- 15 Nisan 2020
- 326
- 823
- 18
Konuşsam, bilikte gidelim diyecek. Çok da bilmiyor şehri haklı olarak. Gerçi hastanenin açılıp açılmadığını da bilmiyorum. Şİmdi ev taşıma telaşı da var. Ben sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum, belki bize söylemiyordur ama bence yaşama alışkanlıklarıyla alakalı bir durum.Bu kadar unutkanlık dalgınlık normal değil. Ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Konuşsanız bir kontrole gitse?
Günde bir kaç defa suyu, ışığı açık unutması alışkanlık olamaz bence. Durum ciddi olabilir. Korona hastalarına bakmayan hastaneler var. Ben bu salgın sürecinde hastaneye 3-4 kere gitmek zorunda kaldım çocuklarım olduğundan. 2 kez de arkadaşım eşlik etti. O sizin kuzeniniz, yabancı olduğu bir yerde ve siz ev sahibisiniz, tavrınızı garip buldum açıkçası.Konuşsam, bilikte gidelim diyecek. Çok da bilmiyor şehri haklı olarak. Gerçi hastanenin açılıp açılmadığını da bilmiyorum. Şİmdi ev taşıma telaşı da var. Ben sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum, belki bize söylemiyordur ama bence yaşama alışkanlıklarıyla alakalı bir durum.
En azından misafir benim kardeşim hep öyle yıllardır kalbim çürüdü askere gitti 24 yaşında o bile düzeltmesi hala isigi gündüz yakar açık bırakır. Ama benimki annem babam şımarık büyüttü onlari. Benim lokmami sayarlardi. Belki ailesi öyle büyütmüştür arkasını topuyordur yani.selam arkadaşalr, kısa bir şey soracağım. Kuzenim mecburi durumlardan dolayı üç haftadır bizde kalıyor. Almanyaya gidecekti ama izin alamadı henüz. Sorun şu ki biraz unutkan, dalgın, aklı havada. Baktığını görmüyor, uyarsak anlamıyor. Banyoya gidiyor suyu açık bırakıyor, unuttum diyor. İki hafatdır belki günde üç defa aynı konuyla ilgili uyardım. Buzdolabının kapağını açık bırakır, sabaha kadar açık kaldı, peynirler falan hep bozdu. saç kurutma makinesini unuttu geçen, makineden bir koku yayıldı da öyle anladık banyoda olmadığını, hepimizin ödü koptu.
Kulağa tuhaf geliyor ama böyle. Yazarken bile fena oluyorum. Salak mı desem, ne desem bilmiyorum ki, geçen evden çıkıyor evin ana kapısını açık bıraktı. her gün uyar uyar. Artık alınmaya başladı, sanki haklıymış gibi. Hep aynı şeyleri söylüyorsunuz, nasıl ev burası diye annesine telefonda anlatıyor.
İzin vermiyorlar daha bilen bilir, birkaç hafta daha biz de. Sonunda birimizi öldürecek. Nasıl uyarmalı ne yapmalı?
Akıllı telefon kullanamıyor sanırım.
Vitamin eksikliği dedim, oluyor bazılarında. Ama her bir şeyi yiyor bilemedim. Sabah mutfakta oje sürdü. Biraktı gitti öyle. . Kaldır masayı kullanıyoruz dedim. Tamam dedi kalktı masadan. Gitti geldi hala orada ojeler. Az önce ben kaldırım, masayı kullanacağız artık. Belki üç defak kaldırır mısın? dedim.
Alzeimer bu yasta olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?