Misafir ve Çocukları

Önerim yok söyleyeceğim var. Çocuğum olana kadar tıpkı senin gibiydim. Geçen oğluma doğumgünü yaptım tüm çocuklar salondan hole Holden oturma odasına kadar dağıtmışlar. Yani ona dağınıklık demek az kalır öyle böyle değil. Normalde oğlum dağıtmaz evi ama oda baktım elebaşı olmuş. Mutfağa girdim dedim oturma odası pert bir kahkaha attım. Eskiden olsa sinirden deliye dönerim. :)) ama ekleyim şunu başkasının evinde katti suretle müsade etmem. Oda yapmaz kuzum

bakalım eğer 2 yıl sonra bu çabamın meyvesini toplarsam buraya uzun uzun anlatacağım inşallah neler yaptığımı
Benim annem de sizin gibiydi. Yatış saatlerim kesinmiş, asla şaşmazmış. Sallamak falan yok, ben hop yatakta, ister ağlarım ister ağlamam, almazmış; kendi kendime uyurmuşum.
Biraz büyüyünce yine kesin sınırlar, şeker isterim diye ağlamak, çikolata diye tutturmak yok. Misafirlikte yaramazlık mümkün değil, hemen gözlerini açardı.Uzun uzun yazmayayım kaba taslak anlamışsınızdır.
Çok iyi hatırlıyorum, 5 yaşımdaydım ben; yüzme kursuna götürüyordu annem beni. O yaşta dahi kendine güvenen tek çocuk bendim. Atlama yerinden atlardım, benden büyük erkekler bile basamakla inerdi havuza.
Hayatımın her döneminde korkusuz ve kendine güvenen bir insan oldum. Sanırım bunun sebebi yetiştirilme şeklim.
Kendi kendime yetmeyi de çok iyi bilirim.
Karakterimden de olabilir, ama bizim ailedeki bütün çocuklar bu şekilde yetiştirilmiş (1i hariç). Hepimiz aynıyız bu tür özelliklerde.

Evet bnde gicik oluyorum tamam misfr elbette gelckler dun misafrm vardi komsular toplanp glmisler tamam cicuklarida varr ama o cocuklar napiyo ne dyo bi bakmz mii enne 5 saat oturdular kakmadi bunlar napiyi ne dyo anneler kaksa ilgilense bu kadar olmaz ev sahibide rahat oturur bndeE cokk karsiyimm

katılıyorum sana mesela yemeğimizi yedirir oyle götürür misafirliğe eğer meyveyi annem ye derse yerdim yoksa hayatta uzanmazdım
rahatlığın adını özgüven koymuş anneler
kimse ben eve gelcem diye aksesuarları kaldırmasın mesela yada arkamdan sövmesin
oğlum odasını isterse sulu boya ile boyasın ama evde doysun oyuna yaramazlığa başka yere gidince bağından boşalmasın
bak aklıma ne geldi 12 yaşındayım annemın arkadaşına gittik kızın odasına gircektik meğer annesi odasını klitliyormuş sadece mutfak ve oturma odası serbestmış onlar bize gelince taş ustune taş kalmazdı
hep açlıktan bunlar

Siz çok doğru ve bilinçli düşünüyorsunuz ve konuşuyorsunuz tamda olması gerektiği gibi. Bizde böyle yetiştirildik asla her istediğimiz yapılmadı ama nihayetinde özgüvende var saygıda var. Ben bu fikirdeyim çocuk yetiştirilirken birazda otorite olması gerektiğini düşünüyorum( tabiki çocuğu kendinizden soğutacak kadar değil doğruları öğrenmesini saplayacak kadar).

Yakın akraba çocukları olduğuna göre davranışlarına müdahale edebilirsin. Sen müdahale edersen anaları da totolarını kaldırır bir zahmet.

Şuan değil de birkaç yıl önce müdahale ediyordum bi yengem kızdı bana onlar çocuk karışma böyle yaparsan bidaha gelmicez falan baya bi zılgıt yedim yani o günden beri bişey demiyorum alınıyorlar sonra.

