• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir sever misiniz?

Börekleri sar buzluğa koy (kızartırsın)
Kuru pasta yada kurabiye yap kavanoza koy ..
Birde bi hazır birşeyler alırsın gerekirse yeterli. .
Hazırda hep birşeyler tutmaya çalışıyoruz çok şükür Allah arttırsın. Büyük kolaylık oluyor. Boş vakitlerimde özellikle dondurucuya konan veya geç bayatlayan tarifler araştırıp yapıyorum

Ben misafire bayılırım, hep birileri gelsin gitsin isterim. Hafta içi eğer bir işim yoksa ve hazırlığın hepsini ben yapmayacaksam misafir moral olur bana, biz kalabalık sülalede büyüdük, alıştık yani.
Ama habersiz misafir sevmem, hiç halim yokken zırt pırt çağıran eşime de sinir olurum.
Bende kalabalık bir ailede büyüdüm aslında. Babannemle yaşadık bir süre eve giren çıkan bitmezdi. Ona keza annem tarafıda çok kalabalık ama ben hiç çekmemişim onlara. Sakinlik yalnızlık hep daha çok hoşuma gider.

Ay yok ben darilim evde Valla 2-3 gunden fazla kalamam:KK51: Biz adeta esimin sevmedigim akrabalari yuzunden tartisiriz gicik tipleri coktur masallah hepsi biyere toplanmis onlarin ne gelmesinu isterim ne de onlara gitmeyi aman uzak olsunlar benden:63:
Çok sıkılırsam balkona çıkıyorum bi hava alıyorum :KK48: bizde akraba sorunu yok şükür de eşimin arkadaşları bitmiyor sağolsun

Çok sıkılırsam balkona çıkıyorum bi hava alıyorum :KK48: bizde akraba sorunu yok şükür de eşimin arkadaşları bitmiyor sağolsun
Bizde de cok sukur arkadaslarla gel git yok:KK48: bi de su akrabalardan tamamen kurtulursam iyi olacakta:KK51:

Hafta içi misafir kabul etmem çok emrivaki olmadıkça.

Bende kalabalık bir ailede büyüdüm aslında. Babannemle yaşadık bir süre eve giren çıkan bitmezdi. Ona keza annem tarafıda çok kalabalık ama ben hiç çekmemişim onlara. Sakinlik yalnızlık hep daha çok hoşuma gider.
Yani bunu eşinize açıkça belirtmeniz lazım. Olmadı biraz dişinizi göstermeniz lazım. Ya da ben kocamla baş başa olmak istiyorum vs gibi duygusal cümleler. İstenmeyen misafir büyük külfet gerçekten, bazen insan gitseler de ayağımı uzatıp otursam diyor.

Yani bunu eşinize açıkça belirtmeniz lazım. Olmadı biraz dişinizi göstermeniz lazım. Ya da ben kocamla baş başa olmak istiyorum vs gibi duygusal cümleler. İstenmeyen misafir büyük külfet gerçekten, bazen insan gitseler de ayağımı uzatıp otursam diyor.
Ya benim eşim yalnız kalmayı sevmiyor sanırım. Kendi kafasına göre kahveye gitmesine erkek erkeğe maç izlemesine vs de olumlu yaklaşırım ama bana gelince hiç düşünmüyor. Mesele bu akşam bir yere gitmek istedi maç bakmaya ben yorgunum başka zaman gitsek falan dedim de ne iş yapıyosun da yorgunsun bundan sonra görürsün seni hiç bi yere götürmem kendi başıma gezerim işine gelirse vs tarzında konuşuyor. Yani gelmesinler desem dert gitmeyelim desem dert anlamadım

Vakitlice gelen ve giden , önceden haber verilen misafire hayır demem. Çok sık ağırlayamıyorum vakit darlığından dolayı.
Ha birde ruhumu daraltan tipler oluyor , mümkünse gelmesinler bir daha dediğim ;işte böylelerini misafir grubunda tutmuyorum.
...

Misafir seven kocalar , eğer iş paylaşımında adaletlilerse bir nebze sözü olmaz insanın, aksiyse eğer ; bu şekilde misafiri herkes sever zaten.
Bazı erkekler vale gibi ; karşılıyor ve uğurluyor, hepsi bu.

