Misafir Sevmeyenler Kulubü-MSK

Yatılı misafir sever misiniz? (çok sevdiğiniz insanlar hariç tabi)

• Hiç gocunmadan ağırlarım. Hatta misafir ağırlamayı çok severim.

OY: 26 6,3%
  • Ağırlarım elbette ancak kalmamalarını tercih ederim.

OY: 384 93,7%

• Ankete Katılan
    410
Çözüm basit, kabul etmeyeceksiniz. Siz kendi kendinizi düşünmezseniz, başkası sizi hiç düşünmez. Bahane çok, istemediğinizi hiiç kabul etmeyin.

Bende Kıbrıs’ta yaşıyorum önüne gelen geliyor vallahi usanıyorum bazen
Bir ara hiç görmediğim tanımadığım kuzenim teyzemin ilk eşinden olan kızı aradı tatil için
Yok artık daha neler dedim :/

Bunlar böyle davranıyorsa misafir değil asalaklar !! Hem sana geleceğim tatile yapacağım .. hem de yemeğimi sen ısmarlayacaksın. Eşimle ben olsak size gelsek kalsak (ki otelde kalırız akşamları uğrarız- bi yerlere gidelim deriz) yemek yenecekse kesinlikle biz ısmarlarız.

Eşiminde yakın bi akrabası yazlık bi yerde yaşıyor. Onun evide öyle yazık kadın getir götür rezil oluyor bütün yaz. Evine giden insanlar kışın buraya geldiğinde bi kere bile kadını yemeğe davet etmiyor. Sitem vari konuştuğuna çok kez denk geldim. İnsan bi arar sorar diye. Kadın mutfaktan çıkamıyor oradayken. Üstelik kendi kardeşleri yeğenleri hep otele gider. Dönerken sadece uğrayıp görüyorlar. O da hayır diyemiyor. 25 senedir aynı durum devam ediyormuş.
Ben ona diyorum yazın topla pılıyı pırtıyı sen bu tarafa gel. Bunca senedir evinde kalanların evinde kal bi hafta. Yaz biter zaten

eltı kısısı bana en son geldıgınde dört dörtlük ağırladım hergun denıze gıt gel ev zaten evlıkten çıkıyo bunlar on gun kaldılar
bu sene memlekete gıttıgımde bana ne dedı bılıyormusunuz ,ben sana yemek hazırlamak mecburıyetındemıyım

Böylelerine misafir denilmez fırsatçı denir. Hayır diyebilmeyi deneyin bundan sonra.

Ailem dışında kimseyi ağırlamam,kimse için düzenimi bozmam vallahi,bir tek ailem gelsin isterim onun dışında gelecekleri de kolay kolay kabul etmem.Bende tatil bölgesin de oturuyorum hiç arayıp sormayan kuzenim eşi ve iki çocuğuyla yaz tatilin de gelmek istedi kabul etmedim. Bi kez bir hataya düşüp başka bir kuzenimi ağırlamıştım, gittiklerin de deniz kumundan ve kırıntıdan evim geçilmiyordu.

Ben de yatılı misafire sıcak bakmayanlardanım kendim aileme bile gittiğimde üç günden sonra yeter ben evimi özledim diyen insanım.
Benim ailem de denize yakın bir köyde oturuyorlar özellikle yurtdışındaki akrabalarımız geldiklerinde herkes onlara hizmet etsin isterler otellerde tatil yaparlar sonra da akrabalar bizi pışpışlasın diye beklerler insanlar fazla rahat ve bencil olabiliyorlar maalesef
Müsait değilim çalışıyorum evde yatılı misafir ağırlayamam de geç boşver üzme kendini kırılan kırılsın milletin hizmetçisi misin

Konu sahibinin 25 sene sonraki halini gördüm her çözüm önerisine yapamam edemem diyor.

Kesinlikle cok haklisin geliyorsa pansiyon ayarlasın belki bir gece pansiyon tutana dek kalınabilir ama fazlası usandirir

Bence hiç itici bir uslubunuz falan yok aksine çevrenizdekiler itici.
Madem açıkça hayır diyemiyorsunuz o zaman sürekli bahane uyduracaksınız.

size hak veriyorum ama peki bu arkadaş sizi her hafta arayan, bir derdim olduğunda fikir vermeye çalışan biriyse...? O zaman ne yapardınız?

Ama sizinkiler misafir değilki,ultra herşey dahil otel müşterisi.
Bu şekilde beleşçileri neden en güzel biçimde ağırlamaya çalışıyorsunuz.
Müsait değiliz diyerek reddedin gitsin,küsen kümese girsin.
Onlar utanmıyor da siz mi utanacaksınız?
Sizi kullanmaktır bu.

Yeminle tam bir deniz aşığıyım.
Alsak mı diyoruz güzel bir beldeden ev.
Ama işte bu tür kan emiciler aklıma geliyor,hemen vazgeçiyorum.
Eminim sömüren çok olacak.
Nedense bizim insanımızda bu var,nerde beleş oraya yerleş.
Çok utanç verici gerçekten.

Gelmek isteyene pansiyon,otel önerin.
Bahaneler üretin,kuru kuru bahane olduğu da belli olsun.

Doğunun ücra bir köşesinde olsanız gelip ziyaret ederler miydi?
Mutlaka bahane bulun kabul etmeyin.
Bir de akraba falan da değil arkadaş diyorsunuz eşiniz nasıl kabul ediyor anlamadım.
Tabi ki gelmezlerdi bu kadar net.. Evet artık bahane bulucam. Ben yeni evliyim geçen yaz gelen olmadı önümüzdeki yaz ilk olacak. Ben de anlamıyorum ben olsam bekar halimle evli birinin yanına gitmem ama.. bu arkadaş beni çok samimi bulduğundan sorun etmiyor sanırım.
Çalıştığım için izin alamayacağımı söyliycem en fazla haftasonu gelir, o da 2 gün katlanırım artık bişey olmaz. dışarda bişi de ısmarlamam

Aman aman alsanız da kimselere söylemeyin. Çalışıyorum, daha öncelerde tek yaşadığımdan ben çalışsam da gelip evde kalmışlardı. Ama artık evliyim ve evde eşim olacak. Kalamazlar yani. Bunun yanı sıra da hazırda birkaç bahanem var..

Buraya böyle şikayet eder gibi yazmaktansa musait olmadığını söyle otellere yönlendir. Insanların yüzüne başka arkasından başka olmaktansa söylemen daha iyi.

Konu sahibinin 25 sene sonraki halini gördüm her çözüm önerisine yapamam edemem diyor.
çözüm önerisi dediğiniz ya açık açık konuşulacak ya da bahane bulunacak. ben de açık açık söylemeyeceğimi ancak bahanelerle başımdan savabileceğimi söyledim.

İnsan yazlik evi almaya korkacak resmen

Buraya böyle şikayet eder gibi yazmaktansa musait olmadığını söyle otellere yönlendir. Insanların yüzüne başka arkasından başka olmaktansa söylemen daha iyi.
değil otele pansiyona gidecek parası olmadığını bildiğim bir insana otele gidin demek, özellikle sürekli konuştuğum bir arkadaşım için çok itici bir uslup. Evet arkadaşım kötü biri değil ve arkasından böyle düşündüğüm için de üzgünüm. Kötü niyetli fırsatçı desem değil, sadece bazı şeylerin hesabını yapamıyor. O yüzden ben "bahanelere" sığınıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…