Misafir varken kızımın davranışları

Tabiki.
Tam da bir anne olarak düşünüp hem kendi çocuğum hem de başka çocuklar adına endişe ediyorum..
Bizim evlatlarımızla aynı ortamda yaşayacaklar ve eğer o ortamdan sağsalim kurtulamazlarsa problem yaratan kişiler olacaklar..

Konu sahibi gücü yetiyorsa eşine vursun bakalım karşılığını misliyle almayacak mı? Çocuğuna vurabiliyor çünkü o karşılık veremez siner köşesine çekilir.. Bu malesef böyle zincirleme devam ediyor..
Bu tarz konularda hep yaziyorum , amerikada FBI'in yaptigi bir arastirma var
Hapishanedeki seri katileri incelemisler ve yuzde 90 i anne sorunu yasayan , annesi arizlai tipler
Keske cocuklarina verdikleri zarari anlasalar , o cocuklar buyudugunde de bizim cocuklarimiza zarar veriyorlar
Ama bunu idrak edebilecek insan zaten kendi cocuguna zarar vermrz degil mi?

Ama geçengünde bir konuda da geçmişte annesinden şiddet görmüş bir kadın annesiñe tokat atıp saçını kesmişti
Şiddet gören çocuklardaki eğilim ya pasip bir karakter yada şiddete eğilimli bireyler oluyorlar
Yazık ki ne yazık

evet, tabi öyle maalesef

benim kuzenim, yemeğini yemedi diye 4 yaşındaki çocuğunu 24 saat! aç bırakmış
çocuk ağlamış açım diye, yalvarmış kaç kere (yazık yavrum)
sonra kayınvalidesi öğrenip müdahale etmiş
biz de kuzenimle çok çok nadir görüşürüz, hatta hiç görüşmeyiz diyebilirim, o gün tesadüf görüştük
kayınvalidesi için demediğini bırakmadı, yok eğitimine karışıyormuş da yok bilmem ne
kalkıp gittim bi dolu laf sayıp
delirmiş insanlar yahu

Hapishanedeki seri katileri incelemisler ve yuzde 90 i anne sorunu yasayan , annesi arizlai tipler
Keske cocuklarina verdikleri zarari anlasalar , o cocuklar buyudugunde de bizim cocuklarimiza zarar veriyorlar
Evet cokk dogru

evet, tabi öyle maalesef

biz de kuzenimle çok çok nadir görüşürüz, hatta hiç görüşmeyiz diyebilirim, o gün tesadüf görüştük
kayınvalidesi için demediğini bırakmadı, yok eğitimine karışıyormuş da yok bilmem ne
delirmiş insanlar yahu

ruh hastalığının adı eğitim oldu.. ama o kadının kocası ona karışsa kıyamet kopar, hayatıma müdahale diye ciyak ciyak gezer ortada..

Diger nickleri ne bilmiyorum.. aralarindan belki tanidigom vardir :))) ma jeste vardi ya, o zannettim bi an

ben onun da bu olduğunu da düşünüyorum hatta profiline de yazdım sadece çocukların yaşı tutmuyor o da kolay atılabilir birşey

evet, tabi öyle maalesef

delirmiş insanlar yahu
Manyak kusura bakma lütfen
Açlıkla mı terbiye olur el kadar bebe
Bilemiyorum bazen neyin doğru neyin yanlış olduğunuda karıştırıyorum inan
Şurada bir kunu açmıştım o günden beri kadın konuşmuyor benimle
Kendi istemişti ama gerçekler acıdır
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ne-yapmali-bu-anne.1063919/

Seri katillere kadar bakmaya bile gerek yok. Bizim sokaklarımızda bi dolu eli kolu sallayarak dolaşıyorlar.
Adamın biri tanımadığı adamı yanlış adres tarif etti diye vurup öldürüyor. Bu adam nasıl ortamda büyümüştür?

Aile bağına önem verip çocuk psikolojisinden zerre anlamayan saçma bir ülkeyiz..

O yasta bir çocuk için dağıtmak misafir geldiğinde şımarmak normal Şeyler ama şiddet hiç olmamış . Tekrarlamayın asla

Seri katillere kadar bakmaya bile gerek yok. Bizim sokaklarımızda bi dolu eli kolu sallayarak dolaşıyorlar.
Adamın biri tanımadığı adamı yanlış adres tarif etti diye vurup öldürüyor. Bu adam nasıl ortamda büyümüştür?

