Misafir olunca temizlik yemek bulaşık hepsi zor geliyo :(

Yatılı misafiri mecburiyet haricinde ben de sevmem.

Yedik içtik , sohbet muhabbet ... tamam hadi herkes evine . Pijama partisine gerek yok .

Yani mevzu yemek içmek , temizlikte değil . Ev benim evim gibi gelmiyor bana evde birileri varken . . . Hep bi hazır ol modu .

1 ay çok fazla . Madem seviyor , anlaşıyorsun görümcenle ... belki onun iş / yemek/ bebek konularında yardımı ile bu süreci kendi lehine çevirebilirsin .

Sen temizlige takikin bence
her gun wc fircalanmaz yani yapan vardir da o ben degilim :)
Evin de tertemiz parlamak zorunda degil...rahat ol
b u rahatligi yakalasan sorunun kalmaz

Sanki benim görümceyle kaynana bana geliyolarmış gibi daraldım.. 1 ay misafirlik mi olur?? Bi de bebeğin var küçücük.. o uyku problemi bizde de vardı.. oğlum bol gazlı çok huysuz bi bebekti.. 24 saat içinde 1.5 saat uyurdu.. geberiyodum uykusuzluktan en son ateşlendim hasta oldum.. kv ne dese beğenirsin uyku diye başını yedin :))) ne uyku zorun varmış bu kadar dedi.. güldüğüme bakma boğasım gelmişti..

Işin ucundan tutuyosa çok sıkıntı yapma.. hatta arada bir uykusuzluktan hasta olucam biraz ilgilenir misin ben de uyuyayım diye teklif et.. lehine çevir durumu.. bu halinle çok bi şey beklemesinler senden.. veya beklentilerini karşılayamazsan seneye bidaha bu kadar uzun süre gelmezler belki :)

Sen temizlige takikin bence
her gun wc fircalanmaz yani yapan vardir da o ben degilim :)
Evin de tertemiz parlamak zorunda degil...rahat ol
b u rahatligi yakalasan sorunun kalmaz
O benim işte hergün ilaçlarım bir güzel.. hatta misafir gelip gitti mi faşır faşır bir de güzel komple yıkarım

Ben çamaşırıda halledemiyorumki ...
Annemler geldiler perşembe günü ve dün gittiler o günden beri tek beyazları yıkadım gerisi banyoda dağ gibi beni bekliyo ağlıyorum sinirimden yapamıyorum hiçbişey
Görümcem evli . Tek çocuğu var onunla geliyo kocası gelmiyo.ben bir ay diyorum belki bi buçuk ayda olabilir bu..kalmayı seviyorlar tatil amaçlı kafa dağıtacak ama benide dağıtacaklar
Kendi aileme bile 6 gün zor dayandım .çok seviyorum çok özlüyorum ama elimden gelmiyo hiçbişey yapmak resmen ayakkarımı sürüyorum mutfağa giderken ..

misafirlik üç gün olur. fazla kalacaklarsa o evin bir ferdi gibi davranıp, sorumlulukları paylaşmaları gerekir. paylaşmaktan kaçınıyorlarsa da açıkça söylemek gerek.

kimse yokken enerjik hissediyorsan, market işini, temizlik işini onlar gelmeden halledebilirsin. b.dolapları şimdi güzel muhafaza ediyor. 3-5 çeşit yemek hazırlayıp dolaba atabilirsin. bunlar da bir hafta idare eder. ayrıca köfte, börek, sarma hazırlayıp dondurucuna koyabilirsin. 10-12 gün bu şekilde aradan çıkar. kalan günlerde de gelenler bir zahmet mutfağa girsin. mutfağımı bırakmam dersen, temizlik işinin ucundan tutsun. aklı olan, ev sahibine yük olmaktan korkar. geniş insanlarsa, ben şunu yapayım sen de bunu yaparsın bir an önce toparlanırız demen gerekir. yoksa zulüm olur misafir.

allah kolaylık versin

1 ay abarti. Ben gecen hafta 4 gunde cinnet gecirdim offf. Ama benim misafirim arkasini toplatan evi kirleten cinstendi.

Haklısın valla ne diyeyim. Küçük çocukla zor. Senin eşinin ailesi değişikler. 1 buçuk ay misafirlik olmaz. Herkes daralır. Tatil istiyorsa; otel, pansiyon, yazlık ev tutacaklar.. Bu arada da eviniz denize yakın mı? da tatil amaçlı evinizi kullanıyorlar..

Görümcenize iş yaptırın.. Evi baştan aşağı temizletin.. Sizde çocuğu bahane edin.. Belki bir daha gelmezler..

