• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden bezdirdiler artık :(

Demekki ben haksız degilmişim.
Eşime göre hava hoş. Niye bukadar büyütüyosun altı üstü 4gün kalacaklar diyor.
Ama 2çocuk var hic durmuyolar .

Biz yazlıktan antremanlıyız bu duruma
Gitmiyorum artık, evi kiraya verdik
Geçerken uğrayanlar, özleyenler, bizi çok sevenler burnumuzdan getirdiler 20 yıl
Annemin vefatından sonra iki yıl gittik, her gelene de müsait değiliz dedim, kapıdan çevirmişliğim bile vardır
Koca sene aramayıp Haziran da hasreti aklına gelenler bir zahmet gelmesinler zaten
Bir de gelenler hep prenses, kumlu ayaklarıyla koltuklara yayılıp ayaklarına hizmet bekliyorlar, çekilecek iş değil arkadaş

En büyük hayalim deniz kenarında bahçeli müstakil ev ama bir yandan da bu duruma düşmekten korkuyorum ya...
ben olsam her seferinde hastalık bahanesi uydururdum. Allah kolaylık versin.

Hayır demeyi, müsait olmadığınızı söyleyebilmeyi öğrenmelisiniz bence. Evinizin yazlıktan farkı yok. Türk milleti çok sever bedavayı.

Biz yazlıktan antremanlıyız bu duruma
Gitmiyorum artık, evi kiraya verdik
Geçerken uğrayanlar, özleyenler, bizi çok sevenler burnumuzdan getirdiler 20 yıl
Annemin vefatından sonra iki yıl gittik, her gelene de müsait değiliz dedim, kapıdan çevirmişliğim bile vardır
Koca sene aramayıp Haziran da hasreti aklına gelenler bir zahmet gelmesinler zaten
Bir de gelenler hep prenses, kumlu ayaklarıyla koltuklara yayılıp ayaklarına hizmet bekliyorlar, çekilecek iş değil arkadaş
Aynen öyle cok iyi anlatmişsin. Ilk evlendigimde aynı şehirde oturdugum ve kapımı calmayan insanlar tasindiktan sonra bize gelip 1hafta kalıyor. Buna sinir oluyorum. Simdi mi akıllarına geldik

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın.

Daha 2buçuk senelik evliyim. Aslında misafiri cok severim ama 1sene önce eşimin işi geregi deniz kenarında bir kasabaya taşındık. Buraya taşındığımızdan beri misafirimiz eksik olmuyor. Her gelen en az 1 hafta kalıyor.

Önce eşimin kuzenleri geldi hamile eşleriyle beraber 1hafta kaldılar, aradan 1ay geçmeden bir akrabamiz geldi 3gün kaldılar. Sonra esimin erkek arkadaşlari geldi 2gun kaldilar. Benim teyzemin kızı geldi 3cocukla 4gün kaldılar. Sonra eltimler geldi 2cocukla beraber kaynımın işi var diye 1 ay kaldılar. Aradan 4gün gecmeden kayınvalidemler geldi 5gün kaldılar.
Ve şimdi ögrendimki carsamba günü görümcemler geliyomuş 4 5 gün kalacaklarmış.
Velhasıl usanmış durumdayim artik :KK43: her gun ne yemek pişirsem bulasik makinam yok hersryi elimde yikiyorum evi topla temizlik yap birde çocuklar varsa daha zor oluyo..

Birde çocugumuz olmuyor tedavi görüyorum. Her zman doktora git gel yapıyorum doktorun dedigini uygulamak zorundayız ama bazen uygulayamiyoruz cünkü ev müsait degil.

Gelene gelme diyemiyorsun, ama yoruldum artik ben ya :KK43: napsam bilemiyorum

gelen yardım etmiyor mu ev işlerine yemeğe? resmen tatil beldesi gibi kullanıyorlar evini. buna dur diyecek olan da sensin ayrıca. bu kadar olmaz ne kadar düşüncesizler böyle? yuh diyesim geldi.

Ay bu ne ya ne yüzsüz insanlar var. Ben olsam gider otelde kalırım. Millet ne geniş. Bence ordan taşının veya müsait değiliz deyin.

