misafir ağırlama krizi

Ben her ramazan bir menü belirlerim. Eşim her hafta bunu mu yiyeceğiz diyen biri değil çok şükür. Fix menüm vardır. Zaten toplasan 3-4 misafir ancak alabiliyorum ramazan da ama her gelene aynı menüyü yapıyorum.
Sizde isterseniz güzel yapabildiğiniz yemeklerden bir menü oluşturup her davet ettiğinize aynı menüyü yapabilirsiniz.
Benim adıma daha stressiz geçiyor böyle olması. Ne pişirsem diye düşünmek menü oluşturmak mutfağa girip yemek yapmaktan daha zor geliyor.

Bebeğim var, ikindi vakti onu uyutunca ben de 1 saat uyumuştum, eşim aramış, telefon sessizdeydi. Ev sahibimiz ve eşi bebek gördüye geleceklermiş, ne yazık ki geç öğrendim, uyku sersemliğiyle biraz tedirgin oldum.

Sonra kafamı toparladım. Evde her ihtimale karşı pasta malzemesi olur. Pastatabanı ve labne vardı, diğer malzemeler fix zaten. Bebek uyandı, kucağımdayken hemencecik tiramisu yaptım. Eşim işten gelince de bebeği ona verdim. 2 yufkadan 8 adet peynirli gül böreği yapıp fırına attım.

Yemek yedik, hemen çayı koydum, misafirler geldi, bebek huysuzlandı, uyuttum, servis yaptım, bebekle bir de hazırlık mı yaptın, niye zahmet çektin, biz bilerek geç haber verdik dediler, az evvel gittiler. Memnun gittiler.

Daha önce öğrencilikle, kitaplarla, çalışma hayatıyla meşgulken şimdi izinde olan bebekli bir ev hanımıyım. Demem o ki insan herşeye alışıyor, istenince herşey yapılıyor, işbaşa düşünce herşeyin üstesinden geliniyor.

Korkma, insanoğlu herşeyi başarabilir.

Hamur işinde iyi olduğumu düşünüyorum ama evde kendime yaptığımda. Misafir geleceği zaman o poğaçalarım taş oluyor,kurabilerim yayılıp gidiyor. Halbuki evde yemek için yaptığım şeyleri iş yerine götürünce millet kapışır,eşimin arkadaşları tekrar istiyoruz diye haber gönderir. Yani çok da kasma misafirin nasibi neyse onu yiyor. Ya da benim misafirlerim gibi yiyemiyor

Zaman ile alışırsın canım, en önemlisi gelen misafire güler yüz göstermek gerisi fasa fiso

5 yıllık evliyim, hala aynı dertlerim var.
misafir gelecekse pilav gibi şeyleri eşim yapar, yoksa tutturamam bir türlü :)

valla ayıplıyorlardır belki ama klasik menülerim vardır, onları sunarım dönüşümlü olarak.

Bende aynı durumdayım birinin geleceğini duyduğum an panik oluyorum bende iftara misafir davet etmek istiyorum ama ne yemek yapsam bilemedim

domates çorbası
şehriyeli pirinç pilavı
kuzu pirzola kızartması
cacık
salata
keşkül/sütlaç
kavun/karpuz

mercimek çorbası
bezelyeli havuçlu pirinç pilavı
köfte
yeşil salata
tiramisu

ayran/yoğurt çorbası
sebzeli bulgur pilavı
etli biber dolması
börek

mantar çorbası
etli türlü
pilav
yoğurtlu mayonezli havuç salatası(tarator)
muhallebili incirli kek

yeşil mercimekli çorba
fırında balık
salata
irmik helvası

sulu köfte
makarna
ayran
salata
tavuk göğsü

tel şehriyeli tavuklu çorba
mantı
salata
muhallebili kadayıf

şehriye çorbası
kanat kızartması
pilav
vişne kompostosu

umarım fikir olmuştur canım

canım bende senın gıbıydım denebılır ama tıpık bır menum var onu yapıyorum her gelene mercimek çorbası ( dolu tarıf var tum malzemeyı dudukluye koy zaten 30 dkda hazır oluyo... sonra baget patates soğan sarımsak kırmızı bıber yeşil biberi bir kaba koy uzerıne azıcık yağ ve kekik pulbiber tuz karışımı dok bir tepsiye bocala ( soğanlar ırı kalsın sarımsaklar tane halınde patates elma dılımde olur soyulmuş yuvarlak kesımde olur.... uzerı ıçın ıkı ym kaşığı salça ve unu ılık suyla seyrelt dok ustune ( unlar topak kalmasın) 1 saat sonra tavuk hazır .... yanına ya makarna ya bulgur pilavı ??? meze olarak ortaya semız otu alıyorum yıkıyorum dogruyorum yogurt seyreltıp katıştırıorum yanına çoban salata yaparım .... etimek alırım tuzsuz şerbetlerım uzerıne krem şantı dokerım yazsa dondurma koyarım al sana mısss gıbı ıftarlık....

Ahhh ahhh...Balayından döner dönmez eşimin 17 kişilik akrabalarını ağırlamıştım ne kafasızmışım daha evliliğimin 2.haftasında ve izindeyken.Kendimi harap bitap etmiştim.Gerçi yine gelseler yine yaparım yapı meselesi.Herşey zamanla 1,5 senelik evliyim acaba 4 ocağım da aynı anda yemek yapabilecek miyim?şimdi 4 ocak+fırın ve daha neler neler herşey zamanla kendini çok kasıp yorma bedenini yıpratma ama

ramazan geliyo dum dum dummm.:)
çalışan bayan olduğum için benim de ev işlere ihtiyacim var...
bide iftara insanlara yemek agirlayacagim buda bi ilk olsun... 1,5 senedir yapmadim artık yapıcam...

Basit şeylerle basla. Kimse mukemmel baslamadi mutfak hayatina.

Misafirin gelecegi zaman seslen bana, yapiveririz bir seyler

dert ettiğin şeye bak boşver ver parasını hazırlat keyfine bak.hamarat olanlara aynı anda 20 kişi ağırlayan bayanlara madalya verildiği veya ekstra hürmet edilip sayıldığını görmedim ben.

Ben gelen kalabalıklara yemek pişirmiyorum, eşimin ailesi şok olmuşlardı ve çok söyleniyolardı ilk başlarda.. 1-2 menüm var gelen az sayılı misafirlere genelde aynısını yapar yollarım... Sevmem ev işlerini yemeği falan ben yapmıyorum..

Tavsiyeler için herkese cok tesekkurler :) cidden sabit bir menu belirleyip her misafirde ayninseyi çıkarmak beni kurtarir sanirim ilk.zamanlarda. da iste o menuyu nelerden yapacagimi bile bilmiyorum daha :) yani iyi yapabildigim seyleri bilmiyorum...sanirim.once esimimkobay olarak kullanicam her zmnki gibi :)

Ben yemekten ziyade hamur işi yapmayı severim zamanla öğreneceksin annene gittiğinde annenle mutfağa gir püf noktalarini sor ben öyle yapıyorum sonra denersin

İnsan istedimi yapamayacağı birşey yok ben bundan 2 yada 3 yıl önce öğrendim birde ramazandı annem yoktu berbat yemekler yaptım,ama yapa yapa öğrendim..
Herkesten bilgi edinmeye çalıştım..Kafama takılan birşey olunca ya inertenete baktm,yada ablamı aradım..yada komşulardan yardım aldım şimdi baklavasında,yemeğine herşeyi yapabiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…