• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden bezdirdiler artık :(

Okudukça içim şişti bu ne yaaa
Valla önce eşinizle ağız birliği yapacaksınız sonra da bı şekilde belli edeceksiniz. Yoksa her yıl Mayıs gibi sezonu açıp eylüle kadar sizde kalırlar. Bu arada eltin de coşmuş 1ay ne demek ya! Allah sabır versin size

Okudukça içim şişti bu ne yaaa
Valla önce eşinizle ağız birliği yapacaksınız sonra da bı şekilde belli edeceksiniz. Yoksa her yıl Mayıs gibi sezonu açıp eylüle kadar sizde kalırlar. Bu arada eltin de coşmuş 1ay ne demek ya! Allah sabır versin size
Amiin valla Allah sabr versin bana...
Daha 1 gun kalanları saymadım :-)

Eşimle benim de sahil kasabasına yerleşip sakin bir hayat sürme hayalimiz var. Yada vardı diyeyim konunuzu okuyunca hevesim kaçtı. Yatılı misarifiri hiç sevmem yatması kalkması yemeği çok zor oluyor. Gelmesini istemediğiniz kişilere bahane uydurun o tarihte misafirim var yada tatilde olucaz gibi.

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın.

Daha 2buçuk senelik evliyim. Aslında misafiri cok severim ama 1sene önce eşimin işi geregi deniz kenarında bir kasabaya taşındık. Buraya taşındığımızdan beri misafirimiz eksik olmuyor. Her gelen en az 1 hafta kalıyor.

Önce eşimin kuzenleri geldi hamile eşleriyle beraber 1hafta kaldılar, aradan 1ay geçmeden bir akrabamiz geldi 3gün kaldılar. Sonra esimin erkek arkadaşlari geldi 2gun kaldilar. Benim teyzemin kızı geldi 3cocukla 4gün kaldılar. Sonra eltimler geldi 2cocukla beraber kaynımın işi var diye 1 ay kaldılar. Aradan 4gün gecmeden kayınvalidemler geldi 5gün kaldılar.
Ve şimdi ögrendimki carsamba günü görümcemler geliyomuş 4 5 gün kalacaklarmış.
Velhasıl usanmış durumdayim artik :KK43: her gun ne yemek pişirsem bulasik makinam yok hersryi elimde yikiyorum evi topla temizlik yap birde çocuklar varsa daha zor oluyo..

Birde çocugumuz olmuyor tedavi görüyorum. Her zman doktora git gel yapıyorum doktorun dedigini uygulamak zorundayız ama bazen uygulayamiyoruz cünkü ev müsait degil.

Gelene gelme diyemiyorsun, ama yoruldum artik ben ya :KK43: napsam bilemiyorum
kaçabiliyorsan uzak bir yere kaç çok ciddiyim bak gelene çok yumuşak yüzlü de olma senin evin ya kim ne yanlış anlayacak mecbur musun bu kadar misafire valla ben okurken bunaldım kocanın arkadaşları neden geliyor çok saçma kocan ne diyor bu işe canım gelene dur deme vakti gelmiş hatta geçiyor

Eşime kadro gelene kadar burdan taşınamıyoruz. Birde oturdugumuz yer merkeze 20km. Bildiginiz köy yani. Bide geleni gezdir flaan derken benzin parasina aciyorum artik
oh ne iyiymiş biz böyle tatil yapamıyoruz walla..uzaktan falan akraba cıkarmıyız acaba :KK48:

işin şakasıda bişeyler bahane edin baska yolu yok..

Son düzenleme:
Beleş tatil oh mis valla biz davet edilmeden bi yere gitmeyiz davet edilince de bildiğin ekstra ne yiyeceksek alır gideriz ya pişiririz ya da temizliğini yaparız evin böyle diyorum da max 2 kişi 5 gün falan gideriz. Hatta biz gidince ev sahipleri hep der tatili ayağımıza getiriyorsunuz hep gelin diye :D siz de gelenlere iş yaptırın, dolabı bomboş bırakın acıkırlarsa gidip market Alışverişi yapsınlar hani biraz para harcayıp yorulsunlar ki bi daha ki sefere hem para verip hem yoruluyorum otele gider para veririm yorulmam diye düşünsünler... Ve evde durmadan bi tadilat çıkarın, ne bileyim birden su borusu patlasın sularınız kesilsin kapatıverin vanayı :)

Demekki ben haksız degilmişim.
Eşime göre hava hoş. Niye bukadar büyütüyosun altı üstü 4gün kalacaklar diyor.
Ama 2çocuk var hic durmuyolar .
Açık açık söyleyin zira annem öyle yaptı en çok baba tarafım geliyordu gelmeye çalışıyordu anne tarafımda pek yoktu gelmeler havuz için geliyorsanız gelmeyin dedi zira anneminde rahatsızlığı var yemeği bulaşığı yordu kadını .

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın.

Daha 2buçuk senelik evliyim. Aslında misafiri cok severim ama 1sene önce eşimin işi geregi deniz kenarında bir kasabaya taşındık. Buraya taşındığımızdan beri misafirimiz eksik olmuyor. Her gelen en az 1 hafta kalıyor.

