Misafir ve Çocukları

Ön bilgi: Çocuklara karşı içim kımıl kımıl olmaz benim.

Çocuklu misafiri sevmem. Daha doğrusu "özgüvenli olsun" düşüncesiyle çocuklarına hiçbir sınırlama getirmeyen misafirleri sevmiyorum.
Annem de götürdü beni misafirliğe. Ama ne izinsiz bir eşyayı ellerdim ne de bi yeri karıştırırdım. Genelde annemin yanında otururdum. Başka çocuklar varsa onlarla diğer odada otururdum. Yaramazlık yaptı diyen olmazdı arkamızdan.

Ama şimdiki bazı anne babalar o kadar "başıboş" bırakıyorlar ki. geçenlerde arkadaşımın 1.5 yaşındaki çocuğu annesinin gözü önünde bana vurup duruyor. bari bi yapma de elini tut. ben zaten çocuklardan korkarım. elleyemem de. ben oturduğum yerden kaçıyorum velet üstüme geliyor. en son eşim uyardı, arkadaşım bozuldu. nolucak napıcak çocuk dedi.
neyse sonra çocuk aynı ortamda bulunan başka bir bebeği itip kakmaya başladı. o bebeğin ailesi seslendi gelin çocuğunuzu alın diye. ben utandım onlar yerine. dışarıda bir mekandaydık. sonra da eve davet etmedim ben de.

lütfen çocuklarınıza özgürlük tanıyoruz adı altında sınırsız güç vermeyin sevgili ebeveynler.

2 çocuklu bir anne olarak duyarsız annelerin şımarık çocuklarından nefret ediyorum.. açık açık da eve kabul etmiyorum.. uslu olmak ile haddini bilmek arasında fark var.. çocuk yaramazdır ama evinde yaramazdır.. sınırlarını bilir ki bunu 3-5 yaşında değil, doğar doğmaz öğretmek gerekir.. ben evimde bir vazonun yerini değiştirmedim ki misafirin değiştirmesini isteyeyim.. kimse de benden kendi çocuğu için kapıları kilitlememi, eşyalarımı kaldırmamı isteyemez.. eve gelen çocuk duvarlarımı karalıyorsa ona kızma hakkına da sahibim.. anne olarak çocuklarınızı eğitemiyorsanız başkalarının eğitmesine razı olacaksınız..

Cocuk bunlar
Cocuklarin hep ebeveyinlerinin aynasi oldugunu dusunurum.
Suc cocuklarda degil onlari yetistirenlerde malesef.
Az cok anlayabiliyorum seni.

Ben sizi haklı buluyorum açıkçası. 9 söz dinlemeyen çocuk diyorsunuz. Misafirlerinizle mi ilgileneceksiniz, çocukların peşinden mi koşacaksınız. Ama derdinizin çaresi yok gibi. Eğer bayramdan bayrama geliyorlarsa çok da üzmeyin kendinizi. Ama sık sık buluşuluyorsa sizin evinizde anneleriyle konuşun. Gerçi çocuklu kadınların bu durumda vereceği tepki bellidir: "Çocuğun olunca anlarsın". Allah kolaylık versin, diyecek birşey bulamadım.

Çocuklar öyledir maalesef, kızım doğmadan önce bir arkadaşımızın oğlu, oturma odasının koltuklarını tükenmez kalemle boyamıştı,biblolarımı,şamdanlarımı kırmıştı,her geldiklerinde 1er,2şer. Yinede kızamadım,çocuk deyip geçtim genelde. Zira onun suçu değil,annesi onunla ilgilenmezse,başkaları ilgilenmezse illaki yaramazlık yapacak yani çocuk bu.
Kızım 3 yaşında şu an. Çocuksuz bir eve gitmem gerekiyorsa,sulu boyasız kalemini ve kitaplarını,lego, yapboz tarzı oyuncaklarını götürüyorum yanımda. Etrafı kirletmeden,evdeki eşyalara zarar vermeden oynuyor,bende muhabbet ederken onunla ilgileniyorum bir yandan ki zaten annemin evinde dahi izinsiz birşey almaz,karıştırmaz kızım,bilir başkalarının eşyalarına dokunulmaması gerektiğini.
Ailede bitiyor iş,anneleri ilgilenmiyorsa illaki yaramazlık yapacak çocuklar. Oturup sizinle,bizimle sohbet edecek halleri yok yani.
Sizin yerinizde olsam,illaki gelinecekse,uygun bir odada oynamalarına müsade ederdim. Kırılacak,dökülecek eşya olmayan bir odanız varsa orda oynayabilirler belki,tüm evi dağıtmak yerine. Benim bir odam sehpasız,biblosuz sadece koltuklar ve oyuncaklar var,oyun odası uzun zamadır orası,kırılan dökülen olmuyor,hemde sadece orası dağılıyor.