Aile bağına önem verip çocuk psikolojisinden zerre anlamayan saçma bir ülkeyiz..
Lafa geldi mi cok severiz cocuklari , mukemmel ebeveynleriz
Avrupalinin ebeveynligini sorgulariz , onlara tu kaka deriz , biz sevgimizle bogariz cocuklari , doveriz , psikolojik baski olustururuz , ha en onemlisi bize baksinlar diye cocuk yapariz
Saka gibi bir toplumuz

Lafa geldi mi cok severiz cocuklari , mukemmel ebeveynleriz
Avrupalinin ebeveynligini sorgulariz , onlara tu kaka deriz , biz sevgimizle bogariz cocuklari , doveriz , psikolojik baski olustururuz , ha en onemlisi bize baksinlar diye cocuk yapariz
Saka gibi bir toplumuz

ilgilenmeyi üzerine baskı kurmak olarak anlıyoruz biz.. ne kadar cendereye alır orada tutarsam o kadar bağlanır bana diyoruz.. sonuçta da bize bağlı değil bağımlı çocuklar yetiştiriyoruz.. işin garip tarafı bu cendereden çıkmak isteyen çocukları da neredeyse vatan haini ilan ediyoruz.. çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz, ama her haltı o kadar iyi biliyoruz ki bilmediğimizi ne kabul ediyoruz ne de yüzümüze vurulsun istiyoruz..

Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi

Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim

Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim

Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu

Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor

Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor

Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım

Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım

6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu

Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam
6 yaş depresyonu

Ben anneligi ölcmüyorum ancak siddet benim kirmizi cizgimdir. Pismanlik birseye fayda etmez. Ki "ben cok pismanim, nasil telafe ederim" demiyor konu sahibi. "Kizimda bir anormalik mi var, 6 yasinda söz dinlemiyor" diyor.

Niye? Cok bilerek o kizi dövdü cünkü. Hirsini ondan aldi. Misafirin yaninda uslu durmadigi icin, ideal aile tablosu cizilmedigi icin. Üstüne bide toplancak darmadagan bir oda kaldi.

Ben daha önce önerilerde buldum. Sonraki yorumlarinda "sonucta tokat hep tekrarlanmiyor" gibi seyler yazmissin. Eh ne zaman eli kirasica yazacagiz? 2 defa vurdugunda mi? Yoksa 5 defami? Bir cocuga 1 defa vurulmasi bile fazladir. Travmadir.

Cocukken benzer birsey yasadim ve bu yasima geldim, halen unutmadim. Kendinden pay bic. Biri gelip seni vursa gidip darp raporu alirsin. Bir ögretmen cocuga vurursa, kiyamet kopar, meb'e sikayet felan. Ancak bir anne cocuguna vurdugunda "annenin pismanligi yeter" oluyor.

Yani bu konuda lütfen 1 seferden birsey olmaz demeyin. Kendi cocugunuz icinde öyle. Cocuk unutmuyor cünkü.
valla sayın stark konu sahibi ve kocası zaten sayko çıktılar orası ayrı da ,yine de sizinle aynı fikirde değilim ben .ve tekrar bir dipnot düşeyim aynı fikirde olmadığımız benim şiddeti hoş gördüğüm anlamına gelmiyor.

ilgilenmeyi üzerine baskı kurmak olarak anlıyoruz biz.. ne kadar cendereye alır orada tutarsam o kadar bağlanır bana diyoruz.. sonuçta da bize bağlı değil bağımlı çocuklar yetiştiriyoruz.. işin garip tarafı bu cendereden çıkmak isteyen çocukları da neredeyse vatan haini ilan ediyoruz.. çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz, ama her haltı o kadar iyi biliyoruz ki bilmediğimizi ne kabul ediyoruz ne de yüzümüze vurulsun istiyoruz..
Aynen kuzucum
Dogruyu soylene de kiziyoruz , mukemmel anne vs vs diye dalga geciyoruz
Ne diyim allah bildigi gibi yapsin hepsini

Kazen Kazen bu üyenin çoklu üyeliklerde belirttiği gibi çocuğunun hem anne hem de babadan şiddet gördüğü ortada olduğuna göre, sosyal hizmetlere bildirilip incelenmesi mümkün değil mi?
Konu sahibi ve eşinin problemli olduğu ortada bence..
Konularinin linki 183 e verilse onlar bulamaz mi acaba konu sahibini site yonetiminin de yardimiyla

Hayatınızın yüzde yüz düzenli olmasını, koyduğunuz şeyin yerinde durmasını ve herşeyin ama herşeyin sizin istediğiniz gibi gitmesini istiyorsanız çocuk yapmayın. Mükemmel şekilde toplu ve temiz evinizde kendi kurallarınıza uyarak yaşayın. Bir de çocuğa vurmuşunuz!

Back
X