Misafir adabı

anewhope

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
709
458
103
Merhaba,

Grupça görüştüğümüz 3 arkadaş var. 1 tanesi çalışıyor ve haftaiçi 2 gün izin yapıyor mecburen görüşmeler ona göre ayarlanıyor. Ben de evime davet ettim bu grubu ve ilk o kıza yazdım. Müsait değilmiş ve mazeret de belirtmedi. Ben de cuma günkü yani bir sonraki günkü izni için olur mu dedim. Birşey diyemem diyor.

Şimdi ben tekrar çağırayım mı cuma günü için? Sanki yapışmış gibi aramak istemiyorum açıkçası. Diğer 2 kızın da haberi yok. Ne yapayım bilemedim?

Merhaba,

Grupça görüştüğümüz 3 arkadaş var. 1 tanesi çalışıyor ve haftaiçi 2 gün izin yapıyor mecburen görüşmeler ona göre ayarlanıyor. Ben de evime davet ettim bu grubu ve ilk o kıza yazdım. Müsait değilmiş ve mazeret de belirtmedi. Ben de cuma günkü yani bir sonraki günkü izni için olur mu dedim. Birşey diyemem diyor.

Şimdi ben tekrar çağırayım mı cuma günü için? Sanki yapışmış gibi aramak istemiyorum açıkçası. Diğer 2 kızın da haberi yok. Ne yapayım bilemedim?
Diğer iki kızı çağırın sonucta üzerinize düşeni yapmışsınız ertelemeye gerek yok

Yakınlığınıza bağlı.
Biz de görüşürken arkadaşlarla, aramızdan birinin çalışma saatleri daha yoğun ve karışık, önce onu arayıp, ne günler müsaitsin diyorum.
Ona uygun olan günlerden, diğerlerine de uyuyorsa o gün yapıyorum
Sıradan biriyse bu kadar uğraşmam,
Yakın arkadaşımsa, zaten aradı etti, gelmek istiyor istemiyor muhabbeti aramızda olmaz.

Diğer iki kızı çağırın her zaman o kişinin musait olmasını beklemeyin ona göre ayarlarsanız uzun süre gorusmeyebilirsiniz
Çünkü iki gün izni olan biri belki esiyle çıkacak yada evde dinlenecek her zaman musait olmayabilir

Merhaba,

Umrumda bıle olmaz

Merhaba,

Siz ona göre şekillendiriyorsunuz davetinizi onun bu nezaketten haber yok.. insan der ki şu gün şu var bugün müsatim size uyarsa der. Biraz kendini bir şey sanmış gibi geldi. İkinci den sonra ısrar gereksiz. Daveti ayarlayın uyarsa gelin deyin. Gelirse gelsin.

Öncelikle programı daha sıkıntılı olduğu için bu arkadaşınıza öncelik vermişsiniz, çok tatlı ve ince düşünceli birisiniz sizlerden çok kalmadı. Arkadaşınız En sinir oldugum insan tipi. Yıllar önce ilk işe başladığımda vardı böyle biri, yakın da arkadaştık. Eş yok çocuk yok paramızı da kazanıyoruz planımız programımız gezip eğlenmek. Şu gün şunu yapalım? “Belli olmaz.” Haftasonu çıkalım? “Bakalım” dışarıda bi kahve içelim görüşelim? “Müsait değilim”
Yahu madem öyle de ki bu haftasonu olmaz salı olsun. Ben o filme gittim ama şunu yapalım. Yok. Dangoz direkt kesiyor.

Yıllar geçti işyerleri değişti büyüdük sorumluluklar arttı. Aynı gruptan başka bir arkadaşım ile hala çok yakınız. Üstelik bu yakın olduğum arkadaşım da ben de evliyiz hatta onun çocuğu da var. İşlerimiz daha koşuşturmalı ev sorumluluğu var şehrin iki ayrı ucunda oturuyoruz yine de 6-7 yıl önceki nezaket aynı. Bu hafta kızım hasta iyileşsin öyle görüşelim der kızı iyileşince arar. Ben bu ara iş yoğun derim şubatta hafifleyecek derim şubatta görüşürüz. Diğer dangoz arkadaş bekar aynı semtteyiz sorsam yine aynı olur yine müsait değildir vs vs. Düşünceli arkadaşın babası vefat etti, yıllar sonra bizim dangoz mesaj atıyor bana beraber gidelim başsağlığına diye. Biliyorum tabii huyunu ben pzt eşimle gideceğim dedim. Yine bakalım vs. Pzt de elbette gittim. Yine onun keyfini bekleseydim arkadaşa başsağlığına hala gidememiş olurdum. o yüzden bil ki 5-10 yıl sonra yanında yanında olmayı hak edenler kalıyor 🙂

Merhaba,

Ona göre ayarlamaya çalıştığınız davetinize “bir şey diyemem” demesi ne kadar kaba. O gün başka planın olur, izin günün değişgendir anlarım. Davete icabet gerekir, istemiyorsan direkt “gelemiyorum siz toplanın” dersin.

Konu sahibi tabiki de tekrar teklif etmeyeceksin. Diğer arkadaşlarını davet edip konudaki şahsa da “müsaitsen buyur” diyeceksin.

Back
X