Misafir sevmemek anormal bir durum mu ?

Ben severim misafiri ama sinirlarim kalindir nettir evimde eksik arayacak insanı ztn hiç çağırmam
Sofrada abartı sevmem beni kurtaracak hazirliklarim formüllerim hep vardir derleme toplama konusunda pratiğim sadece bozulacaklar ortadan kalkar misafir ile vakit geçiririm keyif alıyorum bazen özlüyorum evimde 20 kişiyi de ağırladım tek yardım eşimin diğer odada çay servisine bakması idi
Başka evlere de yardıma giderim derler toparlar ev sahibini rahat ettiririm düğün dernekte on planda olurum açıkçası oturup laf dinlemektense çevreme böyle destek olmak işime geliyor kalabalıkta aktif olunca evde ağırlamak ztn zor gelmiyor

Altıncı yıldan bildiriyorum, o düğün tantanaları hala zihinde yeni. 🥹 Ama iki yıllıksanız yeni evli olmazsınız. Siz istiyorsanız olun tabii ama yok yani. Bu arada ben misafiri severim, eşim gerilir. O yüzden hep kız arkadaşlarım gelir. Eşli görüşmeler nadir olur. Seviyorsanız gidin gelin, engel olan ne ki?
sorun şu ki sevmiyorum,ama bunu biri yami eşim falan yüzüme vurunca geriliyorum ben niye böyleyim ya oluyorum

valla ya.ev gezmesine gelenler olmuştu yok mutfagın küçük yok evin basık. bir arkadaşım evin kutu gibiymiş demişti.geçenlerde aradı açmadım 😂
Ne var kutu gibi lafında? Sırf bu yüzden görüşmemekte bahane aramak gibi geldi bana 🤷‍♀️
Kimse mükemmel değil öyle ufak bir olumsuzlukta telefon açmamak arkadaşlık ilişkilerini istememekten gelir. Bu da bir tercih ama söylenince rahatsız olmayın o zaman.
Eşinizin ailesi ile de görüşmüyorsunuz,onun lafı o yuzden rahatsız etti sizi bence. Başka bir şey mi ima ediyor diye. Öyle anladım ben.

Bence maksat sohpet muhabbet ise dışarıda buluşmak en iyisi.. tamamen rahat miss.. cafe tarzı yerler , gerçi ben bu ara pastanelerdeym yemicem diyorum ardından "" bakarmsnz """...

Ne var kutu gibi lafında? Sırf bu yüzden görüşmemekte bahane aramak gibi geldi bana 🤷‍♀️
Kimse mükemmel değil öyle ufak bir olumsuzlukta telefon açmamak arkadaşlık ilişkilerini istememekten gelir. Bu da bir tercih ama söylenince rahatsız olmayın o zaman.
Eşinizin ailesi ile de görüşmüyorsunuz,onun lafı o yuzden rahatsız etti sizi bence. Başka bir şey mi ima ediyor diye. Öyle anladım ben.
yok ya. o konuları kapadık biz. ben kendi aileme bile ayda bir falan gidiyorum,ona tuhaf geliyor

Oyle olmali.
Bir defa gitmistik 2 cocuklu arkadaslarimizla disari, hadi dediler oyun parkli yer olsun gittik oturduk 5 dakikada kafamiz sisti, iki sohbet edelim dedik yok bir anne kalkip kosuyor, bi baba kalkip kosuyor cocuk peşinde. Onlar koşmasa cocuklar gelip darlayip duruyor annneeeee baaaak baba baaaakkk ve bakana kadar asla susmuyorlar. Ne yedigimden bir sey anladim ne konustugumu anladim.
Herkes bu durumda mi bilmiyorum ama bir daha goruşmedik. 🙄🙄🙄
Bir çift arkadaşımız var çocuklu, onlarla da işte gerçekten çok iyi arkadaşız diye istisna olarak görüşüyoruz. Yoksa düşman başına ya ne kafa kalıyor ne sabır bizde de. İnanılmaz da sıkıcı oluyorlar zaten, hiçbir yere gidilmiyor, iki dk muhabbet edilmiyor, sürekli çocukla ilgili bir şeyler zaten. Eskiden çevremizde çocuklu kimse yoktu, şimdi yurtdisinda yaşıyoruz hemen herkes çocuklu, takılacak insan da bulamıyoruz 😆

daha önce de başka bir laf etmişti çok aptalca bir laf. sallamazdan geldim ama yok karakteri bu. görüşmeyince daha iyiyim.tahammül edilebilir bir insan değil zaten

yok ya. o konuları kapadık biz. ben kendi aileme bile ayda bir falan gidiyorum,ona tuhaf geliyor
Yakın oturuyor, çok da yoğun bir işte çalışmıyorsanız bana da tuhaf gelir açıkçası 😄 ama herkesin bakış açısı, aile bağı vs.farkli belki benimkide başkalarına çok fazla gelir. Önemli olan nasıl iyi hissettiğimiz.

Bir çift arkadaşımız var çocuklu, onlarla da işte gerçekten çok iyi arkadaşız diye istisna olarak görüşüyoruz. Yoksa düşman başına ya ne kafa kalıyor ne sabır bizde de. İnanılmaz da sıkıcı oluyorlar zaten, hiçbir yere gidilmiyor, iki dk muhabbet edilmiyor, sürekli çocukla ilgili bir şeyler zaten. Eskiden çevremizde çocuklu kimse yoktu, şimdi yurtdisinda yaşıyoruz hemen herkes çocuklu, takılacak insan da bulamıyoruz 😆

Bize sorun değil takilacak kimse olmasa da olur. 😬 Eşim de pek insan aramaz.

Maalesef böyle bir durumum var.Bazen insanlara bakıyorum ne güzel misafirliğe gidip geliyorlar.Sonra aman kafam kaldırmıyor benim boş ver diyorum.Az önce de eşime şurayı temiz tutalım biri gelince rezil oluyorum dedim kimse gelmiyor ki dedi bir şey ima etmeye çalışıyor herhalde.Annemler geliyo ablam geliyo diyorum 2 ayda bir diyor dalga geçer gibi.Çocugumuz yok bu arada yeni evliyiz(2 yıl kadar)
Kirlensin temizlenir misafir bende sevmezdim.Misafirine göre severdim.Hickimse gelmeyince de olmuyor.

Misafiri ben de sevmem, özellikle yırtık dondan çıkar gibi habersiz gelen akrabaları hiç sevmem;ama eşimin çekirdek ailesi, kendi ailem, ailem gibi olan dostlarım bu sınıflandırmadan muaf. Kastığım, özel hazırlık gereken, her şeyi diline dolama potansiyeli olan misafir beni gerer.

Yüzüne vurmak deyimi bir hata, kusur olduğunda kullanılır. Sizin misafir sevmemeniz, gidip gelmemeniz bir kusur olmadığı için yüze vurulacak bir şey de yok ortada. Eşiniz durum tespiti yapmış sadece. Olan şeyi söylemiş. Herkes sevmek zorunda değil. 🤷🏻‍♀️

Yakın oturuyor, çok da yoğun bir işte çalışmıyorsanız bana da tuhaf gelir açıkçası 😄 ama herkesin bakış açısı, aile bağı vs.farkli belki benimkide başkalarına çok fazla gelir. Önemli olan nasıl iyi hissettiğimiz.
aynı şehir ama malesef çok uzak öyle her hafta her hafta benzin dayanmıyor

Back
X