Misafir varken kızımın davranışları

Vurma olayi hic olmamis , 6 yasindaki bir cocugun uzerinde fiziksel guc denemesi yapmissiniz

Misafir 10 kisi de olsa ki gelen bir kisiymis sadece cocuklati kontrol etmek gerekir , ben hala meyve vs goturme bahanesiyle arkadaslari geldiginde oglumun odasina girer bi bakarim ne yapiyorlar diye

Kizinizin hicbir sucu yok siz anneligi becerememissiniz bir de ustune vurmussunuz cocuga
Edemedim çünkü kadın durmadan anlatıyor
Arada kalktım baktım söyledim
Tamam diyor kızım
Sonra ben yerime oturunca yine devam ediyor

Ee ben nasıl yanlarında durayım devamlı
Vurmayı istemsiz yaptım
Zaten ilk defa oldu
Vurma dışında
Başka şekilde kızımın beni dinlemesini istiyorum

Durun bakalım daha yeni başlıyor.
bence siz henüz hiç bir şey görmediniz :KK53:

her dönem farklı türlü huyları türeyecek ve göreceksiniz.

bence yaşına göre davranışı çok normal.

sadece fazla mutlu olmuş ve kendini ıspatlamak istemiş bana göre.

şu elleri kırılsın etsin diyenlere de anlam veremiyorum. bence onların çocukları yok.

herkes mikemmel anne, herkes çok cicii :KK14:

Altında derin anlamlar arayıp, psikolojik tahlil yapmaya gerek yok. Çocuk onlar, durumları hep stabil olmuyor. Gayri ahlaki bir durum da yok ortada. Sizde de hata yok misafirle ilgilenmişsiniz. Siniriniz geçince unutulur.
Kızınıza da biraz daha kuralcı yaklaşır, sınırları belirginleştirirsiniz olur biter.

Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi

Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim

Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim

Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu

Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor

Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor

Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım

Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım

6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu

Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam

Merhaba,
Size bir sorum olacak 10 senelik üyeliğinizde görebildiğimiz 14 tane üyeliğiniz var. Hepsini my_angel_86 hesabınız ile birleştirdik. Neden sürekli 2. üyelik alıyorsunuz ? size yazdığımız mesajlar ulaşmıyor mu ? Bakın bu yaptığınız normal değil.

Tamam diyor kızım

Vurmayı istemsiz yaptım
Zaten ilk defa oldu
Vurma dışında

kazen profilinize bir mesaj bırakmış okudunuz mu acaba?

birde kızım anormal mi diye soruyor anormal olan çocuk değil çok net.

Nasil bi kriz gecirdigini anliorum. Ama bicak makas neden ulasabilecegi yerlerde? Once buna cozum lazim. Cok daha kotusude olabilirdi Allah korusun. Kavga etselerdi bicakla makasla? Dua et bu kdrla kalmis.

Simarmis oyun etmis kendince bunlar masum seyler aslinda. Bi daha bole yaparsa kimseyi cagirmiycani sole bi dahakine
Kızım bir kere alıpta bıçakla makasla oynayan bir kız değildir
Bu yüzden kaldırmadım
Karıştıracağı aklıma gelmedi

Çalıştığım için kızım okuldan sonra annemle
Çöm fazla arkadaş ortamı olmuyor
Acaba eve arkadaşı uzun zamandan sonra gelmediği için mi böyle oldu

bunun sizin terbiye verip verememenizle alakası yok
12 yaşındaki kızım eve birileri geldi mi hala şımarır anem nasılsa bişey diyemeyecek diye
mesela bilgisayar saatini dinlemez uzatır lafa karışır karışsın bişey demem de bazen hiç konuşturmaz
konuşmayı çok sevmeyen bir çocuk olmasına rağmen

dikkat çekmeye çalışıyorlar bide kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar
bu arada kusura bakmayın da bayağı boş bırakmışsınız.. mutfaktan bıçak almış falan Allah korusun

yeter artık @my_angel_86 bu kaçıncı üyelik alışın
neden kural çiğniyorsun sürekli.. terbiyesizlik değil mi bu yaptığın?

