Misafir varken kızımın davranışları

aslında hiç sorun yokmuş,
Çocuk makası ve meyve bıçağı kullandıklarını varsayıyorum, 6. Yaşında bir çocuk kendine ve başkasına zarar vermeden bunları kullanabilir, bir yetişkinin refakati daha iyi olurmuş. Evde iki yetişkin iki çocuk varmış anladığım, yani burada biraz sizin ihmaliniz olmuş.

Onun dışında yastık onun yastığı, oyuncak onun oyuncağı. Kestiği yastığı dikeceksiniz ve öyle kullanacak veya yerine kötü bir yastık alacaksınız ki bedelini görsün. Oyuncak da yine vermek istiyorsa versin, yeni oyuncak alınmayacak bu kadar.

Bir de o kadar oynayıp yorulduktan sonra verdiğiniz tepkileri anlamamıştır bile. Ona toplatmaya çalışmanız, yorulup yatınca sizin devam etmeniz de olmamış. İkiniz de yatıp dinlenecektiniz, ertesi gün o kendi dağınıklığını toplayacaktı, ve yaşadığınız sinir harbi de yaşanmayacaktı.

Çok affedersiniz de hatanın büyüğü siz ve yetişkin misafirinizde iken neden çocuğunuza faturayı kesiyorsunuz? Çünkü kolay olan o değil mi?

Çocuklar makasa ve bıçağa kolayca erişiyorlar ama siz o anda muhabbet ediyorsunuz. Bahane de "misafir hep konuştu bakamadım"
Suçunuzu bilip notu da iliştiriyorsunuz araya. Böyle saçma bahane olamaz "canım çocuklara göz kulak olalım çok şımardılar" diyebilirdiniz.

Aslında şu anda "çocuklar birbirlerini kesmedikleri için mutluyum" demeniz lazımdı..

Ben 21 aylık oğlumun peşinden ayrılamayacağımı bildiğim için gezmeye gitmeye üşeniyorum nasılsa keyif alamayacağım diye.. 1 bardak çay içeyim diye eşime veya o yoksa birisine söylüyorum "biraz bakın iki dakika oturayım" diye..

Bence hemen kızınızdan özür dileyin "hatalı olan bendim vurmamalıydım seni ihmal ettim. Kesici delici şeylerle oynamamalıydın. Ama evde kurallar var onları yerine getirmezsen bazı istediğin şeyler olmayacak" diye..

o makası bıcagıa nnesine soksaydın gözüne nerden alıyor . annesine tepki verecektn .

vurman doğru olmamış.
zaten gözlemlediğim kadarıyla bu tarz inat çocuklar, vuruldukça daha da coşuyorlar.
benim oğluma korku saldık biz. doğru ve yanlışı öğrettik.
her ne kadar uzmanlar hata dese de ceza ödüle ben kullanıyorum.
mesela oğlum çığırından çıkmadan küsüyorum ve bu hareketlerini bitirene kadar konuşmayacağımı söylüyorum. ve 2. dakika da özür dileyip vazgeçiyor.
onu yola getirecek bir yol bulmalısınız. yoksa nefret edilen çocuğa dönüşebilir. etrafımda var çünkü, 5 dakika göresim gelmiyor çocuğu. çocuk da çocukluğunu bilmeli bence.

Evet vurmak olmadı farkındayım ama gözüm döndü

Kızıma toplattırdım ama geç saat olduğu için o yattı
Geri kalanını ben topladım

Gelmeden önce de tembih ettim
Yaramazlık yapma diye
Tamam dedi
Misafir varken de misafirle ilgilenmekten kızımla uğraşamıyorum

Aklı başında olması gereken yaş
Tamam dağınıklık olur
Odasındaki oyuncaklar için dağıtın toplarız dedim
Ama yastık keseceği
Bıçak alıcağı
Yatak odasını karıştıracağı
Aklıma gelmedi
Merhaba,açık sözcülükte yaşadıklarınızı yazmanız hatanızı düzeltmeye çalışmanız çok güzel bir davranış,size 0-18 yaş aile eğitimi öneririm öncelikle,ben çok faydasını gördüm ve görüyorum,her anne-baba önce bu eğitimi alıp sonra çocuk sahibi olmaları gerekiyor bence.çocuğunuza "yaramazlık" yapma derken ne demek istediğinizi tek tek anlatmanız gerekiyor,ona göre bunlar yaramazlık değil oyundu ama acı bir şekilde öğrenmiş oldu sınırlarını,arkadaşınızla konuşurken ben bi çocuklara bakıp hemen geliyorum diyebilirsiniz bunda ayıplanacak bişey yok.iyi günler

kadının derdi kızının yanlış davranışları değil sayın avukat arkadaşlar daha yeni bahar temizliği yaptığı için evin dağılmış olması

