Misafir ve Çocukları

Benim de su anki planim o canim,ayri bir odada ayri yatmasini istiyorum bakalim cocuk insallah ariza cikarmazsa yapacagim en buyuk korkum elimden geleni yaptigim halde arsiz yuzsuz bir cocuk yetistirmek

aynen öyle sonra çocugum çok zekiye dönüyor olay bu nasıl zekadır anlamadım gitii
9 yeğenim var. 7'sinin zeka seviyesi üst sınırlarda. Zeki çocuk ve terbiyesiz çocuk ayrımını en net yapan aile bizizdir belki.
Buna binaen söyleyebilirim ki,ben hiçbirinde şurda yazılan korkunç hareketler görmedim.
Gördüğüm en tuhaf hareket birinin alışveriş merkezine gidip yumuşak şeker yeme uğruna ilk 2 derse girmemesiydi

bu çocuk supper zeka ondan yapıyor kendinden 20 yaş buyuk birine memeler buyuk demek zeka göstergesi onlara göre en sonun dayanamadım bir test yaptır burda çürümesin yavrucak iyi okullara gitsin dedim ağlayacaktı ben onu bir yere göndermem diye
bizim millete göre
hiperaktif yaramaz çocuk= zeka
fazla zekadan oluyor teyzesi

Benim de su anki planim o canim,ayri bir odada ayri yatmasini istiyorum bakalim cocuk insallah ariza cikarmazsa yapacagim en buyuk korkum elimden geleni yaptigim halde arsiz yuzsuz bir cocuk yetistirmek
sen elinden geleni yap bak gör sorun olmayacak benimkide yaramaz
ama ben fırsat vermıyorum yoksa put gıbı duran bir bebeğim yok
yaramazlık edebileceği yer ev sınırları kırsada gık gemıyorum ama dışarıda o olay bitiyor

Bende hep dert yanardım aman anne gelsinler ne var keşke bana gelseler yurtdışında gelme gitme yoktur yalnızlık çekiyorum falan aman allahım geçen yıl anneme gidince tüm akrabalar halka açık plaj günüymüş gibi her gün ama hergün sabah gelip akşam bir daha geldi aman çok hoşuma gitti ikinci gün üçünçü gün derken bakdım gençeçik anneler bebeklerin elinde şekerler lolitop çıkarıp halıya sürüyorlar o şekerli çikolatı ellerini koltuklara sürmeler annemin içi gidiyor kadın o zamanlar rahatsızlık geçirdi yatalak haftada 1 gün birini çağırıyor temizletiyor yapma yapamıyor gözüde götürmüyor x çoçuğun elleri şekerli canım koltuklara sürüyor dedim diye hemen küsmeler bir afra tafralar eee dedirtene kadar gözün görmüyormu kalk yıka diğer kuzenin eşi salmış iki çoçuğunu annemin otomatik kapısını bozdular bide yaparız diye sökmüşler kadının kapısının tüm kablolarını zincirini biri tvyi düşürdü tüm dolapların içi bi elden geçti annemin kremlerini halılara bi güzel badana yaptılar anneleri bir durun demiyorlar şoklara girdim kii benimde 3 çoçuğum var anneannesi olsun alsın dedikleri halde yaptıklarınız yalnış burası bizim evimiz değil izinsiz hiçbir şey alınmayacak her yerede girip çıkmıyacaksınız dedim tamam dediler kiii konu sahibi 13 yaşındaki çoçuklar nasıl odanızı karıştırıyor şoklardayım benimde kızım geçen yıl 11 yaşındaydı teyzesi yatak odasına çağırmış sana birşey göstercem diye kızım koşa koşa yanıma geldi bana bile sordu anne gireyimmi teyzemin odasına diye çünkü daha küçüçük yaşta öğrettim onlara ben adım adım öğretip uyguladım anneler daha küçük yaşta öğretmeli çoçuklara neyin doğru neyin yalnış olduğunu yoksa baş etmesi çok zor çok kimse kimsenin kahrınıda çoçuğunuda çekmek zorunda değil

ben bir keresinde böyle yaramazları olan arkadaşları ağırladım çok yordular benı neyse
tam onlar gidecekken çöp atmaya çıkıyordum onlar aa aşağı kadar yolcu etmene gerek yok dediler
bende gittinizmi emin olmak için gelcem dedim gülerek
diğer gelişlerinde çokkk akıllı durdu çocuklar

okurken darlandım, 9 çocuk eşliğinde ziyaret mi olur.
ne konuştuğunu anlarsın, ne yediğini, ne içtiğini, kreşe döner ev.
henüz arsızlaşmadıkları için bebekleri seviyorum ama bizim özgürlükçü annelerin arsızlaştırdığı laftan sözden anlamayan anlamayan çocuklarına tahammül edemiyorum.
kimin ne dediği de umurumda bile değil. kendi çocuğuma göstermediğim toleransı başkasının çocuğuna gösteremem.
çocuklarını arsızlaştırmadan eğiten anneleri her zaman takdir ederim.
ağaç yaşken eğilir.

