Misafir olunca temizlik yemek bulaşık hepsi zor geliyo :(

scarlettjohansson

... billion euros
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
970
1.982
63
30
Mrb hanımlar
Eşim misafiri çok seviyor bende öyle ama tek farkımız eşim yatılı misafir seviyor..
Kendi aileme de eşimin ailesinede uzağız
Benim ailem gelir 5. Gün sonunda gider.. O 5 günde bile öyle zorlanıyorum ki, Allahtan annem her işime koşuyo ..
işin kötü tarafı ben misafir geldiğinde yemek bulaşık dışında hiçbişeye elleyemiyorum gücüm bitiyo ne yatak topluyorum ne banyo temizliyorum ..
Kendi evime yabancılaşıyorum..
Eşim neden böyle olduğunu soruyo ben cvp veremiyorum çünkü sebebini bende bilmiyorum.tek bildiğim aşırı yorgun oluşum..
Zaten ufak bebeğim var gece gündüz uykularımız alt üst oldu diş çıkarma dönemindeyiz hergün başım dumanlı..tükenmiş gibiyim
Şimdi görümcem memleketten geliyor ve sanırım 1 ay kadar kalıcak ben nasıl yapıcam bilmiyorum ya kendi yemeğimi hazırlamaktan acizim bi de tencere tencere sabah öğle akşam yemek yapma fikri bunaltıyo temizlik yapma düşüncesi boğuyo beni ...
Tek istediğim 24 saat kesintisiz uyuyabilmek ..
Tembel eli ağır işten misafirden kaçan biri hiç değilim ama bitiğim ya nasıl anlatsam bilmiyorum yatılı misafir olunca tuvalet
fırçalamak bile istemiyorum
Herkes gidince de bana bi güç geliyo heryeri pırıl pırıl yapıyorum noluyo bana anlamadım

Görümcem geleli bi hafta oldu bi haftada sağolsun her işe koşturuyor yapıyor ediyor gülüp eğleniyoruz...
Ev berbat oldu
Mutfakta düzenim kalmadı
Buzdolabı kapağı yemek lekeleri doldu
Halıma çiğ yumurtaya kadar düştü, tek o da değil hepsi battı ya...
Yerler koltuklar hepsi ama ..
Kızım artık agresif huysuz bi çocuk oldu
Vurmayı bilmeyen çocuğa vurmayı saç çekmeyi öğrettiler ...
Eşim ailesinden biri ne zaman gelse değişiyor,bu sabah ta ufak bi sebepten dolayı çarparım ağzına dedi !
Akşamına yine tersledi...
Eşim gitti yerine hulk geldi sanki...

Ben zaten evi gözden çıkardım
Kocayı da öyle...
Görümcem gitsin kızımla anneme geçicem
Gerekirse boşanma davamı açıcam bıktım bu anlayışsızlıklardan
Bunun tek sebebi de eşim olacak adam zaten...
Aramızdaki saygı tükenmeye başladı hissediyorum
Herşeyi sıfırlayıp tüketmeden yoluma devam etmeliyim

Son düzenleme:
1 ay misafir olmaz yani kendini paralama çocuğun var senin onunla ilgilen yazın yemek işi kolay kahvalıyla bile geçiştirilir. sonuçta görümcen bin kat el değil beğenmezse hizmeti seni iade edecek hali de yok yani

yapıyor hatta yemeğe temizliğe bile girişiyor o konuda görümcemden yana rahatım ama yinede bunalıyorum ya kimseyi göresim yok

Görümcen bu yapıdaysa gündüz bebege
bakarken uyuyabilirsin bile.
Fırsata dönüştür bence.
Sorunun temeli uykusuzluk çünkü.
Ben olsam geliyor diye sevinirdim bile

1 ay misafir mi olur , yardım eder umarım .
eşinizle paylaşın yardım etsin o da , temizliği ona bırakın mesela .
zaten bebekte varmış kaç parçaya bölünebilirki bir insan
Eşim su içtiği bardağı yatak odasında unutan biri temizlik yapsa ben o gün mutluluktan ağlarım herhalde
Görümcem yardım eder etmesine de ben evde yatılı günlerce kalan birileri olunca yoruluyorum işte yapmasamda sersem gibi geziyorum ortalıkta ruhum daralıyo
İstiyorum bugün gelinsin yarın dönülsün ...
Hadi Bi hafta kalınsın neyse razıyım ama rşimin tarafı maşşallah en az 1 ay kalır işte bu beni ruhen çökertiyo

1 ay misafirliğe kim olsa bunalır
O kadar kalabiliyorsa yardim da edebilir.
Çocuktan yorulmussun anlaşılan birde misafir tuzu biberi olmuş

Görümcen bu yapıdaysa gündüz bebege
bakarken uyuyabilirsin bile.
Fırsata dönüştür bence.
Sorunun temeli uykusuzluk çünkü.
Ben olsam geliyor diye sevinirdim bile
Seviniyorum çok seviniyorum çünkü kafa dengim o benim hem görümcem hem yakın arkadaşız ama en fazla 1 hafta içinde sıkılıyorum gitsinler diye dua ediyorum gün aşırı misafirlik seviyorum olmadı üç gün beş gün ama daha fazlası bünyeme zarar sanki
Eşimde maşaallah öyle bi isterki kalmalarını bir ay değil beş ay kalsalar gözünün içi güler havalara zıplar öyle seviyo misafir kalınsın yenilsin içilsin sohbet muhabbet gırla olsun...
Ama herşey beni bekliyo herşey bana bakıyo beyimiz otursun ben pervane olayım ... Zoruma gidiyo