çocuklar bıçak almış,makas almış evi talan etmiş ve tehlikeli şeylerle oynamışlar ama anne misafirini bırakamamış hangi normal insan böyle davranır

normalde kalkarız onları ellerinden bıraktırıp gelin yanımızda resim yapın,çizgi filmi izleyin,lego oynayın vs vs gibi aktiviteler buluruz değil mi?

kadın hala 6 yaşındaki çocğun bunları yapması normal mi bu kadar hareketli olması normal mi diye sorguluyor ÇOCUK 6 YAŞINDA 15 değil!

ve bu normalliği sorgulayan anne 1000 tane üyelik alıp ortalarda geziyor şaka gibi :)

burada hatalı bir çocuk yok ama tokatı yiyen yine çocuk.farkında mısınız?

kadının derdi kızının yanlış davranışları değil sayın avukat arkadaşlar daha yeni bahar temizliği yaptığı için evin dağılmış olması

çocuklar bıçak almış,makas almış evi talan etmiş ve tehlikeli şeylerle oynamışlar ama anne misafirini bırakamamış hangi normal insan böyle davranır

normalde kalkarız onları ellerinden bıraktırıp gelin yanımızda resim yapın,çizgi filmi izleyin,lego oynayın vs vs gibi aktiviteler buluruz değil mi?

kadın hala 6 yaşındaki çocğun bunları yapması normal mi bu kadar hareketli olması normal mi diye sorguluyor ÇOCUK 6 YAŞINDA 15 değil!

ve bu normalliği sorgulayan anne 1000 tane üyelik alıp ortalarda geziyor şaka gibi :)

burada hatalı bir çocuk yok ama tokatı yiyen yine çocuk.farkında mısınız?
Nasil ya bu o uye mi?
Hani onceden de cocugunu doven bi uyr vardi o mu?
Pesss

Benimkilere bakmazsam benimkilerde yaparlar tozu dumana katarlar
Siz bakmadım diyorsunuz ilgilenmedim diyorsunuz eşiniz de çocukla niye ilgilenmedin diye size tokat atsa ne hissedersiniz
Ben misafir kim olursa olsun mutlaka kontrol ederim çocukları bıçak aldığının bile farkında değilsiniz hadi birbirlerine zarar verselerdi o bıçakla
Bundan sonra kuralları önceden konuşun oyuncakla oynayın ama makas bıçak yasak kim alırsa mutlaka haberim olacak diye de belirtin
Ağlaya ağlaya uyumasına keşke izin vermeseydiniz gönlünü alsaydınız sarılıp çok üzgün olduğunuzu belirtseydiniz

Nasil ya bu o uye mi?
Hani onceden de cocugunu doven bi uyr vardi o mu?
Pesss

kazen yazdı konuya ama hanımefendi cevap vermedi profilinede yazmış bakın

o muydu bu çocuğuna yine vurmuştu omu?

ama baksanıza sorun yok biz kadınlar vurmayı çok normal kabul ediyoruz

Ayrica konu sahibi cocuga kocaman muamelesi yapiyorsunuz ama benim oglum 10 yasinda ve hala bicak almaz eline
Kendi kucuk makasi disinda makasa dokunmaz
Birsey kesmesi gerekiyorsa bana getirir
Siz 6 yasindaki cocuktan beklentinizi bi azaltin once

Ay bide hamile kalmaya calisiyormus
Yahu bir tanesine bakamiyorsunuz yazik bari ikinciyi yapmayin
Keske ehliyet verilse cocuk sahibi olmayi hak etmeyenler olamasa

böyle yazmayın şimdi çemkirenler olabilir :)

valla insanoğlu bir garip yorum yapamıyorum.

Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi

Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim

Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim

Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu

Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor

Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor

Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım

Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım

6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu

Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam
Misafir gelince değişik birşey oluyorlar dün yataklara düştüm evde misafir var dur demekten yapma demekten bıktım çete gibi birlikte odalarını altüst etmişler.Hiç umursamıyorlar ne biliyim ben de o kadar ilgiliyimdir,ama sanırım dışarı çıkartamadığımdan evde bir şekilde enerji atmak istiyorlar.İnşirah süresini okuyalım bol bol ferhalık verir

Ne bahar temizlikleri yaptim da bes dakika sonra odalar daginik onemli degil.anneligimizi sormussun.ben kesici aletle oynamis bir yerine cok sukur birsey olmamis diye mutlu olurdum.birsey olsa babasi dedesigil yetisebilecegi yere niye koydun diye bana kizacaklardi hakli olarak.benim kizimda gelince arkadaslari bak surasi benim odam diye oyuncaklari doker dagitir cekmeceleri karistirir.gecende bes bayan birde bes cocuk hepside kucuk hem misafir cocuklarini hem kizimi kontrol ettim.karsidaki susmuyorsa bir cocuklara bakayim geleyim diyorum.misafir gidince de yarim saatte topladim kizima niye dagittin diye kizmadim anne bidaha ne zaman gelirler biz de gidelim onlara diyor cok mutluydu.kapiyi kapatir katmaz cocuk mutlu olmanin ruhsal doyumuna ulastigi sirada şiraaak bir tokat bana gore bir travma.yavrundan ozur dile lutfen.

