Misafir varken kızımın davranışları

Manyak kusura bakma lütfen
Açlıkla mı terbiye olur el kadar bebe
Bilemiyorum bazen neyin doğru neyin yanlış olduğunuda karıştırıyorum inan
Şurada bir kunu açmıştım o günden beri kadın konuşmuyor benimle
Kendi istemişti ama gerçekler acıdır
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ne-yapmali-bu-anne.1063919/

oysaki çoğu yorum da çok doğruymuş
o istemiş "çocuğun yaramaz şöyle yap böyle yap densin", yorumlar da "hata sende" olunca...

@Kazen bu üyenin çoklu üyeliklerde belirttiği gibi çocuğunun hem anne hem de babadan şiddet gördüğü ortada olduğuna göre, sosyal hizmetlere bildirilip incelenmesi mümkün değil mi?
Konu sahibi ve eşinin problemli olduğu ortada bence..
Katılıyorum. Çocuğun düzenli şiddet gördüğü ispatlı. Ki eminim buraya yumuşatılmış halini yaşıyordur

Psikolojik bir sıkıntısı mı var acabalar kızımın anlayamadım
Küçükken bizde yaramazlık yapardık
Ama bizim annelerimiz böyle anlatmazdı ki
Ben herşeyi anlatıyorum
İşine gelince büyük insan gibi herşeyi anlıyor
Kızınız bebek değil zaten herşeyi anlayacak yaşta.ben bir yere giderken yada biri geleceği zaman yapmaması gereken şeyleri söylüyorum.eğer yaparsan birdahaki sefere gitmeyiz yada onlar gelmez diyorum.bi sorum çıkmıyor bazı şeyleri anlaması için sadece gözüne bakmam yeterli oluyor.

Çocukken annem beni çok dövdü. Ne ben unutabiliyorum ne annem. Hatta akrabalarımız bile hatırlatıyor. Yapmayın bir daha nolur. 25 yasina geldiğinde bile hatırlayıp ağlamasın.

Şok oldum okurken makası bıçağı nasıl alabilir çocuğunuz altı yaşında. Nasıl makası ortada bırakırsınız. Ben olsam ikisi de sağlam diye oturur bir şükür namazı kılardım. Ayrıca, burada şöyle yalnızım böyle mutsuzum diyenlerin problemlerinin çoğu anneyle bağlanamamanın neticesi. Ve bağlanmayı engelleyen en büyük faktör bağırma ve dayak daha genel ifadeyle şiddet ki öfkeli yüz hatlarınız bile aslen bir şiddet öğesidir.

6 yaşındaki bir çocuk makas kullanabilir. Neyini bu kadar abarttınız.

İki cocukta gitmeden birlikte toplayın kural bu diyordum ben .
Misafir cocuk toplamazsa senin arkadasın ,o zaman tek basına toplarsın diyordum .

Kadın 6 yıl emek vermis, 1 kere hata yapmış. tokat atmış, doğru değil ama elin kırılsın,anneligi beceremedin demeler filan cok abartılı. Kim konu açsa beddua bile ediyoruz. Bence herkes kendine baksın. Bi abartmayın allah aşkına!
Kocanız size 6 yıl emek versin sonra 1 tokat atsın. "Ok olur böyle şeyler sıkmayalım canımızı" mı dersiniz?

nasıl vurabildiniz ya elleriniz kırılsın diycem de olmayacak

çocuğa kuralları öğretecek olan sizsiniz o suçlu değil daha 6 yaşında

çocuk mutlu olmuş ne yapacağını şaşırmış vurmak yerine bundan sonra nasıl davranması gerektiğini anlatmak daha mantıklı olabilirdi
Klavye nin arkasındayız diye tepki da aşırıya kaçmasak ne iyi olur