Esin niye boyle oldugunu soruyosa uygulamali anlat.mesela yemek yapma servis yapma minder gibi otur bi kosede o yapsin her seyi.sanki anneniz sizi elaleme hizmet etsin diye buyuttu.sicak gunde 1 ay misafir mi olr?esin de gormce de anlayissiz

Haklısın. Misafir dediğin 3 gün olur. kendi ailem de olsa, 3 günden sonra sıkar beni. Malesef bende siz gibiyim. Evde misafir varken temizlik yapasım gelmiyor.. Sadece yemek, bulaşık ve çamaşırı hallediyorum..
Eee sizin küçük çocuğunuz var.. Enerjinizin tükenmesi normal de 1 ay yatılı misafirlik olmaz. Görümcenin evi barkı yok mu? neden 1 ay kalacakmış?

siz esasen psikolojik olarak istemiyorsunuz temizlik vs yi yapmayı o an

o kadar misafirlik uzun zaten

görümcen de tek değildir muhtemelen eşi çocuğu vs de vardır

temizlik için arda yardımcı alsan olur mu

bir de her yer bal dök yala olmak zorunda değil

yatak odasında bardak kaldı ise kalabilir yani

bulaşıklar toplanırken görürsen atarsın makinaya

misafir var diye sürekli koşturmaca seni hasta eder çocuğunu da huzursuz

birlikte pişirilir, birlikte yenir, birlikte toplanır ve yıkanır

yani ne bileyim bir kaç günlük gittiğim halamın evinde çamaşır astığımı vs bilirim ki ben genç kızdım yani annemin evinde o işleri yapmazdım

1 aylık misafirlik benimde normal şartlarda
kabul edebileceğim bir şey değil
ama bebek olunca yardım edecek nefes aldıracak birileri
iyi oluyor.
Sonuçta dediğim gibi gece büyük ihtimalle iyi
uyuyamıyorsun.
Gündüz 2 saat uyusan dinlenirsin.

Akşamları balkonun varsa alırsın kahveni
onlar içerdeyken rahat rahat içersin.
Bilmiyorum ben annemin ve kv demin uzun süre
etinden sütünden faydalandığım için :)

Bebeginiz sizi uykusuz birakiyor birde uzerine emziriyorsaniz vucudunuzdaki tum vitamin ve mineraller bebege gidiyor hatta kansizlik yapiyor emzirmek. Durum boyle oluncada halsizlik ve uykusuzluktan caniniz is yapmak istemiyor.

Aynu durumu yasadim. Bebegim dis cikardigi donem aglayarak uyandi ve sabaha kadar kucagimda kalmak istesi besigine koyunca agliyordu birakma beni diye. Ben sabahlari ruh gibi geziyordum.

Gorumceniz bir ayligina geliyorsa cekinmeyin sizin bebeginiz var. Size yardim etsin temizlik yemek konusunda. Gerci ne kadar yemek temizlikte yapsa misafir yinede yorgunluk. Siz belki o aksam kahvaltiyla gecistireceksiniz ama mjsafir olunca olmuyor.

Ah insanlar biraz anlayisli olsa. Hicbir dayimda ne annem ne biz gidip bir ay kalmis degiliz. Birakin bir ay kalmayi senede bir sefer memlekete gittigimizde aksam cayina gideriz dayima yengemin surati asilir.

Bir ay cok uzun bir sure. Keske kisalabilse ama sizin yapacaginiz birsey yok insanlar kendilerinden anlayisli olmali.

sen parvane olma

eşin de elini atsın bir şeylere o zaman

1 ay mı ben şokk.. asla tahammul edemem 1 ay kalıyorsa herşeye yardım etmesi lazım üstelik aileden biri zaten bi zahmet etsin yiyip içip yatmaya gelmiyor herhalde yengesine faydası olsun çocukla zor olur eminim uykuya hasretsindir.. eşinle bu durumu konuşsan anlayış göstermez mi 1 ay çok fazla bunalıyorum desen görümcen iyise arada baksa çocuğa yada siz dışar çıksanz ne bilim uyursun belkide biraz anlayışlı insn lazm. ben demiştim yani eşimede görümcemede 15 günlüğüne gelecekti oda eşiyle bende bayramda gelenim gidenim olacak ee zaten çalışıyorum eşimlede vakit geçirmek istiyorum kendinizi 1 hafta olacak şekilde ayarlayın cnm dedim haklısın dedi 1 hafta kaldı gitti.

1 ay nasil kaliyolar anlamadim ya
Biz 2gun kalsak rahatsiz oluruz yani

Oyle bi adetleri varsa kendi evleri gibi temizlik yemek bulasik herseye girissinler

Sen de yorgun ve hasta oldugunu belli et kendini zorlama fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…