ya şu bir tokata ortalığı klavye de yakan arkadaşlara hiç anlam veremiyorum kadın sanki düzenli şiddet uyguluyor herkesin sabrının taştığı reflekslerine hakim olamadığı anlar olabilir bunları tekrar etmemek mühim olan...

sevgili konu sahibi 2,5 yaşındaki oğlum bencil döneminde şu an her şey benim ben ben ben modunda eğer ki doğru okuduysam ve doğru hatırlıyorsam 6-7 yaş dönemi de çok benzer bir dönem ...

kızınızı karşısınıza alın sakin sakin konuşmaya çalışın ,yaptığı yanlıştan ötürü daha yorgunluğunuzu atmadan bir daha temizliğe girişeceğiniz için hasta olabileceğinizi söyleyin..

annesinin hasta olmasına dayanamaz belki , onun kötü bir kız olmadığını fakat bu eve gelen kişilere evi dağıttırmamasını falan...anladınız işte uzun uzadıya gözlerinin içine baka baka konuşun,bakışlarınız da kat'iyen sertleşmesin.

Evet tokat atmakta düzenli dövmek kadar kötü. Sabirin taşmasi annenin sorunu. Sabir taşmadan önce hamleler yapilmali.

Bu konuda mesela anne hiiç birşey yapmamiş. Kizin elinde biçak, annenin haberi yok. Hiç bir şekilde kontrol yok, disiplin yok ondan sonra sabir taşiyormuş, çocuk bencil döneme geçmişmiş oh ne ala memklet!

Kadin refleks olarak dövmedi. Bilerek misafirin gitmesini bekleyip, öÿle dövdü!! Şurda bir erkek, eşine tokat atsa "olabilir ya, sabiri taşmiş, refleks felan" mi denilirdi?

Yetişkinlere karşi şiddet ne kadar yanliş ise, çocuklara karşida o kadar yanliştir.

Durun bakalım daha yeni başlıyor.
bence siz henüz hiç bir şey görmediniz :KK53:

her dönem farklı türlü huyları türeyecek ve göreceksiniz.

bence yaşına göre davranışı çok normal.

sadece fazla mutlu olmuş ve kendini ıspatlamak istemiş bana göre.

şu elleri kırılsın etsin diyenlere de anlam veremiyorum. bence onların çocukları yok.

herkes mikemmel anne, herkes çok cicii :KK14:

ne olur alıntı yapın,diyen benim böyle kaçak göçek yazmayın :KK53:

çocuğum var ve evet o mesajı ben yazdım aynı fikirdeyim.

başka sorusu olan?

eger evladınız her misafir geldiginde bu davranışları sergilemiyorsa arkadaşı bu fikirleri sunmuş olabilir mi.
oyuncagı da geri isteyebilirsiniz.
çocuk bu hediye kavramı yoktur ama arkadaşınız sizi anlayıp geri getirebilir.

Kendi cocukluguma dondum ve bence kiziniz o arkadasina kendini ispatlamaya calismis. Ben evde ozgurum her istedigimi yaparim kural tanimam havasina girip en pahali oyuncagini ona vererek de onun gozune girmeye calismis.
+1

Tatlim benim kiz degil ama Gelen arkadasi oyle bir dagitiyor ki etrafi. Butun odadan cekmeceleri bosaltiyor. Raf kutular ne varsa. Gecen mutfak cekmecesini indirmis, sutunu icine yemeklik tuzumu Boca etmis. Kizim icicek istiyot mesela ona da veriyorum hep halilarda yerlerde .
Kizimdan cekmedimi arkadaslarindan cektim. Ve her seferinde Boyle. Bir yasinda bebegim var onunla ilgileniyorum hep baslarinda duramiyorum e misafir de var. Bu hep Boyle oluyor. Kimi gelir kizginim butun giysi dolabini bosaltir, oyuncaklarini parcalar.
Ben peslerinden topluyorum. Kizsam neye yarayacak. Kendi evinde korkunc dagitamayan bir cocuk bu dedigim de. Cok kotu davraniyorlar kiza. Ne birsey tutmadi biliyor ne de oynamayi, cunku hersey yasak. Burda kirip dokuyor hincini aliyor resmen. Kizinizin grurunu incitme calistim derim. Azicik simarmis, buna haklari var. Siz ona guzel guzel anlatin. Cocugun girdigi Evler Bal dok yala olmaz. Cok stres yapmayinca temizlik isini derim. Bu gunler gelip gecici.