Evet tokat atmakta düzenli dövmek kadar kötü. Sabirin taşmasi annenin sorunu. Sabir taşmadan önce hamleler yapilmali.

Bu konuda mesela anne hiiç birşey yapmamiş. Kizin elinde biçak, annenin haberi yok. Hiç bir şekilde kontrol yok, disiplin yok ondan sonra sabir taşiyormuş, çocuk bencil döneme geçmişmiş oh ne ala memklet!

Kadin refleks olarak dövmedi. Bilerek misafirin gitmesini bekleyip, öÿle dövdü!! Şurda bir erkek, eşine tokat atsa "olabilir ya, sabiri taşmiş, refleks felan" mi denilirdi?

Yetişkinlere karşi şiddet ne kadar yanliş ise, çocuklara karşida o kadar yanliştir.
Şiddeti kimse desteklemiyor çarpıtmayın bence ,burda anne zaten attığı tokatın pişmanlığını yaşamış bu saatten sonra konu sahibi konu sahibi gibi (kendi isteği doğrultusunda kaçak mesaj yazmamak adına) ellerin kırılsın demeye lüzum yok ,konu sahibinin de rica ettiği üzere öneri sunmamız gerekir ki evladına nasıl davranmalı ne yapmalı ...burası kişilerin anneliklerin ölçüldüğü bir platform değil o kişilere doğru yolların gösterildiği bir yer olmalıdır bana göre.

Çocuğunuz 6 yaşında kendini ispatlamaya çalışıyor. Sizin döneminizle bu dönemi karşılaştıramazsınız ki herşey farklı.
1.si baktınız kesme işine giriyor makas bıçak tarzı seyleri kaldırmalıydınız
2.si yatak odanızı kitleseydiniz girmezdi odaya
Çocuk 6 yaşında yatak odası oturma odası ayırt edemez henüz mahrem kavramı tam olarak olmaz.
Vurmanız hiç hiç olamamış kızınız kötü bi çocuksa bir de kendinize dönüp bakın nasıl anne olduğunuza. Temizlik nankördür zaten bunun için kızmak yerine hadi gel su dağınıklığı toplayalım demeliydiniz

Şiddeti kimse desteklemiyor çarpıtmayın bence ,burda anne zaten attığı tokatın pişmanlığını yaşamış bu saatten sonra konu sahibi konu sahibi gibi (kendi isteği doğrultusunda kaçak mesaj yazmamak adına) ellerin kırılsın demeye lüzum yok ,konu sahibinin de rica ettiği üzere öneri sunmamız gerekir ki evladına nasıl davranmalı ne yapmalı ...burası kişilerin anneliklerin ölçüldüğü bir platform değil o kişilere doğru yolların gösterildiği bir yer olmalıdır bana göre.

alıntı güzel olmuş sonra gözümden kaçıyor :)

annelik ölçmedim hala kendini haklı görmeye çalışan ve bunun için destek arayan bir kadına ellerin kırılsın diyeceğim dedim.

ve evet sizin gibi bir kaç üye daha küçük bir çocuğa atılan tokatı bile mazur görebiliyor ben göremiyorum üzgünüm anne ile değil çocuk ile empati yapmayı tercih ediyorum çünkü anne bir garip.hala diyor ki kızım anormal mi 6 yaşındaki çocuk bu kadar hareketli olur mu?

diyeceklerim bun kadar teşekkürler

alıntı güzel olmuş sonra gözümden kaçıyor :)

annelik ölçmedim hala kendini haklı görmeye çalışan ve bunun için destek arayan bir kadına ellerin kırılsın diyeceğim dedim.

ve evet sizin gibi bir kaç üye daha küçük bir çocuğa atılan tokatı bile mazur görebiliyor ben göremiyorum üzgünüm anne ile değil çocuk ile empati yapmayı tercih ediyorum çünkü anne bir garip.hala diyor ki kızım anormal mi 6 yaşındaki çocuk bu kadar hareketli olur mu?

diyeceklerim bun kadar teşekkürler
alıntıyı görmene sevindim sorun yok ;)
bende bir anneyim bugüne kadar sabrımı hep muhafaza ettim bir fiske dahi vurmadım,
Şiddeti savunmuyorum çocuklarınıza bir tokat atabilirsiniz sorun olmaz caizdir fetvaları da vermiyorum,sadece yazım üslubundan pişmanlığını sezdiğim bir anneye bu tarz yorumların gereksiz olduğunu iddia ediyorum.bunu kronikleştirirse tabiki büyük sorun kimse dayakla terbiye edilmez ,umarım bende derdimi anlatabilmişimdir.
Bu arada not düşeyim bu hayatta gerçekten dövmek istediğim tek anladıkları dilin kötek olduğunu düşündüğüm 30 yaş üstü yetişkin bireyler de yok değil ;)

Back
X