Konu sahibi belliki çok bunalmış çileden çıkmış kendine hakim olamayıp vurmuş çocuğuna ağlayarak uyuyuncada eminim vijdan azabı cekmistir ne yaptigindan emin olsa buraya konu açmaz belliki yardıma ihtiyacı var ve çaresiz hissediyor konu sahibi yolunuz yanlış ofke kontrolunuz olmazsa ilerdede sizin gibi öfkesini kontrol edemeyen bir evladıniz olur ben uzman değilim ama tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum sinirli annenin ya pasif ve dayak yiyen özgüven siz çocuğu oluyor yada o çocuk gidip başka çocuklara zarar veriyor çocuklar bizim dış dunyaya yansımamiz sorunu önce kendimizi düzeltmek ten baslamamiz gerekiyor çünkü 6 yasindaki cocugumuza vurarak onu terbiye edemeyiz sonrada onda bıraktığımız hasarı nasıl duzelticem diye dert sahibi oluruz yerinizde kim olsa sinirlenirdi çocuk yaşı gereği yaramazlığı fazlaca abartmis sizin yapmanız gereken sakin olmak ve onunla konuşarak problemlerinizi halletmek zamanla üstesinden gelirsiniz sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın derim

Akşam kızımın arkadaşının annesi bize geldi

Kızım aşırı derece yaramazlık yaptı
Annesi kızıyla ilgilenmedi
Sürekli anlatıyor ben de annesini dinlenmekten çocuklarla ilgilenemedim

Odasındaki bütün oyuncakları darmadağın ettiler
Bunu geçtim

Makası almış yastığını kesmiş
İçinden kar gibi beyaz köpükleri çıkarmış
Her yer köpük oldu

Yapma dedikçe aldılar
onları saçlarından aşağıya döktüler
Mutfakta bıçak almışlar masada çilek kesiyorlar
Buzdolabı yatak odası evin heryerini karıştırdılar
Evlerine giderken kızım oyuncak vericem dedi
Tamam dedim
Elimin aldığı köpek oyuncak vardı pahalıya alındı
Kızım onu vermeye kalktı
Olmaz kızım baban sana hediye aldı başka ver diyorum
Ben oynamıyorum deyip vermeye çalışıyor

Kız ağladıkça köpeği kızım gözüne sokuyor

Daha bir gün öncesi bahar temizliği yapmıştım
Daha yorgunluğunu atamadım

Akşam çok sinir oldum
Gittiklerinde kızıma bağırdım
İlk defa yanağına vurdum
Biliyorum vurmak hiç çözüm değil
Adetimde değil
Ama yorgunlukla dayanamadım

6 yaşında kız oldu iyice çıldırmaya başladı
Hasta olunca görürsün dedim
Ağlaya ağlaya uyudu

Allah aşkıma bana özellikle kızımın yaşlarında çocuğu olan anneler fikir versin
Ben iyi bir anne olamıyorum
Kızıma terbiye veremiyorum
Ne yapıcam
Küçük çocuğun elinde bıçak makas ..:oha: Mune Mune şu tabeladaki yazıyı ben yazsam, usluptan olayı ban yerdim dimi?:110:

Küçük çocuğun elinde bıçak makas ..:oha: Mune Mune şu tabeladaki yazıyı ben yazsam, usluptan olayı ban yerdim dimi?:110:
Kullanım şeklinize bağlı, şu şu kelimeler yasak diyemem çünkü kelimeyi nasıl kullandığınız önemli, örnek verdiğiniz kelimeden gidelim "oha patrona bak abartmış resmen" demek uyarı alma sebebi değilken "oha yavaş gel" demek uyarı almaya neden olur, anlatabildim miHoppa

Bu konu için ikinci üyelik almak neden acaba?
Asıl olan üyelikten yazmak çok mu zor.
Ayar oluyorum nedense şu duruma...

Kullanım şeklinize bağlı, şu şu kelimeler yasak diyemem çünkü kelimeyi nasıl kullandığınız önemli, örnek verdiğiniz kelimeden gidelim "oha patrona bak abartmış resmen" demek uyarı alma sebebi değilken "oha yavaş gel" demek uyarı almaya neden olur, anlatabildim miHoppa
Evet anladım sevgili Mune Mune , yerinde bir izah olmuş. :KK5:

Evet iyi bir anne olamamışsınız ama terbiye vermediğiniz için değil çocuğa şiddet uyguladığınız için. Yaptığı şey evde arkadaşıyla oynamak sadece. Evi temizlediniz diye öyle kalmıycak ev zaten kirlenicek. Hiçbir eşya yada temizlik bir çocuğun kalbinden daha değerli değil isterseniz 40 tane ev temizleyin o çocuğun kalbini kırdınız artık. Çok üzüldüm çocuğunuza bence acilen bir pisikoloğa danışın, gerekirse ilaç kullanın.

Back
X