• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir sevmiyorum 🤦‍♀️

Konu sahibi arkadaşımdan rahatsız olmam eşinden olurum mu yazmış? Emin misiniz? Tekrar okuyun bi isterseniz ne yazıyor orda. Konu sahibinin arkadaşı daha gelmemiş hiç o yüzden rahatsız olur mu kendi bile bilmiyormuş ama siz onun yerine biliyorsunuz galiba pek eminsiniz.
Ya demis ya muhtemelen eşiyle gelecekleri icin yine rahatsiz olurum istemem diye.

Tasinin😐Kac gun kalacaklar? Bencede cok bunaltici 2 gun bile evinde istedigin gibi dolasamamak😐 hele bebeginde var..

Ya demis ya muhtemelen eşiyle gelecekleri icin yine rahatsiz olurum istemem diye.

O üçüncü cümle. İlk ikiyi okumuyorsunuz galiba? Aynı şeyi okuyoruz ama nasıl farklı anlıyoruz çok ilginç. ‘Yine’ rahatsız olurum demek öncesini de açıklıyor zaten :) Konu sahibi bunca senedir hiçbir arkadaşında kalmamış, hiçbir arkadaşı da eşli eşsiz farketmez onun evinde kalmamış. Cümleleri bırakıp sadece buna bile odaklansak arkadaşım gelsin hiç rahatsız olmam, memnun olurum tabi gelsin demediği ortada yani.

Son düzenleme:
O üçüncü cümle. İlk ikiyi okumuyorsunuz galiba? Aynı şeyi okuyoruz ama nasıl farklı anlıyoruz çok ilginç. ‘Yine’ rahatsız olurum demek öncesini de açıklıyor zaten :) Konu sahibi bunca senedir hiçbir arkadaşında kalmamış, hiçbir arkadaşı da eşli eşsiz farketmez onun evinde kalmamış. Cümleleri bırakıp sadece buna bile odaklansak arkadaşım gelsin hiç rahatsız olmam, memnun olurum tabi gelsin demediği ortada yani.
E tamam öyleyse öyle bunda eleştirecek ne var ki? Arkadasindan da rahatsız olabilir yatılı kalmasından. Bu da gayet normal bisey gelsin memnun olurum demek zorunda değil. Herkesin kendine göre sınırları var.

E tamam öyleyse öyle bunda eleştirecek ne var ki? Arkadasindan da rahatsız olabilir yatılı kalmasından. Bu da gayet normal bisey gelsin memnun olurum demek zorunda değil. Herkesin kendine göre sınırları var.

Olmaz insan sosyal varlık kim gelirse gelsin kabul etmek zorunda asla normal değil 😶 yoksa tez kellesi vurula🤣 yatılı sevmeyenlerin çok garip insanlar olduğunuda öğrenmiş oldum burda 🤣

Demin konu sahibi arkadaşından rahatsız olmuyor diyorsunuz, şimdi olabilir bunda ne vara mı döndünüz 😅 Herkesin görüşü kendine madem neden beni alıntılayarak ağzıma kapak olmaya çalışıyorsunuz? İstediğim konuya istediğimi yazar. istediğimi garip, istediğimi de anormal bulabilirim. Sizin de öncesinde yazdığınız gibi normal kişiye göre değişebilir. Bir insanın yakın arkadaşının evinde kalmasını istememesini misafir sevmemenin uç bir boyutu olarak görüp garip buluyorum. Size göre normalmiş bana göre anormal. Sizin beni ısrarla alıntılayarak had bildirmeye çalışmanız bende eleştirdiğiniz şeyin aynısını yapmak oluyor bilginiz olsun. İlla aynı şeyi düşünmek mecburiyetinde miyiz?

Son düzenleme:
Bende yatılı misafir sevmem. Kendi evimdede istemem başkasının evindede kalmam. Kardeşim bekarken arada kalıyordu o da eşim yurtdışında vs olduğu zamanlarda. Annem arada gelir kalır yine onunda sebebi eşimin evde olmayışıdır. Onun dışında kimseyi çekemem,kimseye hizmet edemem. Daha ilerisini söyleyeyim evde misafirde sevmiyorum. Dışarda yiyip içelim modundayım. Zaten yeterince yorucu hayatlarımız var. Bide bunlarla uğraşamam.

İnsana ailesi dışında kimler yatılı gelir ki?
Ben hayal edemedim.
Benim evime bir kendi kardeşim, bir de eşimin abisi yatıya gelir. Başka kimsemiz yok yatılı gelebilecek. Ondan belki de "sevmiyorum" diyemeyeceğim.
Eğer bir tatil beldesinde oturuyor olsaydım ve kuzeninden tut da arkadaşına kadar herkes bize tatil yapmaya gelecek olsaydı ben de yatılı misafir sevmezdim asla.
Zaten hep demişimdir. Şu hayatta iki şeyi çok istediğim halde yapmayacağım, imkanım olsa dahi yapmayacağım.
Birisi evime büyük bir kütüphane yapmak, ikincisi yazlık almak. 😄

Sıcaklarda elin adamlarıyla aynı evde yat kalk zor, üstelik 3buçuk aylık bebekle.
Size kim gelecek, kaç gün kalacak bilmiyorum ama aile değilse koronayı bahane edebilirsiniz.
Bir iki gün kalınacaksa da idare edilebilir.

Samimi olmadığım kimsede ne kalırım nede bende kalmasını isterim. Samimi olduğumun eline yatakları tutuşturup hadi şuraya ser diyebilirim.
Kahvaltıyı hazır et ben geliyorum diyebilirim.
Ama samimi olmadığım kişiye bildiğiniz hizmetçilik yapamam.
Ailemin evinde çok karşılaştığım bir durumdu kendi evimde sınırlarımı çizdim.
Olurda bir gün samimi olmadığım biri biz gelicez derse müsait değiliz derim.

Sizinde yapmanız gereken kibarca kabul etmemek 👍

Yatili misafir ben de sevmiyorum kimsede kalmayi da sevmiyorum cunku herseyden cok cabuk sıkılan bir insanim maalesef.

benim misafirlik anlayisim ya kahvaltiya ya caya ya da yemege gelsinler en guzel sekilde agirlarim ama yatiya kalmak asla hoslanmadigim bir durum.

esimin ailesi gelirdi eskiden maksimum uc gunde cildirma noktasina gelirdim ki onlarda en fazla uc gun kalirlardi zaten.

simdi cok sukur herkes yasadigimiz sehirde de bu sorun da kalmadi.

1. derece aile ve cok yakin arkadas disinda yatili misafir kabul etmem ben.hele hele tatil niyetiyle gelip insan kullanacak olanlar adim atamaz evime.

Back
X