Misafir ve Çocukları

eresenra

Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
124
67
18
31
Evet hanımlar başlıkta görüldüğü üzere misafir deyince bana bi haller oluyor. Bizim misafirlerimiz genelde yakın akrabalarımız ve hepsinin küçük çocukları var. Kendimi kötü hissediyorum aslında sonuçta hepsi kuzenlerim ama nasıl desem bu küçük çocuklar hiç mi yerinde oturmazlar ya sürekli bi yerleri karıştırmak zorundalar mı ? Bi yeri dağınık görünce cinlerim tepeme çıkıyor. Yaşları 4-13 arası değişiyor ve inanılmaz fazlalar. Geldi mi de hepsi bir geliyorlar ben sinir krizleri geçiriyorum kendi kendime. Düşünün hepsi geldiğinde evde 9 çocuk oluyor. Bayramlar korkulu rüyam oldu artık annem ve babamda büyük oldukları için bize geliyorlar hep. Her misafir gelip gidişinde evde harp çıkmış gibi oluyor ve ben artık çocuklardan nefret etmeye başladım. Zaten genelde de çocuklara karşı bi sempatim yoktur. Annemde öyle düşünme seninde çocukların olur diyor ama elimde değil. Aşırı sinirim bozulmaya başladı misafir sonuçta deyip olabildiğince güleryüz göstermeye çalışıyorum ama eminim belli oluyor istemediğim. Var mı benim gibi olan yoksa ben mi abartıyorum? ve öneriniz varsa alabilirim çok iyi olur.

Bu yaramaz çocuklar kadinlara, bi ergenlik yillarinda bi de ilk evlilik yillarinda batiyor sanirim. Ergenlikte hadi kendi dünyan, asilik, eşyalarinin kariştirilmasindan hoşlanmama, isyankarlik filan..

Ama yetişkin insanlarin bu derece rahatsiz olmasi ne biliyim.. Tamam yaramaz çocuğu kimse sevmez ama buraya konu açacak kadar önemli olmamali. Toplarken iki söversin, ulen veletler dersin geçer gider.

Bi de büyük konuşma bence, ileride çocuğun dur durak bilmeyen, laftan sözden anlamayan, her misafirlikte seni canindan bezdiren bir tip olabilir. Çaresiz kalinca anlarsin bugün boşuna çocuklara kizdiğini:)

Gunumuz cocuklari malesef fazla hareketliler.
Ama kirk yilin basi misafirlik icin geliyorlarsa katlanabilirsiniz.
Onlar varken dagilan seyleri hic onemsemeyin, gittikten sonra misafirleriniz toplanir.
Ya da annelerine citlatin birazcik rahatsizliginizi samimiyetinize gore.

Eskiden bize de çok gelirdi bir sürü misafir çocuğu . Her yeri karıştırırlar , hayırdan anlamazlar . Defterler , kalemler her şeyimle oynarlardı . Bilgisayarımı bile bozdular .Ki ben müdahale eden bir insanım genede çare olmuyor .

Anneler iyi çocuk yetiştireceğiz diye şımarık ve söz dinlemeyen çocuk yetiştiriyorlar . Bir ortasını bulamadık çocuk yetiştirmede .

Allahtan çocuklar büyüdü de kurtuldum . Şımarık çocukları görünce hala sinir oluyorum ama geriliyorum :)

Öyle olabilmeyi isterdim gerçekten :)

Evet siz ve sizin gibiler abartıyorsunuz
Cıkın bi dağın zirvesine tek başınıza yaşayın tek bi Allahın kuluda size gelmesin cünkü eminimki anneniz siz cocukken kimsenin kapısını acmamıştır.
İnsanız ya hepimiz cocuktuk ne cabuk unutuluyor cocukluk hallerimiz yazık

Evet ergenlik yıllarımdan beri böyleyim 21 yaşındayım şuanda hala sinir oluyorum. Böyle olmak istemezdim sonuçta kendi akrabalarım ama valla elimde değil

9 çocuğun ailesi bilerekmi toplanıp aynı anda geliyorlar ,yoksa hep tesadüfmü oluyor.o kadar çocuk zaten bir arada olduğunda uslu olan varsa bile oda diğerlerine uyar.gelen misafirleriniz kendileri nasıl rahat ediyorlar bende bunu anlamam.heralde alışmışlar çocukların yazarmazlıklarına

Öyle olabilmeyi isterdim gerçekten :)
Çocukları kontrol etmek zor değil aslında, sadece anlamaya çalışın. Karıştırmalarının sebebi merak duygusu, öğrenme istegi. Onları ilgilerini çekebilecek şeylerle oyalamaya çalışın, arkadaşça yaklaşın. Gerekirse çocukla çocuk olun. Hem onlar sizi sever ve abartılı yaramazliklar yapmazlar hem de siz eğlenmiş olursunuz.

Dağın zirvesinde yaşaması gerekenler çocuk yetiştirilmeyenler olmalı .
Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen doğurmasın , biz de çocuktuk ama misafirlikte kurallar vardır onlara göre hareket ettik .

Misafir ağırlamak zevk almak için yapılır , evin yaşanmaz hale dönmesi için değil bence .

Her zaman o 9 çocuk birlikte değil sadece bayramlarda 9 u da geliyor bide önemli günler olursa işte. Ama geldi mi yine en az 4 çocuklu geliyorlar onlar bile yetiyor inanın Anneleri salıyorlar odaya kendileri salonda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…