Vallahi ben bayılırım misafire herkes gelsin gitsin güzel şeyler bunlar yalnız kalırsınız bir şekilde ama misafir olmadan çekilmiyor hayat ben evlendim ve memleketten çok uzak bir yere geldim 30 saat mesafe siz düşünün artık ilk geldiğimde yalnızlıktan ölücek gibiydim eşim ise gidiyodu yalnız kaliyodum evde bende atanamadim bir öğretmen olaraktan hala da şimdi ise alıştım her tarafa diyorum eşime hadi kalk gidelim onlar gelsin falan filan yoksa tanıdık olmadan çevre olmadan olmuyo bide misafirligi eğlence haline getirin mesela geçen komsum geldi eşiyle 4 kişi olduk okey oynadık aktivite tarzı hem sizide rahatlatır bu tarz şeyler tek sorun geriye kalan daginiklik oluyo ama o eğlence size yetti mi çabucak işi bitirip uyuya kalıyorsunuz zaten :KK49::KK9:

Kalabaliktan hoslanmam habersiz misafirden nefret ederim

haberli gelir ve anlastigim insanlarsa severim

onun disinda hayir sevmiyorum

yanında rahat olduğum,evimin dağınıklığına aldırmayacak (çocukluyum, genelde uykusuzum ve eve geç geliyorum) benimle mutfağa giren, ikram boşlarını toplayıp kaldıracak kadar samimi olduğum (fırsatçılık değil yanlış anlamayın :KK70: evimde yapmadığım işi misafirlikte yaparım ben de) hatta koltukta uyuyakalacak kadar içli dışlı olduğum insanlar sık sık gelsin isterim. hatta gitmeye yeltendiklerinde gerçekten gitmelerini istemem.

ama hizmet etmekten iki çift laf konuşamadığım, birşey aramak bahanesiyle tüm dolaplarımı karıştıran sonra satır arasında "ay ben şöyle düzenliyim böyle hamaratım" diyen, yoğunluğumun onda birini yaşasa pert olacak samimiyetsizler mümkünse gelmesin dışarda kahve içelim onlarla :KK53:

bir de gün gezmesi tadında 15 ve üzeri kişi ile yapılan, kimsenin kimseyi anlamadığı bir uğultu içinde geçen yeme içme partileri de bana göre değil:KK12:

ay bir de evde mum gibi oturtup kırıntı yere döktürtmediği çocuğu başka yerde tazmania canavarına dönüştüğünde tavana bakıp çayını yudumlayanlar da gelmesin :KK49:

Bu durumdan bende çok muzdarip im iki tane küçük çocuğum var yemek di bulasikdi temizlik di çok zor oluyor bide eşimin ailesi sürüsüne bereket geldiler mi 10 15 kişi cokkk zorlanıyorum bende ama yapacak birşey yok misafir iyi hoş da bi yere kadar bunaltıyorl ar ama sizinki aile değil arkadaş ssınır koyabilirsiniz eşinizle konuşun sonuçta her şeyle kadın uğraşıy or

Severim, ama habersizleri sevmem pek.
Zaten bize pekte misafir gelmez yabanıyız biz :(

Habersiz ,cat kapi gelen misafirlere uyuz olurum amaaa haberli ,vakitli ,sorumluluk sahibi misafirlerimi agirlamak buyuk keyif benim icin.
Esimle gecircegim vakti baskasina ayirmayi bende tercih etmezdim sanirim ;)

annem bahs ederdi eskiden ben küçükken işten geldiğinde komşumuz çoluk çocuk her akşam bizde olurlarmış gece yarısına kadar.
iyi hoş tabi misafirlik ama çalışan kişiler de sorun yaratır. bunu da düşünmeleri gerekir.
hayat onlardan ibaret değil, ben bunu şahsen düşüncesizlik olarak algılarım.
insan da biraz olsun düşünce olmak zorunda, bezdirmemeli.
keza evli insanlar belki kendi başlarına kalmak isterler, belki kendi programları var!
ben misafiri çok severim ama kendini bilen misafirleri. yaşça büyük olan insanların başımın üzerinde yeri var. mesela benim iki hastam vardı, o dönemler kimseyi çekemiyordum, gelip saatlerce oturanlar olurdu, kardeşim annem hasra zaten zorla neden o kadıncağızın yanında oturup birde hizmet ettiriyorsunuz ben evde olmadığımda.
tahammülü zor işler.
insanları taşımak zor olabiliyor.
özellikle de anlayışsız insanları.

Gelmeden bir gün önce haber veren, uygun saatte gelen ve ne kadar kalması gerektiğinin bilincinde olan misafiri severim.

Back
X