Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üzgünüm böyle düşünüyorum 4 kisilikse 4 kişiliktir. Pudingi de 4 kisilik yapmışımdır mesela.niye fazla yapayim
Biri pudingin çok güzel olmuş tadına doyamadım, bir tane daha alabilir miyim derse yok mu diyorsunuz mesela?

Fazladan yaptıklarınızı atıyorsanız o sizin israfınızdır. Biz fazla fazla yapıp artanları güzelce saklama kaplarına falan alıp sonraki öğünlerde tüketiyoruz. Tüketilmeyecek ancak sokak hayvanlarının tüketebileceği tavuk, balık gibi ürünleri de yemekten sonra onlara götürüyoruz.

Kişi sayısına göre ikram hazırlayan insan benim gözümde cimridir.

Bazı insanların sırf çoğunluğa muhalefet etmek için yorum yaptığını düşünüyorum.

Bu tür durumlarda haber vermeleri gerekir ki ona göre hazırlık yapılsın. Hadi çaya gelinse yine bir derece sorun olmaz. Çayın yanına çıkıp bir şeyler alınır ama yemek sıkıntı oluyor. Kimi insanın eli bol oluyor. Hiç sıkıntı yaşanmıyor. Ben de her şeyi ölçülü yaparım mesela. Elim hiç bol değildir. Oysaki kalabalık ailede büyüdüm. Annem veya kız kardeşlerime gidecek misafirin yanına birkaç kişi de takılsa hiç sorun olmuyor. Herkese yemek çıkıyor ama benim hiç öyle değil. O yüzden habersiz gelmeleri bir tarafa ev sahibinin ağırlamadaki yaşayacağı sıkıntı daha problem oluyor. İki bekar kaynınız evlendiğinde emin olun sizler öyle gidemeyeceksiniz. :) o zaman anlarlar ancak.

1-sen niye iki çocukla böyle bir organizasyonun altına giriyorsun ki zaten sevmediğin insanlarmış?
2-kahvaltıyla mı onure olunuyor o ne demek?
3-kesinlikle haber vermeleri gerekiyordu o konuda haklısın. Haber vermiyorsa bile yanlarında gelirken simit poğaça kıymalı börek bir şey alıp gelmeleri gerekiyordu dur şimdi fazladan gidiyoruz ayıp olmasın diyerek.
4-iki kişi için bu kadar tantana çıkmasına gerek yok bence biraz sevmediğin insan olduğu için sinirlerin bozulmuş. Akşam yemeğine fazladan gelseler evet gerçekten yemek bitebilir pilav sınırlıdır. Yapmak Uğraştırıcıdır örneğin. Ama kahvaltıda en fazla ekstra hazırlananlar tam sayıya göre yapıldıysa bitebilir. Peynir zeytin domates salatalık yumurta sayıyla mı tutuyorsunuz? Yap bol bol onlarlardan yerlerdi. Bir de orası öğrenci evi mi sandalye tabak bu kadar zora girdi anlamadım

Davet edilmeden gidilmez. Nasıl aç insanlarmis bunlar ya boyle

İki aylık bebekle normalde aranizin iyi olmadığı görümceyi nişanlısına karşı onore etmek amacıyla kahvaltıya çağırmak nedir orasını ben hiç anlayamadım.

Gel kahvaltiya gidelim birbimizi onore edelim

Bence konu sahibinin kizdigi surekli cat kapi gelmeleri konu sahibini bu duruma mecbur gorup insan yerine koymamalari belki o gun o cifti davet ederken bu sefer sadece iki kisiyi cagirdim dahasi gelmez diye dusunmustur iyi niyetine karsilik yine nezaketsizlik ile karsilasinca sinir olmustur anladigim kadari ile zaten birbirlerinden pekte haz etmiyorlar cagirilmadan neden gidiyorsunuz yani kadin bebeklere bakmaya cagirsa evi temizlemeye yardim istese biri bile gitmez bence

Memlekette ne cok kaşık düşmanı varmış meğer :) 2 kişi gelecekse ne demek 8 kisilik yemek yapmak sizin elinizin ayarı mi yok nedir? 1 tepsi borek yapmam şahsen 1 yufkadan bilemedin 2 yufkadan yaparim adam başı 1-2 parca borek gibi. Sonra yermisiz yemeyelim sonra günlerce borek mi yicez bi defa misafir geldi diye. Çorbayı bile tabak sayisina gore yaparim ben ya, 4 kisiysek azcik bufferla max 6 tabak corba cikar. Ya cok begenen olursa isterse ya yetmezseymis, evinde yemeye devam etsin benim ev aş evi mi :))) bunun sonu yok ki çatlayana kadar yiyecek insani da mi düşüncem artik yok daha neler.

Ve tabiki size haber vermek zorundalar. Görgüyu fln da geçtim kafa meselesi bu. Ayrica lohusa kadinin evine o kadar adam gidilmez kazmanin sapi erkekler takılıp gelmeyebilirlerdi. Eşinle aranizdaki tartisma ne ustuneydi onu merak ettim o neyi savunuyor yani? Normali bu mu diyor? Yetmedigini görmüyor mu birseylerin?

Hay yaşa kız sonunda normal bir kafa yapisi. Onca sey var zaten kim bi tane daha istiyor ki biten biseyi gorur insan zaten istemez. Restoran mi otel mi burasi devam beklesin acik bufeden herkes. Yoksa yoktur yani ayip mi baska bir sey yesin. Utanilacak sey vermesin Allah basa :) biri fazla ister de veremezsem utanirim diye her sey orduya göre hazirlanmaz.

Herseyin grami belli ölçüsü belli miligramla yapilan işler var öyle bir isiniz olsa batiracak misiniz işi :) 2 bardak unla yaparsan insan gibi 8 poğaça cikar mesela. Iki tepsi pogaca mi yapılır? Sonra vay efendim ben niye poğaça gibi oldum. Yok artan yemeyi sokak hayvanlarina verirlermis. Sokakta hayvan olmasa ne yapicaksiniz? Ki olmamasi gerekiyor zaten, o yollara öyle yemekler sacmamaniz da gerekiyor. Arabic arabic haller...

Size çok güzel şeyler söylemek isterdim de lakin banlanmak istemiyorum yaaa değmez çünkü

Belki hic ayri evde falan ogrencilik hayati yasamadiginiz icin garip geliyor olabilir bu durum size. Benim basima gelse artik Allah ne verdiyse hep beraber hazirlardik, birseyler yenilirdi. Bir noktada cok haklisiniz, haber vermeleri gerekiyorlardi. Sebebi de yeni dogum yapmis olmaniz ve herkese full servis yapacak durumunuzun olmamasi. Bir diger sebebi de ya biz kalabalik geliyoruz, evde eksik birsey var mi borek-corek alalim mi diye de sorulmasi lazim. Dingonun ahirina mi geliyorlar.
Ikinci konu esinize asiri gicik oldum. Inanilmaz derecede gicik oldum. Buyuk ailede buyumus olabilir, o aliskin olabilir evin kalabalikligina ama erkek oldugu icin kalabalik aile ortaminda gotunu yaya yaya oturacak olan o hizmet edecek olan da sizsiniz. Madem aliskin, madem cat kapi misafiri yadirgamiyor, o zaman kalkacak herkesi agirlayacak ondan sonra da herkes gidince de evi temizleyip toparlayacak. Siz milletin hizmetcisi degilsiniz. 2 aylik lohusa halinizle hic degilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…