Gözü dolu dolu bakan 1 yaşındaki çocuklar çok tatlı oluyor ya

taam işte özgürlükçü anne o

yeni akım bu.yalnız bu tip kadınların çocukları kendi evlerini dağıtsa yapma demedim mi sanağğğ diye coşarlar
Zaten bunlar dışarıda, misafirlikte ''Hayıııır öyle yapmıyoroouuz dimi Toygunç ??'' deyip evde ''Senin ağzına tükürürüm eşşoğlusu delirttin beni !!'' diye cinnetleniyorlar.

Ben de nefret ederim böyle durumlardan. Suç tamamen ailelerinde. Ne yazık ki, günümüz anne ve babaları, çocuklarının her şeyi yapma hakları varmış gibi davranıyorlar. Eski iş yerimde, müşterilerin çocukları teşhir ürünlerini alıp fırlatırlardı. Anneleri de gram ses çıkarmazdı. Sanki o teşhir ürünü parayla alınmıyormuş gibi. Başkalarının mallarını kırıp dökmeleri çocuklarının hakkı sanki. Ben de kırdıkları o eşyaların parasını ödeterek güzel bir ders verirdim kendilerine.

Kresteki 20 çocuktan sonra misafir çocukları beni etkilemiyor bile :))

Haklisin arkadsim bende bazi şeylerin sadece eğitimle alakali olduğunu düşünmüyorum ama biz bunu anlamayip herşeyi eğitimebagliyoruz maalesef.bir şey ankatmak istiyorum bir arkadasim vardi 3 tane cocugu var hepsinin arasinda bir yas var ilk tanistigimizda bana gelmek istediğini ama gelmediğini anladim bunu sorduğumda bana herkesin çocuklarından rahatsız olduğunu buna kayinvalideside dahil olduğunu aglayarak anlatti bende o kadar takilmadigimi bana gelebileceğini söyledim oda ilk bana geldiğinde sörf ben rahatsız olmayim diye kendini nasil paraladigini görünce çok uzulmustum ben çocuğu yaramazlık yapinca rahatsız olmayacak annelerin çok az olduğunu dusunuyirun insanlarin çoğu çocuğu yaramazlık yapinca yerin dibine giriyor görüyorum o arkadasima gelince simdi cocuklari nin 3 de okula gidiyor be biz çok iyi arkadasiz onu çocukları yüzünden bende dislasaydim simdi böyle bir arkdasa sahip.olamazdim neyse herkese saygi duymak lazim yapacak bisey yok uzun oldu ama:)

Çocuk bu adı üstünde asıl analarında kabahat

Ben cocuk sevmiyorum yalan yok. Esimin 3 aylik yegenine bile "off agliyo susturun sunu ya" demisligim var. Markette falan carlayan cocuklardan da hoslanmam.

Huyumu bildikleri icin insanlar bana gelirken cocuklarini getirmiyor.

Ciddi olarak nam saldim bu konuda yani.

Hic unutmam babamin kuzeninin 4 yasinda bir kizi var, bana geldiler. Cikardi boyama kitabini boya yapti, fotograf albumunu gordu ortada, bakabilir miyim diye sorup bakti aldi. Boyle cocuklara lafim yok.

Cok kinadim kimbilir ileride benim cocugum nasil bir sey olacak.

kınamak değil de, senin ve babasının genleriyle de alakalı bir durum olacak ben çok ağır bir çocuktum, eşimd e öyleymiş.. eh normal olarak biraz gen, biraz da disiplinle son derece söz dinleyen çocuklar oldular benimkiler.. ama mesela kardeşim çok hareketliydi, yeğenim de hareketli.. bir yerleri kırmaz, karıştırmaz ama yukarıda arkadaşın dediği gibi yemek yerken bile ayaklarını sallar hiçbir şey yapmasa :)

şimdi ağlamazsa ileride beni ağlatacak arkamdan sövdürecek asosyal yapacak ve asla mutlu olmayı ve sınırlarını bilmeyecek bazen güldüğümü anlamasın diye arkamı dönüyorum :)
Bence de, siz zaten en iyisini yapıyorsunuz.
İstediği her bir şey olmadan da büyüyecek :)
Keşke tüm anneler böyle olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…