- 30 Ocak 2010
- 3.656
- 1.113
- 333
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Bende aynı durumdayım birinin geleceğini duyduğum an panik oluyorumbende iftara misafir davet etmek istiyorum ama ne yemek yapsam bilemedim
Ahhh ahhh...Balayından döner dönmez eşimin 17 kişilik akrabalarını ağırlamıştım ne kafasızmışım daha evliliğimin 2.haftasında ve izindeyken.Kendimi harap bitap etmiştim.Gerçi yine gelseler yine yaparım yapı meselesi.Herşey zamanla 1,5 senelik evliyim acaba 4 ocağım da aynı anda yemek yapabilecek miyim?şimdi 4 ocak+fırın ve daha neler neler herşey zamanla kendini çok kasıp yorma bedenini yıpratma ama7 aylık evliyim. mutfak konusunda beceriksizin önde gideni olduğum için bir misafir gelmeden önce resmen krize giriyorum elim ayağıma dolanıyorbunu bir türlü aşamadım. gelen en yakınım bile olsa bu böyle. hele ki eşimin tarafından birisi kahve içmeye dahi gelecek olsa çok panik yapıyorum. sanki yaptıklarımı beğenmeyecekler, aman ne biçim ağırlıyor dyecekler gibi geliyor. tabii bunca yıldır yurt dışında okuyup fast food larla geçiştiren, evinde de annesi anneannesi önüne yemek getirmiş olan bir kız olunca sorun bu oluyor işte =) bir de çalışıyorum, eve gelince tek yapmak istediğim ayaklarımı uzatıp yatmak oluyor, yeni tarifler denemeye vs halim dahi kalmıyor h.içi.
günlük yemekleri bir şekilde yapmaya başladım evlendiğimden beri, fena olmuyor ama daha kalabalığa yemek hazırlamadım. evimde doğru düzgün yemeğe misafir ağırlamadım akrabaları vs, bunun sebebi de tez yazıyor olduğumu ve çalışıyor olduğumu bildikleri için ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden kmse rahatsız etmek istemedi davet etsem de. ama önümüz ramazan ve iftarda ilk kez ağırlamam gerek insanları. ne tavsiye edersiniz? yeni evliler benim gibi olan var mı? çaya kahveye yemeğe insan çağırmaktan çekinmeyen bir ev hanımı ne zaman olacağım acaba?
7 aylık evliyim. mutfak konusunda beceriksizin önde gideni olduğum için bir misafir gelmeden önce resmen krize giriyorum elim ayağıma dolanıyorbunu bir türlü aşamadım. gelen en yakınım bile olsa bu böyle. hele ki eşimin tarafından birisi kahve içmeye dahi gelecek olsa çok panik yapıyorum. sanki yaptıklarımı beğenmeyecekler, aman ne biçim ağırlıyor dyecekler gibi geliyor. tabii bunca yıldır yurt dışında okuyup fast food larla geçiştiren, evinde de annesi anneannesi önüne yemek getirmiş olan bir kız olunca sorun bu oluyor işte =) bir de çalışıyorum, eve gelince tek yapmak istediğim ayaklarımı uzatıp yatmak oluyor, yeni tarifler denemeye vs halim dahi kalmıyor h.içi.
günlük yemekleri bir şekilde yapmaya başladım evlendiğimden beri, fena olmuyor ama daha kalabalığa yemek hazırlamadım. evimde doğru düzgün yemeğe misafir ağırlamadım akrabaları vs, bunun sebebi de tez yazıyor olduğumu ve çalışıyor olduğumu bildikleri için ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden kmse rahatsız etmek istemedi davet etsem de. ama önümüz ramazan ve iftarda ilk kez ağırlamam gerek insanları. ne tavsiye edersiniz? yeni evliler benim gibi olan var mı? çaya kahveye yemeğe insan çağırmaktan çekinmeyen bir ev hanımı ne zaman olacağım acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?