- 31 Ekim 2013
- 21.460
- 72.105
- 798
- 41
- Konu Sahibi parfumkokusu
-
en sevdiğim misafirler zaten hep arkadaşlarım oluyorMisafir almamak en güzeli :) ya da arkadaşlar gelince pizza söyleyip geçiyoruz . Tabii bekarlık avantajı eş ailesi vs olsa çok zor .
daha da güzel olur dolapta beklerse arkadaşın dediği gibiböreğin üzerini streçlersem kalır yani dolapta. pişirmeden de yumurtasını sürerim olur sanırım =) teşekkürler cevap için
Keki çıkarmak işkence geliyor banaTepsi böreği, makarna salatası, havuçlu tarçınlı cevizli kek bence hem yapması kolay hem de lezzetli yiyecekler. Böreği akşamdan yaparsınız sabah önce keki pişirip ardından böreği fırına atarsınız. Makarna salatası beş dakika zaten.
Ağlayan pastayı bilmiyorum ama çok güzel yemek yapan arkadaşım dün gece 3 kaşık tatlısını önerdi.Baktım kolay gözüküyor.Ama hiç yapmadım.
kek kalıbını iyice yağlayın, kek iyice soğuduktan sonra hafifçe sallayarak kalıbı, kekin oynamasını sağlayın, pıt diye düşüyor sonrasında :)Keki çıkarmak işkence geliyor banayaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
benim de öyle dağılıyordu. bekleyin. ılısın öyle ters çevirin. hala dağılıyorsa ya pişirme süresini az tutuyorsunuzdur yada kalıbınız kötüdür .Keki çıkarmak işkence geliyor banayaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
Ben katı yağ ile her yerini yağlıyorum. Eski bir kalıbı kullanacaksam bir de biraz un serpiştirip sonrasında unu silkeliyorum içinden. Bunları kek karışımını hazırlamadan yapıp kenarda bekletin ki yağlamakla uğraşırken kekiniz sönmesin. Bir tarif daha önerdim yorumlarda ona da bakabilirsiniz :)Keki çıkarmak işkence geliyor banayaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
kek kalıbını iyice yağlayın, kek iyice soğuduktan sonra hafifçe sallayarak kalıbı, kekin oynamasını sağlayın, pıt diye düşüyor sonrasında :)
benim de öyle dağılıyordu. bekleyin. ılısın öyle ters çevirin. hala dağılıyorsa ya pişirme süresini az tutuyorsunuzdur yada kalıbınız kötüdür .
Çok teşekkür ederim :) deneyeceğim hepsiniBen katı yağ ile her yerini yağlıyorum. Eski bir kalıbı kullanacaksam bir de biraz un serpiştirip sonrasında unu silkeliyorum içinden. Bunları kek karışımını hazırlamadan yapıp kenarda bekletin ki yağlamakla uğraşırken kekiniz sönmesin. Bir tarif daha önerdim yorumlarda ona da bakabilirsiniz :)
Bu ben.Kaç kek kalıbı aldım.Yarısı kalıpta kalıyor.Sorun yağlamakla da çözülmüyor.Artık ondan da vazgeçtim.Kek kalıplarını içine sakız,çikolata, koymak için kullanıyorum.Keki çıkarmak işkence geliyor banayaptığım zaman tepsiye döküyorum direkt, öneriniz var mı ?
AA güzel bı dekor :)Bu ben.Kaç kek kalıbı aldım.Yarısı kalıpta kalıyor.Sorun yağlamakla da çözülmüyor.Artık ondan da vazgeçtim.Kek kalıplarını içine sakız,çikolata, koymak için kullanıyorum.
AA güzel bı dekor :)
Kısır kesinlikle kendini salıyor sosunu koymazsanda tadı koyunca değişik oluyor her şeyin tazesi iyimerhaba, çalışıyorum ve hafta sonu misafir ağırlayacağım. akşam işten çık eve gel diğer işler derken saat 10dan sonra anca boş zaman kalıyor. ertesi günü de misafirlerim 12 de gelecek. sorum şu; tepsi böreği yapacağım. akşamdan hazırlasam buzdolabında beklese sabah fırınlasam olur mu? bir de kısır akşamdan hazırlanıp dolapta beklerse nasıl olur? yoksa hepsi sabahtan mı hazırlanmalı? yeşilliklerini geceden yıkasam ama yağ sos vs yapmadan saklama kabında saklasam yine de tazelikleri bozulup kendini salar mı?
Eşim hazır şeyleri hemen anlıyor tadı kokusu değişik oluyormusEşim çok beğendi.Nasıl kıvırdın bunu böyle dedi.Gitmiş yufka almış tekrar yaparsam diye.
Kısırı akşamdan yapmayın bence tadı değişir ertesi güne bulgur şişiyor ve güzel olmuyor.merhaba, çalışıyorum ve hafta sonu misafir ağırlayacağım. akşam işten çık eve gel diğer işler derken saat 10dan sonra anca boş zaman kalıyor. ertesi günü de misafirlerim 12 de gelecek. sorum şu; tepsi böreği yapacağım. akşamdan hazırlasam buzdolabında beklese sabah fırınlasam olur mu? bir de kısır akşamdan hazırlanıp dolapta beklerse nasıl olur? yoksa hepsi sabahtan mı hazırlanmalı? yeşilliklerini geceden yıkasam ama yağ sos vs yapmadan saklama kabında saklasam yine de tazelikleri bozulup kendini salar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?