Benim yaramaz çocuğa değil,yüzsüz annelere tahammülüm yok.
Hareketli çocuklar vardır,ne yapsanız durduramazsınız çünkü çocuk hiperaktiftir.Ama annesi gittiği evde çocuğu etrafa zarar vermesin diye peşinde dolanır,sürekli uyarır,ne böyle bir anneden,nede çocuktan rahatsız olmam.
Ama bazı analar vardır,sofra hazırlarsın alır çocuğu tabağıyla beraber televizyonun önüne oturtturur,dökmüş,kırmış,yakmış umursamaz,bşr kez bile uyarmaz,işte o anneleri hiç evime davet etmem.
Bende 2 çocuk büyüttüm,oğlum hiç yerinde durmazdı,bende çok mecbur olmadıktan sonra hiç kimseye gitmezdim.Gittiğimdede sürekli çocuğumun peşinde dolanmaktan başım dönerdi zaten.
Kimse kusura bakmasın,kimse kimsenin yüzsüzlüğünü,rahatlığını çekmek zorunda değil.

Ya herşeyi geçtim de bu çocuklara en büyük zararı yine aileleri veriyor. Prenses prens diye yetiştirilen kuralsız büyüyen çocuklar evlilik hayatında da hatalarını kabul etmeyip hem kendilerine hem eşlerine hayatı zindan ediyorlar. Benim ailem bana hiç böyle davranması kizmadi ayağımı taşa değdirmedi v.b

Bende misafir çocuklarının yağlı elleriyle oraya buraya dokunmalarindan nefret etmisimdir oldum olası... Sürekli gözüm çocuklarda ne zaman kalkacaklarda ben ellerini bi guzel sabunlayacagim diye bakıp duruyorum... İlgisiz ve umursamaz annelerden de hiç hoşlanmıyorum.

ben konuyu yanlış mı anladım acaba.
Konu sorumsuz ebeveynlere ne zaman döndü.

konu sahibinin bayramda seyranda evine 9 tane çocuk doluşuyormuş, çünkü anne baba ev büyüğüymüş. Bu durumda bu çocuklar yeğen kuzen falandır, yani çok yakın akraba, öyle güne getirmemiş anneleri, zorunlu bayram ziyareti.

9 çocuk bir araya gelince şu çocuğunu uslu yetiştiren anneler bir söylesin, oturtabilir misiniz çocuğunuzu.
Elbette bu çocuklar koşacak, atlayacak zıplayacak, yani gerçekten ne bekliyorsunuz.

Çocuğunu alıp gezmesin diyorsunuz, zorunlu bayram ziyareti de mi yapmasın.
Çocuğunun peşinden ayrılmasın diyorsunuz, konu sahibi sıkıntılı tamam ama belli ki annesi babası (ev sahipleri) rahat bırakın çocukları diyen kişiler.
ki konu sahibi evi kırıp döktüler demiyor, dağıttılar diyor. Buna da anormal diyorsanız gerçekten asıl ben sizin çocuklarınızı merak ettim. Anneleri babalarından bu kadar mı korksunlar yani, bu mudur istediğiniz.

bence konu sahibi biraz daha anlayışlı olmalı.

Özgüvenli çocuk yetiştirmek için hiç bir şeye hayır dememe olayını da yeni duyuyorum. Benim en çok kullandığım kelime hayır neredeyse :) çocuğa yanlış olduğunu anlatmazsan nereden bilecek yahu.

choccywhoccydoodah sana Katılıyorum. Ben de bir yere giderken özellikle de çocuksuz bir ev ise Yanımda etkinlik ve ya oyuncak götürüyorum. Evde yapmadıklarından götürüyorum ki ilgisini daha çabuk çeksin. Kesinlikle çok işe yarıyor.