Seviyorum anlaşıyorumda işte ben benlikten çıkıyorum rahat edemiyorum en basiti bir ay bornozumu giyip uzanamıcam , evde kılık kıyafet rahat takılamıcam .. Eşim sağolsun iyi darbe vurdu bana bu durumda

Yokk ne tatili ne denizi Ankaradayım ben çankayada burda deniz ne arar :)) böyle bi yere kafa dağıtmaya geliyo ben kafayı yemişken üstelik

Bebekli bir kadına yatılı misafir çok zor, sende bir anormallik yok
Misafiri çok severim ama yatılı olunca hayli zor oluyor, kendi evinde soyunup dökünemiyorsun bile
Eşinle konuşmalısın bence, bir ay çok uzun zaman, biraz anlayışlı olmaları lazım, hadi üç beş gün idare edilir diyeceğim ki benim için o bile çok zor, bir ay nedir yahu ?

1 ay misafirlik için çok uzun bir süre. o kadar süre kalan bir insanın size ev işinde zaten yardımcı olması gerekir. yeri gelir yemeği o yapar ya da bir videla geçer vs. ya da bebekle ilgilenir vs. eğer yan gelip yatarsa ben olsam ince ince laf dokundururum ve hiç de kendimi paralamam ne temizlik ne yemek için.

Yokk ne tatili ne denizi Ankaradayım ben çankayada burda deniz ne arar :)) böyle bi yere kafa dağıtmaya geliyo ben kafayı yemişken üstelik

ankarayı severim fakat 1 ay ankarada neyin kafasını dağıtmaya geliyo ki :)) hadi izmir olsa neyse. o bile 1 haftada biter yani gezilcek yerleri vs. görümceniz kaç yaşında?

1 ay mı, oof çokmuş..
Temizliğe yemeğe yardım da edilse 1 ay misafir ağırlamak yeterince zor..
Size hak verdim.

Sanırım 1 ay kalacak demişsiniz ben sanmam 1 ay kalacağını kim 1 ay birinin evinde rahat eder ki ayrıca gelen kişiyi de birkaç günden sonra misafir saymazlar artık. Ama tabii ki bir şekilde ağırlamak durumundasın sadece bebekten değil misafir ağırlamak zor geliyor size. O da yardım eder herhalde öyle oturmaz evde ne pişiyorsa normalde onu pişir, mutfakta da yardım iste söyle, yatağını da toplar zaten. Ev işi yapmıyorsunuz normalde de aynı düzene devam edin. Misafir gelince neden salıyorsunuz onu anlamadım.

Aynı bensin .Beni anlatmışsın sanki.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Sabah ben de gelecek ay uzun süreli yatılı misafir haberi adım ve duman olmuş durumdayım.Herkese tatil de biZ kimiz acaba ?

Misafirin de bu kadar uzun kalmaması gerekiyor bu kadar uzun süre kalacak da senin kadar koşuşturması lazım.sonuçta küçük bebeğin varmış eşin de destek olsun madem yatılı misafir seviyorsa...
Görümcen girişken biridir umarım

Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil,bırak biraz dağınık kalsın,bırak azıcık tozlansın bişey olmaz.Görümcen aynı zamanda yakın arkadaşınsa yatarsında yayılırsında niye olmasın kocası gelmiyormuş ki.
O yorgunluğun gerginlikten kaynaklanıyor,biri gelince geriliyorsun buda hiç bir şey yapmasan bile yorgunluk ve kas ağrısı olarak sana dönüyor muhtemelen.
Bence gelecek zamanı düşünüp şimdiden germe kendini rahat ol,bir şekilde gelip geçecek sonsuza kadar sürmeyecek sonuçta...Bereber pişirir yer temizlersiniz,anlaşıyormuşsunuz da bunu avantaja dönüştürebilirsiniz.

Not: Bir dahaki sefere bu uzun misafirlik konusunu eşinizle konuşup istemediğinizi ciddi bir şekilde belirtin...Gerekirse başka bir programımız var,bir yere gideceğiz,arkadaşlar gelecek vs. diye süreyi daha kısa tutabilirsiniz.

Çok normal böyle olmanız. Niye şaşırdığınızı anlamadım. Misafir olunca yemek bulaşık bitmez onun yorgunluğundan başka iş yapmaya takatiniz kalmaz. Siz evde tek olsanız ayaküstü bile birşeyler atıştırabilirsiniz ama misafir olunca sürekli yemek bulaşık derdi tüm zamanınızı alıyor. Kaldı ki küçücük bir bebeğiniz de varmış. Bebeği olan anneler tuvalete bile zor gidiyor çocuk uyanıksa annesi bıraktığı an ağlamaya başlıyor siz yine yemeğe bulaşığa yetiştiğinize dua edin.
Hem ayrıca 1 ay misafirlik filan bunlar normal şeyler değil. Ben anlamıyorum nasıl bir rahatlıktır.
Bizim ailede kimse kimseye gidipte bırakın bir ayı bir hafta bile kalmaz.
Millet ne kadar bayılıyor gidipte günlerce gecelerce herkeste kalmaya..
Hem öyle misafir gelipte öyle günlerce kaldığı yerde yan gelip yatmaz. Size yardım etmeliler madem geliyorlar.
Eşiniz neden böyle olduğunu sorduğunda birgün boyunca bebeğe tek başına bakmasını ve sizin yaptığınız diğer işleri yapmasını söyleyin daha o günün akşamına isyan eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…