleri soyduktan sonra kalın olmayacak şekilde dilimleyin. Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin. Dizerken çok sıkışık olmamasına dikkat edin, eğimli olarak dizin. Üzerine sütü ve kremayı dökün. 160 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine ince ince dilimlemiş olduğunuz kaşar peynirini ekleyin ve eriyinceye kadartekrar fırında bekletin. Servis ederken karabiber ya da pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.[/I][/B]
Ben bu malzemeye biraz da biberiye karabiber ekliyorum. Biberiyeyi çok yakıştırıyorum benellerine sağlık canım
ama marketlerde satılan kremalara ben hiç güvenemiyorum
geçenlerde sağlıklı olsun diye kepekli unla damla çikolatalı kurabiye yaptım, kazık gibi oldueşim çayın yanında güzel gittiğini söyledi ama ikna olmadım. dün artan muhallebim vardı. borcama kurabiyeleri koydum, üstüne de muhallebiyi. şimdi de şekerpare gibi olmuş tadı, ama böyle sevdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?