Sinir olmakla olmaz ki ama bu duruma el atmanız lazım. Eşiniz bu duruma ne diyor diye soracaktım oda pek bişey demiyormuş. O zamn top sizde. Bir daha gelmek isterse birileri işim var müsait degilim hastayım vs deyin. Bu böyle gitmez. Hayır madem geliyorlar gelende yardım etse en azından sıkıntı olmaz o kadarda oda yok anladıgım kadarıyla

Aynen bizde 1 sene oldu deniz kenarında bir yere tayinimiz cikali maşallah 8 senelik evliyim bu yıl ağırladığım kadar misafir ağırlamadim. Kumlu Ayaklar havlular banyo daha yaptığımız masrafları çabası. Baktım ardı arkası kesilmeyecek müsait değiliz dedim. Yoksa millet pansiyon yerine kullanıyor ozlendigimiz için değil.tabi benim esimde destektir bana aman ne olacak demez çok yoruluyorsun diye benden önce söyler

Misafir yahu abartma
Bence siz çok abartıyorsunuz
Ne olmuş yani Tanrı misafiri
Allah için insan yapar yemekti bulaşıktı
Gelene kapın açık olsun
Eşin haklı

Aynen öyle cok iyi anlatmişsin. Ilk evlendigimde aynı şehirde oturdugum ve kapımı calmayan insanlar tasindiktan sonra bize gelip 1hafta kalıyor. Buna sinir oluyorum. Simdi mi akıllarına geldik

Geldiklerinde desene "zamanında aynı şehirdeydik yüzünüzü gören cennetlikti, şimdi tatil yerine taşındık iyi ki" diye...

Resmen kullanıyorlar. Kaynın işi var 1 aylığına geliyor bi de karısını çocukları sürüklüyor. Yok valla hiç normal değil ama eşin yok diyemiyorsa bu iş çözülmez. Benim eşim de eminim yok diyemez öyle bir durumda. En azından gelenlere dört dörtlük hizmet etmek için uğraşma. Yemeğe bulaşığa yardım ettir evi süpürmelerini iste.

Canm benm seni cok iyi anliyorum ben de Bursa dayken yakin olmadigim arkadaslarin bile is yerinden izin alip geliyordu saka gibiler vr cok uyaniklar maddi manevi cok yipratiyor bahane bulacaksin biz suraya gidecegiz buraya gidecegiz evde badana var vs

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın.

Daha 2buçuk senelik evliyim. Aslında misafiri cok severim ama 1sene önce eşimin işi geregi deniz kenarında bir kasabaya taşındık. Buraya taşındığımızdan beri misafirimiz eksik olmuyor. Her gelen en az 1 hafta kalıyor.

Önce eşimin kuzenleri geldi hamile eşleriyle beraber 1hafta kaldılar, aradan 1ay geçmeden bir akrabamiz geldi 3gün kaldılar. Sonra esimin erkek arkadaşlari geldi 2gun kaldilar. Benim teyzemin kızı geldi 3cocukla 4gün kaldılar. Sonra eltimler geldi 2cocukla beraber kaynımın işi var diye 1 ay kaldılar. Aradan 4gün gecmeden kayınvalidemler geldi 5gün kaldılar.
Ve şimdi ögrendimki carsamba günü görümcemler geliyomuş 4 5 gün kalacaklarmış.
Velhasıl usanmış durumdayim artik :KK43: her gun ne yemek pişirsem bulasik makinam yok hersryi elimde yikiyorum evi topla temizlik yap birde çocuklar varsa daha zor oluyo..

Birde çocugumuz olmuyor tedavi görüyorum. Her zman doktora git gel yapıyorum doktorun dedigini uygulamak zorundayız ama bazen uygulayamiyoruz cünkü ev müsait degil.

Gelene gelme diyemiyorsun, ama yoruldum artik ben ya :KK43: napsam bilemiyorum
Bizim Istanbuldan Egeye tasinma planimiz var. Biz simdiden esimle konustuk. Birinci derece akraba ve bikac aile dostu disinda kimse bize tatil yapmaya gelmesin(gelebilecekler de zaten bizim de onlara gidip kalabilecegimiz insanlar).
Mesela 4 senedir evliyken bize gelmeyen kuzenlerimiz biz tasininca geliyoruz derlerse bizi ozlediklerinden gelmedikleri kesin. Kimsenin de hizmetciligini yapamayiz valla. Az yesinler de hotelde kalsinlar

Tavrınızı koyma vakti gelmiş artık , millete hizmetçilik yapmak zorunda değilsiniz evde yokuz müsait değiliz gibi bahaneler uydurun.

Gelmelerine engel olamiyorsaniz o zaman geldiklerinde kendinizi fazla yormayın.
Yemeklerini kendileri yapsınlar veya dışarda yesinler .
Veya kolay şeyler yapın bi makarna çorba yeter mesela uğraşmayın.

Gelene gelme diyeceksiniz, bedavacılar da üç kuruş ödeyip otelde/ pansiyonda kalacaklar. İpin ucunu yakalayın, anneleriniz babalarınız gelir tabi ki ama gerisi ? Misafir dediğin günü birlik gelip gider. Zorunda değilsiniz. Sizi aradıklarında müsait olmadığınızı açık bir şekilde ifade edin
+1

Back
X