Hiperaktif kavramini yazmadan önce bi arastirin bence. O bir hastalik cesitidir! Her cocuga hiperaktif damgasini vurupta ay bu cok hiperaktif diyenlere ayri bir sinir oluyorum zaten.
Tavanlara kadar çıkan bir çocuk için bahsediyorum. .
Siz neden alıntı yaptınız ki ..

Annen ve babanı bayramlarda tatile yolla, işte termal olur, köy olur ve masrafları çek. Annenle baban olmayınca kimse gelmeyecektir.

Aynen canım. Yeterki istesin insan çocuğu oyalamak,illaki bir yol bulunur. Mesela suyla doldurulan kalem ve kitabı evde kullanmıyor kızım,o misafirlik oyuncağı. Ben kahve içmeye giderken bile çıkartmalı boyama kitabı ve boya kalemi alırım yanıma,orada bile sıkılmaz kızım bu sayede. Demem o ki,annenin elinde aslında çocuğa cazip hale getirmek,ve kimseyi rahatsız etmemek

Haklısın bende çocuklarına sahip çıkmayan annelere çok sinir oluyorum.Tamam bir çocuktan yetişkin bir birey gibi davranmasını bekleyemeyiz,elbet yaramazlıkları olacaktır.Ama düz duvara tırmanan çocuk tiplerindense hiç kimse kusura bakmasın,tepem atıyor benim de.Madem çocuk doğurmayı biliyor insanlar o zaman sahip çıkmayıda bilecek.Çocuğunu oyalamak için bir çözüm bulacak,laf dinlemiyorsa bir şekilde lafını dinlettirecek.Bilgisi yetersiz ise bir pedagogdan yardım alacak.Öyle çocuktur herşeyi yapar diyerek ayaklarını yaya yaya oturanlara sinir oluyorum.Ha hiçbir çözüm bulamadı mı o zaman evinde oturacak çocuklar belli bir yaşa gelene kadar,soranlara da lütfen benim kusuruma bakmayın,çocuklarım çok yaramaz ben gelemiyorum diyecek,hiçbir yere gitmeyecek.Kimse kimsenin çocuğunun şımarıklıklarını çekmek zorunda değil.Ayrıca kimse çocuk sevmek zorundada değil,kimi insan sevmiyor işte çocuk ve onlara bu durumu çekmek daha da zor geliyor.Kimseden zorla sevgi göstermesinide bekleyemeyiz,herkes birbirine saygı duymak zorunda.

canım bize gelen var bitane 10 çocuk gücünde buzdolabımı karıştırıp şunu ver bu ver deyıp yemeyen beyenmeyen bir tip zıkkım ye diyesim var ama diyemiyorumm

canım bize gelen var bitane 10 çocuk gücünde buzdolabımı karıştırıp şunu ver bu ver deyıp yemeyen beyenmeyen bir tip zıkkım ye diyesim var ama diyemiyorumm
peki çocuk bunları yaparken anası ne yapıyor o sırada?

Bana 3 çocuk gelince daral geliyor, dağıtmalarından ziyade seslerini çekemiyorum bağırış çağırış... Gelecek misafirlere de çocuk odam olmadığını hatta müsait odam olmadığını söylüyorum ki gerçekten öyle oynayacak bir yer yok. Doğal olarak sürekli salonda ortada koşturup duruyorlar. Öf.

annem bize hiç bir şey demezdi
çünküüüü gözümüze bakardı
sonra yiyorsa yaramazlık yap yada ikinci dilim pastayı iste

aynen ben de bakıyorum, anadan oğula genetik geçiş orada hiçbir şey istemiyorlar, yaramazlık yapmıyorlar ama biliyorlar ki eve geldiklerinde istedikleri kadar ve istedikleri şekilde pasta yiyebilecekler, dağıtabilecekler, koşabilecekler ve bütün bunları sadece geri toplama şartı ile yapacaklar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…