Önce eşimin kuzenleri geldi hamile eşleriyle beraber 1hafta kaldılar, aradan 1ay geçmeden bir akrabamiz geldi 3gün kaldılar. Sonra esimin erkek arkadaşlari geldi 2gun kaldilar. Benim teyzemin kızı geldi 3cocukla 4gün kaldılar. Sonra eltimler geldi 2cocukla beraber kaynımın işi var diye 1 ay kaldılar. Aradan 4gün gecmeden kayınvalidemler geldi 5gün kaldılar.
Ve şimdi ögrendimki carsamba günü görümcemler geliyomuş 4 5 gün kalacaklarmış.
Velhasıl usanmış durumdayim artik :KK43: her gun ne yemek pişirsem bulasik makinam yok hersryi elimde yikiyorum evi topla temizlik yap birde çocuklar varsa daha zor oluyo..

Birde çocugumuz olmuyor tedavi görüyorum. Her zman doktora git gel yapıyorum doktorun dedigini uygulamak zorundayız ama bazen uygulayamiyoruz cünkü ev müsait degil.

Gelene gelme diyemiyorsun, ama yoruldum artik ben ya :KK43: napsam bilemiyorum
Müsait değilim deyin kısaca. Hastaneye gidiyorum evde olamıyorum da diyebilirsiniz.
Ne düşüncesiz insanlar ya.
Kırılan kırılsın böyle siz kırlıp döküleceğinize

Hemen bir işe girip çalış :)

Sen kendini böyle paraladikca daha cooook misafirin gelir.
Öncelikle "müsait değiliz " demeyi öğrenmelisin.Bir şekilde geldilerse işlere ,yemege,temizliğe fazlasıyla dahil edeceksin.Eşini de dahil edeceksin, 5 dk. Boş oturtmayacaksin,senin yaptığın her işi oda yapabilir.

Tecrubesizligin,iyi niyetin , kimseye "hayır" diyemeyişin,kullanılıyor haberin ola.

Başta tavrınızı belli etmezseniz bu durum yıllarca böyle sürer gider. Direk misafir kabul edemem diyorsanız bahaneler uydurun. Çok misafir gelen bir evde büyüdügüm için sizi çok iyi anlıyorum. Size üzüldüm...

Hemen bir işe girip çalış :)

Sen kendini böyle paraladikca daha cooook misafirin gelir.
Öncelikle "müsait değiliz " demeyi öğrenmelisin.Bir şekilde geldilerse işlere ,yemege,temizliğe fazlasıyla dahil edeceksin.Eşini de dahil edeceksin, 5 dk. Boş oturtmayacaksin,senin yaptığın her işi oda yapabilir.

Tecrubesizligin,iyi niyetin , kimseye "hayır" diyemeyişin,kullanılıyor haberin ola.
Kuran kursunda hocalık yapiyorum saat 9da gidiyorum 2de geliyorum

Beleş tatil oh mis valla biz davet edilmeden bi yere gitmeyiz davet edilince de bildiğin ekstra ne yiyeceksek alır gideriz ya pişiririz ya da temizliğini yaparız evin böyle diyorum da max 2 kişi 5 gün falan gideriz. Hatta biz gidince ev sahipleri hep der tatili ayağımıza getiriyorsunuz hep gelin diye :KK70: siz de gelenlere iş yaptırın, dolabı bomboş bırakın acıkırlarsa gidip market Alışverişi yapsınlar hani biraz para harcayıp yorulsunlar ki bi daha ki sefere hem para verip hem yoruluyorum otele gider para veririm yorulmam diye düşünsünler... Ve evde durmadan bi tadilat çıkarın, ne bileyim birden su borusu patlasın sularınız kesilsin kapatıverin vanayı :)
Bence internet ya da elektrik gitsin. Ama su ve elektrik aynı anda giderse çok iyi olur.

Demekki ben haksız degilmişim.
Eşime göre hava hoş. Niye bukadar büyütüyosun altı üstü 4gün kalacaklar diyor.
Ama 2çocuk var hic durmuyolar .
erkekler icin hava hoş olan size oluyor.esinizle konusun bu boyle olmaz ipini koparan geliyo.ne dusuncesiz beleşci insanlar.4 gun kaliyolar ama her gelen 4 gun kalsa 1 ay eder.sizin sucunuz ne tatil yoresinde oturmak mi.bence gelene bizim misafirlerimiz var diyin yada baska yerdeyiz diyin gelip kontrol edecek halleri yok.uydurun biseyler

Bir arkadasim var Antalya'daki yasiyor
Yazı hiç sevmiyorum derdi. Gelen giden yemek temizlik bitmiyor sürekli duş banyo hep ıslak pis. Velhasıl çözümü sizde ama yakın akrabalarla söylemek de zor olur en iyisi siz bir yerlere kaçın

Oda kiralasan günlük pansiyon gibi atıyorum 100 liradan yemek içmek vs herhalde oturdğun daireyi nerdeyse satın alırsınız bu hızla anlayışsız insanların keyfi içinmi yaşıyorsun kim ararsa hastayım de geç ...

Back
X