Ben de sevmiyorum çocuklu misafir zorla da sevemeyiz değil mi yani herkesin yapısı farklı..
Zaten çocuğu olan arkadaşlarımla görüşmüyorum..Evime doyamadım henüz çünkü :)
Eşyamı mahvedecekse çocuğum olsun o etsin diye düşünüyorum...
Bekarken bizim akrabaların çocukları da doluşurdu sinir ederlerdi anaları da tek laf etmezdi

Yalnız olmadığımı biliyodum :) zaten benimle aynı fikirde olan bi sürü insan varmış ki bence bu toplumda küçük bi sorun değil. Çocuklar çok şımarık yetişiyor. Benimde yeğenlerim var kuzenlerimin çocukları 2 taneler ama bazen o 9 taneye bedel oluyorlar yeni nesil bu şekilde sanırım. Kuzenlerimde yerlerinden kalkıp hiç bakmıyorlar onlara da ayrı kızıyorum ama bişey desen alınıyorlar sen suçlu oluyorsun direk "Seninde çocuğun olacak" triplerine giriyorlar gına geldi bana

Kızıma hep burasi bizim evimiz değil evimizdeki gibi davranamayiz diye söylüyorum.. karistirmasina döküp sacmasina müsade etmiyorum. Çocuk evet ama park oyun alanı değil misafirlik. Mekana amaca göre kuralların değiştiğini vs ogrenmesi 2 çekmece açıp eglenmesinden daha çok şey katar çocuğa.. bana da ev sahipleri kiziyor:) bırak ne istiyorsa yapsın. Yok öyle bir dünya diyorum içimden. Neden bozacagim kızıma gösterdiğim yolu. Kızım sıkılmasın diye misafirlik süresini çok uzatmam. Yanımda kitap boyama oyuncak götürürüm. İlgilenirim.
Evime gelen çocuğun da anne babasından özen beklerim. Yanlışlıkla evi yiksin bişey demem ama simarikliktan zarar veriyorsa uyarırim güzel dille.

En güzelini yapıyorsunuz.
Evde öyle oyun odası falan yok ama erkek kardeşimin odası var o pek takmaz çocuklar dağıtmış etmiş oraya sokuyorum hepsini ama durmuyorlar malesef evin her yeri onlar için oyun alanı

Tekrar söylüyorum sadece bayramlarda gelmiyorlar tabiki hepsi birlikte bütün aile bayramlar özel günlerde vs geliyorlar yani o 9 çocuk bayramlarda seyranlarda oluyor. Normal zamanda da geliyorlar tabiki teyzemler olsun halamlar olsun onlar geldiğinde bile en az 4 çocuk oluyor dedim onlarda az kişiyiz diye oturmuyorlar aynı şeyler oluyor pek bi fark olmuyor yani. Ayrıca annemde çok hoşlanmaz idare ediyor sadece ama birşey denmiyor neticede kardeşlerinin çocukları.

canım bize gelen var bitane 10 çocuk gücünde buzdolabımı karıştırıp şunu ver bu ver deyıp yemeyen beyenmeyen bir tip zıkkım ye diyesim var ama diyemiyorumm

Evet denilmiyor işte bikeresinde kardeşime nescafe aldırmıştım o gece ders çalışacaktım hiç unutmuyorum. Çocuk elimdekini yiyecek bişey sanıp almaya çalıştı yemin ederim açıp içindeki tozu ağzına boşaltasım gelmişti ama yapılmıyor işte

Görmüşün göreceğin bu olsun deseydiniz :)

Karıştırmakla kalmıyor bide laf söyleyince aman ne kıymetli odan var diyorlar. Sizi tebrik ediyorum çok güzel yetiştirmişsiniz keşke herkes sizin gibi olsa.

Gerçekten sizi bilip ona göre davranmaları çok iyi bende mi yapsam evlenince acaba ben kendi kuzenlerime katlanamıyorum bide eşimin ailesinden çocuklarla iyice kafayı yerim heralde

Aynısınıda bana benim ablalarım yapıyor. hele bi oda dolusu anne bir araya geldimi muhabbetleri direk bebeklerinin eksiklerine ve ya cocuklarına almak istedikleri şeylere geliyor. Sürekli onların ne yediklernden ne içtiklerin yürümelerinden vs vs onlardan konuşuyolar o kadar bencilleşiyolar ki sanki sen onları dinlemek zorundaymıssın gibi. He bide başkalarının cocuklarıyla kendi cocuklarını kıyaslamaları yok mu öldürmek istiyorum kendimi o an.. Bebekleri konuşmaya başladıgında cümle aleme bunu göstermek ve duyurmak için girdikleri çabaları söylemiyorum bile. Sanki konuşabilmek cok olagandışı bişeymiş gibi. Bide sana bu yorumu yapanların evlerine gelen cocuklarada cok yaramaaz benim ki oyle deil tarzı muhabbetlerinede tanık olabilirsin. ben cok gördüm böylelerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…