Evet tokat atmakta düzenli dövmek kadar kötü. Sabirin taşmasi annenin sorunu. Sabir taşmadan önce hamleler yapilmali.

Bu konuda mesela anne hiiç birşey yapmamiş. Kizin elinde biçak, annenin haberi yok. Hiç bir şekilde kontrol yok, disiplin yok ondan sonra sabir taşiyormuş, çocuk bencil döneme geçmişmiş oh ne ala memklet!

Kadin refleks olarak dövmedi. Bilerek misafirin gitmesini bekleyip, öÿle dövdü!! Şurda bir erkek, eşine tokat atsa "olabilir ya, sabiri taşmiş, refleks felan" mi denilirdi?

Yetişkinlere karşi şiddet ne kadar yanliş ise, çocuklara karşida o kadar yanliştir.
Ne yapayın ya söyleyin de bileyim
Daha öncede bir sürü çocuk geldi evimize
Yine makas bıçak çekmecedeydi

Hiç bir zaman kaldırmadım
Daha önce gelen çocuklarla bir kere olsun bıçakla makasla oynamadılar

Ne yapayım
Misafiri bırakıp çocukların başımda mı oturayım
6 yaşında bir çocuğun yaramazlık yapmamasını istemek normal değil mi

Hayır çok eleştiri yapıyorsunuz da
Yazım nasıl kurak konur
Nasıl çocuk terbiyesi verilir bilelim

Tamam diyor kızım

Vurmayı istemsiz yaptım
Zaten ilk defa oldu
Vurma dışında
Vurunca dinlemez ki sizi zaten
Siz ev sahibisiniz , o kadin kizinizdan kiymetli mi ? Eve kim gelirse gelsin kizinin canini acitmaya , kalbini kirmaya deger mi?
Istedigi kadar konussun , bi dakika deyip sozunu keseceksiniz gidip bakacaksiniz
Annem sirf boyle misafire , dostlarina , ailesine oncelik verip onlara deger verdigi icin uzun yillar nefret ettim annemden , kizinizi uzmeyin bu sebeple , bambaska sorunlara yol acarsiniz

Sozunuzu dinlemesini istiyorsaniz kiral koyacaksiniz , eger kurala uymazsa bir daha arkadasi gelemez eve bu kadar basit

Ne yapayım

Yazım nasıl kurak konur

Daha önce bir mesajimda yazmiştim zaten. Odasini kilitleyip salonda oynatabilirdiniz.

Ve unutmayin hiç bir misafir, çocuğunuzdan önemli değildir. "Bir saniye, bir çocuklara bakayim" demek saygisizlik değildir misafire karşi.

Ha bu arada 6 yaşindaki çocugun yaramazlik yapmasi gayet normal. Beyinleri daha etki-tepki ilişkisini çozmüş değil. Daha çok ani yaşarlar. Ondan dolayi adi çocuktur.

Ondan dolayi eğitim ve disiplin gerektirir. Zamaninda müdahale gerektir. Ve emin olun ki bu müdahale şiddetsizde oluyor.

Ne yapayım

Yazım nasıl kurak konur
sen tedbirli olmak zorundasin benimde y yasina yeni giren bir kizim var tabiki bical makas yukarda duruyor ne yani 6 yaşında olmasi demek hic hata yapmamasi anlamina mi geliyor ayrica gelen kadin susmuyor mu birak anlatsin evet sen kendi cocugunu takip etmek zorundasin ve ev senin evin kuralida sen belirleyeceksin yok kalkamadi yok susmadi deyip bi tokatla hirsini almisin ama bu dogru degil kendi eksigini cocuga vurarak kapatmak

Back
X